"Ціни ростуть": батькам дітей без тернопільської реєстрації кажуть платити 70 грн за день дитини в садочку

"Ціни ростуть": батькам  дітей без тернопільської реєстрації кажуть платити 70 грн за день дитини в садочку
  • Із грудня 2017 року в Тернополі триває "Революція мам". Батьки дітей, які не зареєстровані в місті мають платити додаткові кошти за перебування дітей в садочку.
  • З 1 вересня ця плата зросте з 52 грн до майже 70 грн.
  • В управлінні освіти кажуть, що причина - ріст цін та зарплат. 

- Підкажіть, будь ласка, скільки зараз потрібно платити за садочок, якщо у дитини немає тернопільської прописки. Буду дуже вдячна за інформацію, - пише у одній із спільнот в соцмережі Facebook тернополянка Тетяна. 

У коментарях до допису інші матусі розповідають, що у садочках їм повідомили, що з вересня ціна зросте до 70 грн/день. 

Чи справді це так ми поцікавились в управлінні освіти Тернопільської міської ради. 

Відео дня

- Рішенням виконавчого комітету Тернопільської міської ради ухвалено суму оплати 69.93 грн, - каже заступник начальника управління з фінансових питань Олена Пальвецька, - Просто нові діти, які приходять - ознайомлються. Оплата зросла у зв'язку з тим, що кошторис кожного року росте, зарплата міняється, тарифи на комунальні міняються і вартість утримання дитини збільшується. Кошторис росте та ділиться на дітей та виводиться вартість їх утримання в день. Мінімальні зарплати збільшились, ціни ростуть. 

Міський виконком прийняв відповідне рішення 22 листопада 2018 року. Згідно із рішенням батьки повинні платити 1467 грн /міс. Платити батьки мають лише за фактичні дні перебування дитини в садочку. 

За словами представниці управління освіти 69,93 грн - середня вартість перебування дитини. 

Нагадаємо, Тернопільський адміністративний суд виніс рішення про скасування наказу управління освіти і науки Тернопільської міської ради.  Рішення підтвердив і Львівський адміністративний апеляційний суд.

Адвокат Ростислав Небельський, який захищав права батьків у судах каже, що вимога грошей із батьків - незаконна. 

- Зараз батьки не повідомляли мені, що зросла плата, - каже юрист. - Проте я і далі наглошую, що просто не потрібно платити цих коштів. Якщо міська влада вважає, що їх дії - правомірні, хай спробує стягнути ці кошти з батьків через суд. Є рішення суду, яке стосувалось останнього з наказів і там було сказано, що управління не має права стягувати з батьків плати за перебування дітей у садочках. 

Ростислав Небельський закликає батьків не піддаватись на заклики міської ради та не платити коштів, які вимагають незаконно. 

А що думаєте ви про оплату відвідування садочків дітьми, які не мають реємтрації в Тернополі. Відповідь залишайте в коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Сергій Дацюк

    Надала в відставку
  • Наталя Романюк

    А чогось не розумію для чого ділити на білих і чорних що діти з села якісь не такі
  • Нео

    А чому селяни з навколишніх отг, так хочуть в тернопільські садочки? Ви ж такі круті, створили свої громади, Тернополя вам не треба, то будуйте свої.
  • 123456

    Може не реємтрації, а реєстрації?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up