Через грип та ГРВІ у трьох школах Тернополя закрили класи на карантин. Чи оголосять епідемію?

Через грип та ГРВІ у трьох школах Тернополя закрили класи на карантин. Чи оголосять епідемію?
  • 21 січня у класичній гімназії, школах №17 та №11 закрили три класи на карантин у зв'язку з підвищеною захворюваністю на грип та ГРВІ. Про це повідомили у Тернопільській міській раді.
  • Від початку року в області перехворіли майже 5 % населення. Епідемію наразі не оголосили. Хоча, за останніми даними, показник захворюваності вже перевищує середній багаторічний.

- За рішенням керівників шкіл закрили три класи на карантин - один - у Класичній гімназії та один - в 11-ій школі, - повідомляють у прес-службі Тернопільської міської ради. 

У ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» додали, що на карантин закрили ще один клас - у ЗОШ №17.

Як ми повідомляли раніше, із 13 по 19 січня кількість хворих зросла майже в два рази. Від початку епідсезону в області перехворіли 4,9% від всього населення. 

Відео дня

Як повідомляють у прес-службі ДУ ""Тернопільський ОЛЦ МОЗ України" за тиждень від 13 до 19 січня в області кількість хворих зросла, у порівнянні з попереднім тижнем поточного року в 1,8 рази.

 Школи закрили у цілому районі

- Протоколом спільного засідання місцевих комісій з питань техногенного-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Чортківській міські раді та Чортківській РДА, призупинили навчальний процес в усіх закладах освіти міста та району з 22 січня, - каже завідувач відділу епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України», головний позаштатний спеціаліст-епідеміолог управління охорони здоров’я Марія Павельєва. 

Наразі навчання у Чорткові призупинили до 27 січня. 

У лабораторному центрі повідомляють і про закриття шкіл та класів у смт. Дружба Теребовлянського району, с. Ковалівка Монастириського району, у НВК Кременецького району, у с. Матвіївці Шумського району, у Заліщицькому районі закрили на карантин цілу гімназію. 

За даними центру в цих навчальних закладах були відсутні понад 20% учнів. Також підтвердили закриття класів у тернопільських школах №11, №17 та Класичній гімназії.

Рівень захворюваності перевищив середній показник за останні роки

- Станом на 21 січня стан захворюваності зріс, - каже Марія Павельєва. - По області показник перевищує середній багаторічний показник. Ми фіксуємо перевищення рівня і в окремих адміністративних територіях. В основному, цей стан змінився у дітей шкільного віку, через те, що вони повернулись після канікул у школи та більше часу перебувають в організованих колективах. 

За інформацією лабораторного центру, зараз в області 540,5 випадків захворювання на 100 тисяч населення. 

Станом на 21 січня у місті Тернополі збільшився показник. Він вищий, ніж загальнообласний - 755,6 випадки на 100 тисяч населення. 

При цьому, середній багаторічний показник за низької інтенсивності - 729 випадки на 100 тисяч населення. 

За інформацією МОЗ,  Розрізняють такі рівні інтенсивності епідемічного підйому захворюваності на грип:

  • середня — 649,71 на 100 000 населення;
  • висока — 845,25 на 100 000 населення;
  • дуже висока — 921,59 на 100 000 населення.

Згодом у Тернопільській міській раді повідомили, що епідситуація із захворюваності на грип та ГРВІ в Тернопільській міській територіальній громаді відповідає епідсезону. За рахунок 19-20-21 січня 2020 року перевищено середній показник (729,6) на 3,5 % (755,6).

- Станом на 21 січня, епідемію у Тернополі поки що не оголошують.  У міськраді додають, що така ситуація спостерігається кожної зими.

Нагадаємо, від грипу від початку епідсезону в області померло троє людей. 

Наразі деталі уточнюємо. Стежте за новинами на нашому сайті

Довідка

Щоб уникнути небезпечних наслідків, Міністерство охорони здоров’я України наполегливо рекомендує уникати надмірного призначення ліків  та призначення бездоказових методів для лікування чи профілактики грипу та ГРВІ, особливо – у дітей. На сьогодні НЕ доведено ефективність таких методів:

  • теплові процедури,
  • фітотерапія,
  • вітаміни,
  • інтерферони,
  • гомеопатичні препарати,
  • антибіотики для профілактики.

Ці методи не допомагають вилікувати грип, а таке лікування може призвести до тяжких ускладнень. 

Лише вакцинація є надійним методом профілактики грипу та попередження важких ускладнень цієї хвороби, запевняють медики.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    "Закрили три класи на карантин - один - у Класичній гімназії та один - в 11-ій школі" - Прямо акція якась, "1+1=3"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up