Партнер рубрики Події

У Тернопільській області затопило дамбу: відселяють понад 250 людей (ФОТО)

У Тернопільській області затопило дамбу: відселяють понад 250 людей (ФОТО)

На Тернопільщині загроза підтоплення існує в трьох селах.

У Монастирському районі Тернопільської області на річці Дністер стався перелив через дамбу. Проводиться часткове відселення жителів трьох сіл.

Про це повідомили в прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Наголошується, що у зв'язку з переливом через дамбу сталося підтоплення сільськогосподарських угідь та існує загроза підтоплення сіл Устя-Зелене і Цибулі.

Відео дня

"В даний час проводиться часткове відселення жителів с. Устя-Зелене (103 чол.) і с. Лука (51 чол.)", - повідомили в ДСНС.

Раніше в результаті підняття води сталося підтоплення угідь в селі Коропець. Звідти зараз проводиться часткове відселення 100 жителів.

Зазначимо, впродовж декількох днів у західних областях України спостерігаються масштабні підтоплення в результаті негоди. 23 червня ДСНС оголосила червоний рівень небезпеки в Івано-Франківській області та на Буковині. Жертвами стихії стали три людини.

Як повідомляє "Урядовий портал", до 1 липня 2020 року має бути організоване обстеження зруйнованих та пошкоджених будівель та дорожньої інфраструктури для встановлення розмірів нанесених збитків та визначення обсягів коштів, необхідних для їх відновлення; постраждале населення має отримати фінансову допомогу від держави.

Міністерство внутрішніх справ зі свого боку має організувати охорону об’єктів критичної інфраструктури, будівель та майна населення, яке евакуйоване з небезпечних територій.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що завтра, 25 червня, відбудеться позачергове засідання Уряду, на якому буде розглянуто питання ліквідації наслідків негоди.

«Міністерство економіки прошу спільно з головами ОДА на завтрашнє позачергове засідання Уряду підготувати орієнтовний розрахунок, які кошти треба виділяти для ліквідації наслідків стихії, щоб Уряд міг ухвалити відповідне рішення. По мірі того, як будемо вести розрахунки та розробляти проєктно-кошторисну документацію, будемо визначатися і виділяти додаткові кошти в разі необхідності. Завтра це питання має бути розглянуто на Кабміні невідкладно», - заявив Денис Шмигаль.

Також очільник Уряду доручив ДСНС спрямувати зусилля на збереження інфраструктури, зокрема мостів.

"Ми знаємо, що робити і маємо почерговий план. В першу чергу треба допомогти людям, дати їм зараз воду, харчі і дах над головою. Ми опануємо ситуацію і почнемо повністю відновлювати інфраструктуру і житло в постраждалих регіонах», - підсумував Денис Шмигаль.

Читайте також На Монастирищині через підтоплення почали частково відселяти людей (ФОТО)
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Мирослав Прадід

    Як би такі випускали то їх бравби кожний другий
  • Анатолій Ігорович

    Прорвало дамбу
  • Ганна Паращук

    🙏🙏🙏🙏🙏🙏😥😥😥😥😥
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up