Партнер рубрики Події

У Тернополі буде кінотролейбус, в якому показуватимуть фільми

У Тернополі буде кінотролейбус, в якому показуватимуть фільми

Один із тернопільській тролейбусів планують оформити на тему кіно. Відкриття кінотролейбуса планують на Миколая - 19 грудня. 

- В Тернополі вже доброю традицією стали тематично оформлені тролейбуси, - розповідає учасник творчного об'єднання "Кінокомісія" Антон Марчевський. -  Попередніми "Тролейбусами щастя" займались студенти педуніверситету. Ми, учасники кінокомісії, вирішили не бути осторонь і один з тернопільських тролейбусів хочемо оформити на кінотематику. 

Тролейбус планують ззовні оформити кінострічкою, всередині зроблять фотогалерею з історією про фільми, які знімали у Тернополі. А на екрані, замість реклами, як у всіх тролейбусах, транслюватимуть різноманітні трейлери, нарізки з кінострічок та подій. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

- Крім того, цей тролейбус, дасть Бог, буде задіяний в різноманітних зйомках майбутніх кінострічок, - додає Антон Марчевський. - Ще хочу розповісти про те, як в одному з тролейбусів уже знімали кіно "Поза зоною". На скільки я знаю, за сценарієм не планувалась зйомка в цьому тролейбусі.

Антон Марчевський пригадує історію з цими зйомками.

- Було це так: навесні цього року я мав провести знімальну групу від готелю і одне місце, - каже він. - І на вулиці Острозького на зупинці зупинився синій ретротролейбус. Я звернув увагу режисера Нікона Романченка на тролейбус. Кажу, що такі колись в Києві їздили. Він обернувся і в нього була така реакція: "Вау! Ніби у дитинство повернувся!" І в нього з'явилась ідея знімати кіно у цьому тролейбусі. Через кілька тижнів після того знімальна група знову була у Тернополі і ми домовились, щоб тролейбус приїхав в зазначене місце та час. 

За словами Антона Марчевського, цей ретротролейбус подавали на "Громадський бюджет". Адже потрібні кошти на реставрацію транспорту. Необхідної кількості голосів він так і не набрав. Тепер, за словами чоловіка, шукатимуть спонсорів. 

Як зазначив очільник творчого об`єднання "КіноХвиля" Леонід Бицюра, такий тролейбус буде єдиним в Україні.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діонісій

    так в Тернополі в багатьох троліках показують і так трейлери і різні хфільми з Серожою і компанією. :)

    а , мабуть тут головна фраза "єдиний в Україні" , а був би другий чи третій, то зробили б тролік-ковбаса, тролік-борщ чи тролік-галушка, а може тролік-з салом і самогоном, щоб був першим і єдиним.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up