У Чорткові триває реставрація замку: черепицю доставили з Іспанії (ФОТО)

У Чорткові триває реставрація замку: черепицю доставили з Іспанії (ФОТО)

Реставраційні роботи у Чортківському замку розпочалися влітку цього року.

Кошти на відновлення частини споруди вдалося отримати завдяки програмі Президента «Велика реставрація», повідомляє пресслужба Чортківської міської ради.

«Замок Чорткова відноситься до фортифікаційних споруд оборонного типу Середньовіччя, таких на Тернопільщині 38, в стані руїн знаходиться майже 80% із них. І реставрація Чортківського замку – це дуже важливо для збереження культурних та архітектурних пам’яток Тернопільщини.

На даний момент проводять роботи з ліквідації аварійного стану споруди. Перш за все мають відтворити стіни частини палацу, дві вежі та накрити їх автентичною черепицею, яку нещодавно доставили із Іспанії. За попередніми підрахунками, всі ці роботи повинні завершитися в грудні цього року.

Відео дня

— Навіть ці мінімальні зміни допоможуть нам зберегти пам’ятку архітектури ну і, звісно, залучити до міста туристів та створити новий простір для відпочинку і дозвілля», - розповіла начальниця відділу охорони, експлуатації, та реставрації пам’яток культури національного заповідника «Замки Тернопілля» Ганна Ричнюк.

Нагадаймо, Чортківський замок увійшов у сотню історичних пам’яток України, які відремонтують за рахунок державного бюджету. Для реалізації проекту «Ліквідація аварійного стану (влаштування консерваційного даху) замку, пам'ятки архітектури національного значення XVII ст. ох, №686 вул. Замкова, 1 м. Чортків, Тернопільська область» виділили 17,5 млн грн бюджетних коштів.

Читайте також Велика реставрація чи пародія? Чому не відновлюють замки, які вже розсипаються(РОЗСЛІДУВАННЯ)

«Велика Реставрація»: два замки на Тернопільщині потрапили в масштабну програму

Впав з 10-метрової висоти: на Тернопільщині під час реставрації замку постраждав робітник

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up