Тролейбуси дезінфікують тричі на день: як Тернопіль протистоїть можливому коронавірусу (відео)

Тролейбуси дезінфікують тричі на день: як Тернопіль протистоїть можливому коронавірусу (відео)
  • У зв’язку із підвищеною небезпекою захворюваності на грип, ГРВІ та коронавірус Тернополі призупинили проводження масових заходів в закритих приміщеннях.
  • За рішенням спеціальної комісії, міські тролейбуси та автобуси щоденно дезінфікують спеціальними розчинами. Як це відбувається - дивіться на відео. 

Розбачили дезінфікувати транспорт ще наприкінці січня у період підвищеної захворюваності на грип та ГРВІ. 

Оскільки з 11 березня у місті посилена увага до недопущення занесення і поширення на території громади випадків захворювань, спричинених коронавірусом, дезінфекції приділяють посилену увагу. Тролейбуси тепер обробляють тричі на день, а для працівників закупили респіратори та спецкостюми. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

- При заїзді тролейбусів на станцію технічного обслуговування проводяться заходи дезінфекції, - розповідає начальник служби рухомого складу КП «Тернопільелектротранс» Богдан Бурий. - Під час перерви тролейбусів, що працюють на лінії, ці роботи виконують самі водії та кондуктори. Вони протирають розчинм "неохлору"  частини салону, за які пасажири торкаються руками: поручні, каркаси сидінь. Також щоденно проводять мийку салону та зовнішньої сторони трлейбуса із дезінфікуючими засобами. 

Кошти на засоби виділили із бюджету підприємства. Для працівників КП закупили спецодяг та респіратори.

Читайте також: У Тернополі заборонили проведення масових заходів. Що це означає, яка ситуація в інших областях

Богдан Бурий каже, що зараз підприємство готове до будь-якого розвитку подій. Самостійно працівники запасаються захисними масками, які вже розпочали виготовляти. Але зараз потреби їх одягати кондукторам та водіям ще немає. 

У прес службі Тернопільської міської ради кажуть, що це рзпорядження стосується і приватних перевізників, які обслуговують автобусні маршрути у місті. Дезінфікувати мають весь громадський транспорт. 

 

Рекомендації жителям:

  • якомога менше користуватися громадським транспортом;
  • тимчасово утриматися від поїздок та подорожей у країни, де є факти виявлення та поширення коронавірусу, а громадянам, які нещодавно повернулися із цих країн, обмежити спілкування та звернутися до сімейного лікаря;
  • людям, віком старше 65 років, самообмежити себе від перебування у багатолюдних місцях;

Керівникам суб’єктів господарювання та підприємцям, потрібно максимально організувати роботу установ так, щоб ліквідувати черги; сприяти організації системи електронних платежів; працівників із ознаками ГРВІ не допускати до роботи до повного одужання; обмежити відрядження працівників по Україні та поза межами.

У навчальних закладах посилять контроль за проведенням протиепідемічних та дезінфекційних заходів в закладах освіти, зокрема будуть регулярно провітрювати класи, частіше мити місця загального користування, проводити роз’яснювальну роботу.

Додатково у медичних установах - обмежувати відвідування пацієнтів, які перебувають на лікуванні.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up