Партнер рубрики Події

У Тернополі будуть почесні консульства

У Тернополі будуть почесні консульства
Створити почесні консульства планують найближчим часом на Тернопільщині. Такі установи будуть посередниками між місцевими та іноземними компаніями.

- Адже як показує практика, якщо на території області немає жодного почесного консульства, то немає довіри інвестора до цієї території, - пояснює начальник управління інвестиційної, зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва департаменту економічного розвитку обладміністрації Руслан Кулик. - Що таке почесне консульство? Воно не потребує ніяких фінансових навантажень ні країни, яка  приймає, ні країни яку буде представляти це консульство. Всі витрати лягають на плечі потенційного керівника, - почесного консула.  Це бізнесмен, який користується довірою в області, який має фінансові можливості, його кандидатура не має заперечень в Міністерстві закордонних справ і в дипломатичній місії даної країни.  Його призначають почесним консулом і основна його мета – це здійснення прямих контактів у сфері культури та бізнесу.

Зараз обладміністрація розпочала активну співпрацю з дипломатичною місією. Скоро голова обладміністрації має зустрітися з послами країн, з якими область веде перемовини щодо відкриття почесних консульств. Це країни, які пов’язані з українською діаспорою за кордоном.

- Зараз ми ведемо переговори з трьома країнами Євросоюзу, - каже голова обладміністрації Олег Сиротюк. -  А також у нас відбулася зустріч з представниками діаспори, які  мають громадські організації в Європі та світі і комунікують з трьома країнами по питаннях відкриття  почесних консульства на західній Україні. Тож якщо об’єднувати зусилля, то йде мова про шість країн. Озвучити їх ми зможемо пізніше. 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків 21:03 Історія «Шостого магазину» у Тернополі, який став орієнтиром для місцевих play_circle_filled photo_camera 20:03 Тернополяни освятили кошики та хваляться ними в соцмережах. Залишайте своє фото в коментарях photo_camera 19:00 Печуть паски та роблять крашанки: як засуджені жінки у Збаразькій колонії готуються до Великодня photo_camera 18:03 Як добре ви знаєте історію тернопільських вулиць? ТЕСТ photo_camera 16:55 Біля Вишнівця сталася ДТП: надавали допомогу жінці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up