У мешканців будинків на Крушельницької під вікнами сміттєзвалище

У мешканців будинків на Крушельницької під вікнами сміттєзвалище
  • У одному з дворів на вул. Крушельницької майданчик з сміттєвими баками перетворили на сміттєзвалище.
  • Мешканці кажуть, що не рятує ситуації навіть щоденний вивіз сміття.
  • В обслуговуючому підприємстві кажуть, що протягом літа контейнер для сміттєвих майданчиків у цьому дворі зроблять закритим.

Фото з переповненими сміттєвими контейнерами у дворі на вул. С. Крушельницької, 1 в соцмережі Facebook розмістила тернополянка Антоніна Гаврилюк.

- Так через день виглядає двір будинку1 на вул. Крушельницької, а це майже центр міста, - пише жінка. - Навіть щоденний вивіз сміття не рятує ситуації. Сюди зносять сміття і приватники, хоча мали б мати свої ящики для сміття, і мешканці сусідніх вулиць. Адже сміттєзбірник на вулиці За Рудкою навпроти магазину “Дукат“ закрили, мотивуючи переходом його в приватну власність ОСББ “За Рудкою”. Що це?! Недолугість керіництва ТОВ “Коменерго-Тернопіль 5”, бо дозволили закрити вищезгаданий смітник і тим самим перекрити мешканцям виносити сміття за місцем проживання? Чи байдуже відношення до чистоти нашого міста, створивши антисанітарне вогнище, яке наражає на небезпеку здоров’я майже 200 сімей? Достукатись до керівництва ТОВ “Коменерго-Тернопіль 5” неможливо. 

Відео дня

Мешканці цього та сусідніх будинків кажуть, що поруч з цим сміттєзвалищем ще й дитячий майданчик. 

Проблема уже давно

Майстер ТОВ "Коменерго" пані Марія розповідає, що проблема існує давно і вирішити її вкрай складно. Через гори сміття потерпають мешканці вулиці Крушельницької, 1 та Крушельницької, 1а, хоча й сплачують за вивезення сміття.

- Сюди несуть відходи із приватних будинковолодінь вулиць Гніздовського, Броварної, Гнатюка, За Рукою та інших, хоча кількість контейнерів розрахована лише на дві багатоповерхівки, - каже майстер. - Жителі приватного сектору зобов’язані укласти угоди на вивезення сміття та придбати контейнер - він може бути один на декілька будинковолодінь. Якби це зробили, то проблеми із такою кількістю відходів не виникало би.

Як каже пані Марія, наприиклад, ОСББ "За Рудкою, 1" закрили свій контейнерний майданчик, щоб вирішити цю проблему, і це викликало шквал обурення. Нагадаємо, обгородили та закрили сміттєвий майданчик на розі вулиць Броварна і За Рудкою у квітні. Зробили це, щоб туди не зносили сміття з інших вулиць та будинків. Представники ОСББ кажуть, що їхні дії цілком законні, адже сміттєвий майданчик їм передав ЖЕК і вони за нього відповідають. А от мешканцям інших будинків такі дії не сподобались. У соцмережі Facebook люди пишуть, що це самовільне захоплення. 

Сміттєвий майданчик закриють

- У нас немає іншого вибору, як також облаштувати контейнерний майданчик для жителів будинків Крушельницької, 1 та Крушельницької, 1а і ми це зробимо, сподіваємося протягом літа, - каже майстер. - Справа в тому, що у дворі в 2017 році розпочався капітальний ремонт, цього року його мають завершити. Коли зроблять роботи у рамках капремонту, ми зможемо здійснити бетонування та облаштування компактного контейнерного майданчика для відходів із вказаних будинків.

Як розповідає пані Марія, особливо складно через таку кількість відходів, прибиральниці. Адже перевізник забирає лише ті відходи, які вже зібрані у контейнер. Те, що лежить на землі, двірник прибирає власноруч, відповідно, щойно очищені контейнери, наповнюються того ж дня.

У ТОВ "Коменерго Тернопіль" надіються, що вдасться облаштувати контейнерний майданчик закритого типу впродовж літа, адже восени відходів з приватного сектору стає в рази більше черз прибирання їхніх грядок та подвір’їв, відходів городини та консервації.

Потрібні договори на вивіз

Як пояснили в управлінні ЖКГ, люди платять за вивезення сміття приблизно до 10 грн за одну особу, прописану в квартирі. Перевізник розраховує норми накопичення на одну особу і розраховує графік вивезення у відповідності до норм. Тобто, це десь один раз на тиждень - 5 разів в місяць. Але якщо розрахунки одні, а накопичення інше, бо люди несуть сміття з всієї округи, то перевізник робить те, за що йому платять. Тобто вивозить сміття умовно раз в тиждень. 

- До того ж немає в нас смітєзбірників, як пишуть, куди будь-хто може собі нести сміття, - кажуть в управлінні. - Всі мають мати угоди на вивезення сміття і власні контейнери, з яких перевізник забирає те сміття.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up