Партнер рубрики Події

У Тернополі обрізають та зрубують дерева. У соцмережах люди обурюються, що ріжуть здорові рослини

У Тернополі обрізають та зрубують дерева. У соцмережах люди обурюються, що ріжуть здорові рослини

У різних мікрорайонах Тернополя цими днями проводять роботи із санітарної обрізки та видалення аварійних і сухостійних дерев.

Дерева обрізають з метою запобігання аварійних ситуацій. Видаленню підлягають лише сухостійні, всихаючі та аварійні дерева, у яких спостерігається стовбурна гниль або ж підірвана коренева система, повідомляє пресслужба міської ради.

Весною цього року на місці видалених насаджень висадять нові дерева, зокрема катальпи та інші види декоративних дерев.

До слова, у Тернополі планова омолоджуюча обрізка дерев або ж видалення аварійних, сухостійних дерев здійснюється лише після проведення відповідної перевірки та згідно із Порядком видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженим Кабінетом Міністрів України, Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затвердженими наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України і Законом України «Про благоустрій населених пунктів».

Відео дня

У одній з тернопільській груп у facebook тернополяни обурюються зрізкою дерев. Люди переконані, що зрізають здорові дерева.

Inna Kamlay У парку Шевченка знову рубають дерева. На цей раз знищено абсолютно здорове дерево з неушкодженою серцевиною(фото). Зразу приїхав трактор щоб забрати уламки подалі від людських очей. Що тут "виросте" по весні, чергова торгівля пивом чи вафлями?

Надія Гульман Бракує слів від обурення . Також засрали парк Відродження , вчора гуляли з дитиною ,дерева зрубані, священник господарство своє як в себе вдома розвів, біля будівлі яку мають знести парковку собі зробили , шашлична кочегарить зрубаними деревами . Спорт комплекс собі побудували машини по парку як по дорозі їздять Я не розумію що кругом відбувається . Куди звертатись щоб почули !!!!! Скільки це все може тривати ???? Яку Європу ми будуємо ???? Зробили три метри центру і все ????

А користувач Inna Kamlay додала фото дерева. "ще раз додаю фото зрізу дерева,на якому добре видно його здорову структуру.

Читайте також "Замість дерев - лише стовбури". Хто і чому на 15 Квітня обрізав берези?
Тернополянка просить заборонити "омолоджувальну" або "санітарну" обрізку дерев "під стовб"
Калічать чи омолоджують. Навіщо дерева ріжуть до стовбура
На Кривоноса монтують освітлення, місцеві викликали поліцію, бо думали, що зрізають дерева

Тернополяни просять допомогти, аби міськрада зрізала сухі дерева. Бо може бути біда
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Саня

    Це такий метод міськради розширення зелених зон в місті і створення нових парків.
  • гср

    буде як завжди, живі дерева "омолодять" а сухі будуть і далі від вітру на голови падати
  • Оля Жаровська-Галян

    Куди можна звернутися, щоб і у наш двір приїхали.є дуже стара зігнута береза, страшно, що може впасти

    Галина Сукач reply Оля Жаровська-Галян

    Оля Жаровська-Галян до свого ЖЕКУ звернутися і написати заяву
  • Оксана Жулицька

    Минулого літа було дуже багато сухих дерев
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up