Партнер рубрики Події

У Залізцях презентували археологічну експозицію краєзнавчого музею: що унікального там можна побачити

У Залізцях презентували археологічну експозицію краєзнавчого музею: що унікального там можна побачити

На Тернопільщині презентували археологічну експозицію Залозецький краєзнавчий музей.

Про це повідомили в Тернопільській обласній військовій адміністрації.

Археологічну експозицію Залозецький краєзнавчий музей. Zaliztsi Museum of Local Lore  представили цього тижня в рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Управління археологічною спадщиною та музейні практики». 

Захід був присвячений Всеукраїнському дню пам’яток історії та культури й Міжнародному дню пам’яток і визначних місць.

Відео дня

— Залозецький музей має унікальні експонати не лише на рівні області, а й усієї країни. Тут зібрана історична спадщина нашого народу, яка розповідає про життя наших предків, — зазначив заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко Віктор Устенко.

Частину експозиції музею становлять етнографічні матеріали Залозецького краю: кам’яні та крем’яні знаряддя праці давніх мешканців краю, а також стенди з історією Залізців.

Залозецький краєзнавчий музей — це комунальний заклад, що є наймолодшою структурою сектора культури і туризму громади. У цьому закладі можна оглянути зал археоргії, де представлено артефакти, які характеризують історію Залозецького краю від найдавніших часів. У вітрині зберігаються оригінали гербів із Залозецького замку. Також можна оглянути підвали міської кам’яниці XVIII ст., в яких у 40-60 рр. ХХ ст. діяла тюрма НКВС-КДБ, розповів Василь ІЛЬЧИШИН, директор Залозецького краєзнавчого музею. 

Водночас Залозецький краєзнавчий музей є логістичним та інформаційним центром для туристів. Тут можна придбати магнітики, сувенірну продукцію та замовити екскурсію як Залізцями, так і туристичними об’єктами громади. У перспективі тут заплановано ще відкрити і пункт оренди велосипедів, адже музей зараз активно працює над локальними веломаршрутами. 

Довідка
Переглянути 3D-моделі деяких експонатів можна тут 
Телефон для довідок: 0673694307.

 

Нагадаємо, раніше 20 хвилин повідомляли, що на Великдень археолог Василь Ільчишин знайшов унікальну знахідку. Тепер вона – серед надбання Залозецького музею.

 

Читайте також:

Артефакт з мезоліту поповнив колекцію Залозецького музею

У Залізцях під час розкопок виявили унікальні артефакти

110 років Тернопільському обласному краєзнавчому музею

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up