Партнер рубрики Події

У військовій частині Тернополя помер молодий чоловік

У військовій частині Тернополя помер молодий чоловік
Військовослужбовець 44 Окремої артилерійської бригади помер раптово в середу, 25 березня. Причину смерті наразі встановлюють судмедексперти.

Факт смерті військовослужбовця підтвердив для 20minut.ua військовий прокурор Тернопільського гарнізону Руслан Куляш.

- Близько 18.00 мені зателефонував новопризначений командир бригади Сергій Баранов та повідомив про те, що в казармі частини знайшли труп військового, - розповідає він. - Працівники судмедекспертизи провели попередній огляд місця події. Ознак насильницької смерті не виявили. Говорити про причину смерті ми не можемо, поки не буде висновків експертизи. Померлому - лише 31 рік. Наразі дану справу внесли в єдиний державний реєстр досудових розслідувань, тривають слідчі дії.

На різних тернопільських сайтах з’явилася інформація про те, що труп молодого чоловіка вже відправили на Черкащину, звідки той нібито родом. Втім, як зазначає пан Куляш, це - неправда. Оскільки, поки не буде встановлено точну причину смерті та не проведена експериза, тіло знаходитиметься в одному з тернопільських моргів.

Відео дня

Декотрі місцеві ЗМІ також говорять про те, що чоловік був напідпитку, і саме через передозування спиртними напоями він і помер. 

Втім, командир 44 Окремої артилерійської бригади Сергій Баранов каже, що військовослужбовець не був у стані алкогольного сп’яніння. За попередньою інформацією медиків, які надавали йому допомогу, у загиблого була серцева недостатність.

- На жаль, сучасне покоління не завжди відзначається гарним здоров’ям, - зауважує він. - Покійний був молодшим сержантом, призваний в лави Збройних сил України під час однієї з черг мобілізації.

За словами командира, у середу, 25 березня, військовослужбовець зранку скаржився на погане самопочуття. Тому його відправили на огляд у медчастину.

- Йому приписали ліки та відправили відпочивати в казарму, я його особисто бачив о полудні, - продовжує він. - Сержант йшов відпочивати. Він ліг спати. Орієнтовно в 16.55 бійці доповіли, щоу військовослужбовця явно виражена синюшність на обличчя, а пульс нормально не прощупується. Уже через три хвилини на допомогу прибула наша чергова реанімаційна бригада. Ми також викликали бригаду швидкої допомоги. Але, на жаль, проведені реанімаційні заходи не дали позитивного результату. Лікарі констатували смерть бійця.

Сергій Баранов додав, що наразі тривають слідчі дії. І точну причину смерті військовослужбовця встановить судмедекспертиза.

Ми спробували дізнатися про даний інцидент у працівників відділу судово-медичної експертизи трупів Тернопільського обласного бюро судово-медичної експертизи. Однак ті відмовилися коментувати ситуацію, мотивуючи це слідчою таємницею.

Результати перевірки отримає військова прокуратура.

Продовження читайте згодом на 20 хвилин.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Виникає питання ,а чому цього військовослужбовця не лишили у медчастині під наглядом лікарів де мали підняти медичну карту даного військовослужбовця ,зробити звичайну кардіограму ,а якщо цього всього немає мали направити в лікарню ,а не в казарму відпочивати.
  • Анонім

    Ось ще один приклад ,як у нас перевіряють стан військовозобовязаних . Якщо у цього хлопця була серцева недостатність ,то він мав бути визнаний непридатним .Це ж не єдиний випадок ,коли раптово помирали військовослужбовці . Якщо раптова смерть це явно інфаркт . Про що вже говорити якщо у нас із непридатних роблять придатних .Як так могло статися ,що люди котрі були визнані раніше непридатними по різним захворюваням навіть хвороб серця ,а зараз вони ніби виздоровіли і тепер придатні це просто якась фантастика щоб у нас люди із збільшеням віку ставали здоровими . Люди читайте троха нормативно правові акти  МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ Н А К А З  Міністра оборони України

    14.08.2008  N 402 там є все . Ось тепер хай рідні цього військовослужбовця подають в суд  .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up