Партнер рубрики Події

У Тернополі підлітки псували громадську вбиральню: чи буде для них покарання?

У Тернополі підлітки псували громадську вбиральню: чи буде для них покарання?
  • У парку «Здоров'я» камера відеоспостереження зафіксувала, як підлітки намагаються зламати двері та потрапити до вбиральні.
  • Журналісти «20 хвилин» дізналися, чи є серйозні пошкодження, і чи буде покарання для дітей.

Туалет у парку «Здоров’я» на автоматичному відкритті. Спочатку треба сплатити п’ять гривень, а потім відкривати двері і заходити до приміщення. Натомість у дівчат та хлопців щось пішло не так і вони вирішили потовкти комунальне майно.

Невже такі забавки?

Відео в соціальних мережах опублікувало комунальне підприємство «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя». Камера зафіксувала витівки дітей у суботу, 1 липня.

О 18.47 три дівчини підходять до дверей громадської вбиральні і намагаються щось запхати у систему, аби отримати доступ до вбиральні.

Відео дня

Вже о 18.48 видно, як одна з дівчат починає смикати ручку дверей, щоб потрапити всередину приміщення. Паралельно дві інші дівчини намагаються ще запхнути щось, ймовірно гроші, у систему. За кілька хвилин починає йти дощ і до вбиральні підходять два хлопці.

На відео чітко видно, як о 18.50 один з хлопців ставить ногу на двері і чимдуж смикає за двері. Відчинити двері вдалося — і хлопці потраплять до приміщення, після чого вони там залишаються. А три дівчини так і продовжують шарпати та гепати по дверях.

О 18.58 хлопці виходять з вбиральні і запускають туди дівчат. Після вони починають просто бігати туди-сюди і копати вхідні двері. А о 19.01 до групи дітей долучаються ще кілька хлопців. І всі знову ховаються у приміщенні вбиральні. 

О 19.04 всі діти покинули вбиральню. Дане відео з камери спостереження є в редакції «20 хвилин». Проте ми не можемо публікувати матеріали, на яких чітко видно обличчя неповнолітніх. 

Батьки мають вчити дітей порядку

Громадська вбиральня у парку «Здоров’я» — ласий об'єкт для вандалів. Щомісяця там фіксують нові збитки. Про це журналістам «20 хвилин» розповів керівник комунального підприємства «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» Микола Ткач і пояснив, для чого опублікували запис з камери.

— Цю вбиральню постійно хтось товче. Систематично прибиральниця скаржиться на те, що на вхідних дверях брудні сліди від взуття. Це ж просто хтось копає ті двері, але навіщо? Наприклад, раніше невідомі люди всередині обірвали пеленаkmний столик, повиривали всі кріплення від нього. Також позабирали металеві ланцюжки. Але всередині вбиральні немає камер і я не можу сказати, хто саме то робив. Я розумію, що в цих дівчат на відео не достатньо сили, щоб вибити двері чи зробити серйозні ушкодження. Але якщо кожен раз хтось так буде товкти ті двері, то їх треба буде міняти. І це збитки. Зараз прибиральниця навела лад, але чи довго він там протримається – невідомо, — каже він.

А ось до поліції керівник комунального підприємства вирішив не звертатися. Вважає, що це дитячі витребеньки, тож батьки мають побачити відео і провести серйозну бесіду зі своїми дітьми.

— Якщо чесно, то мені шкода і дітей, і батьків. Тому я вирішив не писати заяв до поліції. Якщо б мова йшла про старших, то я звичайно провчив би їх. Думаю, якщо це відео буде у соціальних мережах та ще й напишуть наші місцеві ЗМІ, то може батьки десь та і побачать своїх дітей. Може проведуть з ними бесіду і розкажуть, що такого робити не можна. Сподіваюся, що ці хлопці та дівчата більше такого не робитимуть, — додає Микола Ткач.

Також керівник комунального підприємства «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» просить тетрнополян та гостей міста з повагою ставитися до праці інших. І закликає берегти комунальне майно, адже це все робиться за людські податки. 

 

Читайте також:

Лавки у фекаліях, полущені тротуари та розбиті ліхтарі: як виглядає Старий парк у Тернополі

Аж очі виїдає: ми перевірили стан громадських туалетів Тернополя

Вандали розтрощили ліхтарі в одному з міст області: жителі обурені

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Svetlana Klochko

    А чому не має безкоштовного туалету?! Я взагалі в шоці,  що в туалет всі в парках Тернополя ходять по кущах! Бо туалет або є, але в нього не зайдеш🤢Або його зовсім не має.

    В даному випадку може у дітей і грошей не було, або система зламалась -все може бути. Але робити крайніми підлітків і виносити це на осуд-така собі справа. Краще обсудіть міського голову за занедбаність та відсутності тих же туалетів.
  • Читач32

    А взагалі громадські вбиральні мають бути відкриті і безкоштовні!
  • Юрій Самуляк

    А керівник дурак. Хай тоді відшкодовує зі своєї кишені.
  • Юрій Самуляк

    Бичвота. Батьки не навчили або такі самі

keyboard_arrow_up