Партнер рубрики Події

У Раді обговорюють можливість надсилати повістки через месенджери

У Раді обговорюють можливість надсилати повістки через месенджери

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки наразі розглядає питання удосконалення підстав для вручення повісток, у тому числі можливість відправляти їх за допомогою месенджерів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву народного депутата, члена Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки України Федора Веніславського.

«Ми наразі розглядаємо питання удосконалення законодавчих підстав для вручення повісток, у тому числі можливість відправляти чоловікам, які підлягають мобілізації, повідомлення про необхідність з'явитись у центр комплектування за допомогою месенджерів, тобто відправляти повістки онлайн. Наразі розглядаємо можливість усунення бюрократичних проблем, пов'язаних з цим питанням», — заявив Веніславський.

За його словами, до початку повномасштабного вторгнення база мобільних номерів чоловіків призовного віку була майже повністю сформована. На думку нардепа, вже є технічні можливості упевнитись, що повістку було доставлено онлайн.

Відео дня

«Маємо бути відвертими: дійсно є певні проблеми з мобілізацією, тому що через війну маємо дуже багато внутрішньо переміщених осіб, серед яких багато чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані. Але оскільки вони перебувають не за місцем реєстрації, і не всі стали на військовий облік за місцем фактичного проживання, є проблеми з призовом», — пояснив нардеп.

Нагадаємо, нещодавно заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що наразі не опрацьовується питання щодо інтеграції повісток в «Дію».

 

Читайте також:

Повістки й надалі вручатимуть у громадських місцях Тернопільщини

Мобілізація українських жінок і видача повісток через «Дію»: міфи та реальність

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, аби мобілізованих не відправляли до зони бойових дій без підготовки

Чому на Тернопільщині масово роздають повістки на вулицях? Володимир Труш відповів на питання

Чи потрібно переселенцям ставати на облік у військкоматі та що загрожує у разі неявки: роз’яснення

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • конрад Дауэрлинг

    __ Прежде, чем тратить большие деньги на оборону, надо создать людям жизнь, которую стоило бы защищать.Карл Густав фон  Маннергейм, громадянин Фінляндії і особа історична та відома усьому світу і висказав це у контексті що не потрібна дурна агітація та істеричні заклики до фанатично-істеричного стану-не допоможе! І силою не допоможе скільки б не стращали ст65  чи 10065! таким чином ви нічого не доб"єтесь і не треба з хрюканням намагатись зализати одне місце ,коли воно в принципі не може  загоїтись.Пан Маннергейм не дурний був та влучно сказав цим і про агітацію і про патріотизм !
  • конрад Дауэрлинг

    Камітєтам треба розглянути можливість  засовування повісток у щєлі,через унітази,витяжну вентиляцію,анальні отвори та попідпахви,у жіночі піхви! підкидувати  у сумки,торби ,сакви у тролейбусах та автобусах у кармани та гаманці для чого негайно лягаві повинні мобілізувати команди щіпачів та крючечників!На уліцах і площадях.гарнізонних туалєтах!
  • Олексій Жовтюк

    Дибільна держава дибільна влада
  • Saottini Angelo

    в першу чергу роздати повістки всім депутатам у раді

    Алена Феськова reply Saottini Angelo

    Saottini Angelo чорнота має воювати

    Ігор Ігор reply Saottini Angelo

    Oksana Kalynovych  на цьому тему патріотизму вичерпано?.Як гарно все починалось!))

    Ігор Ігор reply Saottini Angelo

    Марія Майданюк Марія Майданюк Стаття 65
    Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України. Без гендерної належності! Чи не так?

    Oksana Kalynovych reply Saottini Angelo

    Якби я підписалася Ігор Ігор, може й щось би вам написала. Всього доброго.

    Ігор Ігор reply Saottini Angelo

    Oksana Kalynovych служите?

    Oksana Kalynovych reply Saottini Angelo

    Ігор Ігор Абсолютно вірно.

    Ігор Ігор reply Saottini Angelo

    Oksana Kalynovych Стаття 65
    Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України.

    Ігор Ігор reply Saottini Angelo

    Марія Майданюк Стаття 65
    Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України.

    Oksana Kalynovych reply Saottini Angelo

    Володимир Дітковський це таке оправдання для сцикунів. Я не йду,бо депутати не йдуть.

    Володимир Дітковський reply Saottini Angelo

    Saottini Angelo що ви вцепилися в тих депутатів??їм ніхто нічого не давав не дає і не дасть (я маю на увазі повістки). Хватить тої писанини пустої.

    Марія Майданюк reply Saottini Angelo

    Saottini Angelo Так, там не треба онлайн, прийшли, вручили, одразу запакували і  херої себе хай проявляють на фронті...

keyboard_arrow_up