У Хоросткові цирк покинув верблюда

У Хоросткові цирк покинув верблюда

У Хоросткові Гусятинського району мандрівний цирк покинув на стадіоні верблюда. Повідомлення про це розмістила на своїй сторінці у Facebook громадська організація UAnimals. Це викликало активне обговорення у соцмережі. Люди обурені через таке жорстоке поводження з твариною, шукають шляхи, як їй допомогти.

Що буде з верблюдом і хто про нього дбатиме, ми запитали міського голову Хоросткова Степана Гладуна. Він запевняє, що цирк не залишив тварину напризволяще. Ситуація під контролем, верблюд має дах над головою та не є голодним.

- У нас на стадіоні виступав грузинський цирк. Коли у них закінчився останній захід сезону, вони домовилися з місцевим підприємцем, щоб залишити у нього перезимувати верблюда та ламу, - каже міський голова. - Там тварини матимуть всі умови для життя. Проте через відлигу на стадіоні утворилося сильне болото, тому забрати верблюда неможливо. Звідти зараз важко виїхати. Фура перериє весь стадіон. Як тільки погода покращиться, ми перевеземо тварину.

На стадіоні верблюд не залишений напризволяще, зауважує пан Гладун. Верблюд перебуває у спеціальному приміщенні, є людина, яка за ним доглядає, годує. Ми завезли тварині сіно. Загалом верблюд їсть все те, що корови та коні. На день його випустили погуляти. Що замерзне, хвилюватися не варто. Верблюд витримує температуру повітря від -40 до +40.

Відео дня

- Я служив під Казахстаном і одного разу ми поїхали на полігон на навчання. Було дуже холодно – 38, ми жили в наметах. Але молодий організм з цим справився, - пригадує Степан Гладун. - І ось я побачив, що по пустелі ходять верблюди, і був дуже здивований. Але мені пояснили, що так вони живуть у дикій природі і витримують температуру до -40.

Орієнтовно за тиждень верблюда обіцяють перевезти на його місце зимівлі.

Зауважимо, що громадські активісти вже давно виступають за те, щоб не використовували тварин у цирку. Тут мають виступати клоуни, фокусники та ілюзіоністи, а не тварини. Використання звірів у цирку – це знущання з них. Так вважають захисники тварин і закликають громадськість звернути увагу на цю проблему і навіть бойкотувати цирк.  Активісти нагадують, що у багатьох цивілізованих країнах, як, приміром, у Великобританії, Швеції, Фінляндії, Данії, Греції, Норвегії, Канаді, Австралії, Іспанії, Португалії, виступи тварин у циркових виставах заборонили.

Читайте також: Коли цирк, як карцер для тварин

Випадки неналежного утримання тварин у цирку вже не вперше зафіксовані у Тернополі. Минулого року читачі повідомляли «20 хвилин» про жахливі умови утримання верблюда у пересувному цирку. Тварина була затиснута у низькій клітці. А пелікан був взагалі на припоні.

А нещодавно у Тернополі виник скандал із цирком «Кобзов». На підставі скарг громадян державна екологічна інспекція у Тернопільській області прийшла провести позапланову перевірку цирку на предмет дотримання вимог Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», Закону України «Про тваринний світ», Закону України «Про Червону книгу України» . Працівникам Інспекції в категоричній та грубій формі відмовили у проведенні перевірки, не пред'явили жодних дозвільних документів та не дозволили інспекторам доступ на територію аби обстежити умови утримання диких тварин. Відтак, цирк попросили поїхати з міста. 

Читайте також: Зоопарк, який міг стати тернопільським, власник покинув напризволяще

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Володимир Завірюха

    По перше Щеневмерлій до цивілізованих країн дуже далеко....А по друге в тому Хоросткові коли він був в складі інших цивілізованих держав (Австро-венгерської імперії чи Другої речі Посполитої) то посеред міста була величезна площа для щотижневого ярмарку по понеділках.Де би подібні фури не застрягли.Навіть в часи москальських окупантів ,що до речі витягнули той задрипаний Хоростків із болота інвестувавши купу фінансів в побудову промислових підприємств то ця площа використовувалась для проведення парадів.Де я сам і ходив із однокласниками під червоними прапорами.....Але в темні часи Шеневмелої недодержави цю історичну площу (Пляц європейською) переорали і в центрі міста створили очередний дендропарк ,нерозумні керівники міста....В часи Союзу на цій уже неіснуючій площі також проводилися різні авіамодельні і картингові чемпіонати .....".Честь і хвала " шеневмерлій владі в Хоросткові яка перетворила то містечко у вигрібну яму де каналізація неочищенна прямо летить в річку Тайна.....Єдиний хто в тому місті за всю його історію був наводив чистоту і порядок то тільки Слободяник Юрій Миколаєвич (Сивий) а не якісь там Москалі ,Калайджани чи Пироги.....
  • Марія Осіп

    Думаю потрібно повідомити у Рівненський зоопарк. Вони неодноразово рятували тварин з подібною долею.
  • Шелетин Петро

    Можливо хтось вызьме додому...! І БУДЕ ЛІТОМ ВИПАСАТИ ЯК КОРОВУ.....!
  • Ігор

    Прохання до редакції: якщо у вас є така можливість, поїдьте на місце і самі подивіться що там до чого! Тому як міська голова може казати одне, а на ділі може вийте зовсім інше! Буду дуже вдячний за будь-яку додаткогву інформацію!

    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Podii/u-horostkovi-tsirk-zalishiv-verblyuda-10658287.html

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up