Партнер рубрики Події

У Тернополі буде свій “Буковель”

У Тернополі буде свій “Буковель”
На пагорбі біля вулиці Г.Тарнавського роблять трасу для гірськолижних спусків. Уже встановили новий підйомник. У планах — навіть снігові гармати.

Про це 14 січня кореспонденту “20 хвилин” розповів куратор по заміні підйомника Віталій Кирилов.

- 26 листопада був підписаний договір між міською радою та тернопільською гірськолижною школою “Екстрім”, у якій, зокрема, йшлося про заміну старого підйомника, - каже чоловік. - Раніше він був гачковим бугельним. Тепер же це - мультиліфт. Він - зручніший і більш безпечний у використанні.

Відео дня
style="margin-bottom: 0cm"> Цей пагорб (у народі “Стрільбище” - прим. авт.) спортсмени із гірськолижної школи використовують для тренувань на лижах та сноуборді. Узимку туди навідуються і пересічні тернополяни: також покататися на лижах, сноуборді, санчатах...

{photo_gallery id=2695|}

- Якщо випаде достатньо снігу, то підйомник ми можемо запустити в той же день, - додає Віталій Кирилов. - Він, правда, був уже користований. Однак працює справно. Ми його придбали у Швейцарії. Одночасно підйомником може користуватися майже 15 людей. Він піднімає від 500 до 700 людей у годину.

Офіційно здати роботи, за словами співрозмовника, запланували вже в цю суботу, 18 січня. Куратор проекту додає, що користуватися підйомником зможуть усі охочі.

- Приблизна оплата за один підйом - 3 гривні, - уточнює Віталій Кирилов. - Безлімітні сеанси ми ще не обдумували. До речі, спортсмени гірськолижної школи “Екстрім” щодня матимуть по кілька годин безкоштовного користування підйомником.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    А прокат спорядження?
  • Anonymous

    Гора існує уже 28 років, завдяки директору Школи "Екстрім" Ліщуку Володимиру Савичу. Завдяки його інтузіазму, та спільній праці колективу Школи Тернопіль отримує із зимових видів спорту більше медалей ніж з усіх інших видів спорту разом взятих. Міська Рада пішла на зустріч інвесторам, які хочуть допомогти у розвитку Школи і зробити в самому серці міста - гірсколижний комплекс. В цьому році інвестори поставили новий підйомник, у наступному, якщо все буде добре, будуть снігові гармати і ратрак. Найголовніше щоб Тернополяни знали про цей проект, користувались його послугами. Тим більше оплата за один підйом всього 3-5 грн. Якщо у когось виникнуть питатння по ділу, компетентно зможу дати відповідь, пишіть.
  • Anonymous

    ше якось дивно шо там ту ділянку незабудували чимось, бо сьогоднішня свободівська влада голодранців в Тернополі, які живуть таке враження за принципом "останнього дня в свому житті" вже має в цьому толк.. їм паркові зони і навіть школи для дітей на заваді не стоять... хоча бізнес на цьому свободівські пацанята скоріше всього закрутять, так просто вони нічого нероблять.... давайте дефіляду там організуємо чи ще якусь попойку для народу, щоб голову забамрурити їм чимось, щоб менше своєю головою думали, а вашими порожніми гаслами.. агов організатори з міської ради..ви є??
  • Anonymous

    Тернонопільська * СВОЛОТА: брехуни і злодії на чолі з їхнім бенладаном. От і все інтервю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up