З квартири на "Дружбі", де безлад і сморід, забрали тварин і дитину (ОНОВЛЕНО)

З квартири на "Дружбі", де безлад і сморід, забрали тварин і дитину (ОНОВЛЕНО)
  • У квартиру Анжели Мацкепладзе волонтери «Ноєвого ковчегу» прийшли разом з поліцією 12 жовтня.

  • На неї поскаржилися сусіди, бо в квартирі були десятки котів.

 

Точної кількості котів в квартирі на вулиці Дружби не знає ніхто: волонтери та поліція стверджує, що їх було 36. Господиня квартири каже, що десять дорослих котів і кілька кошенят.

-   Анжелу Мацкепладзе ми знаємо близько двох років, - розповідає голова ТОГО «Ноїв ковчег» Аліна Кошельовська. - З самого початку вона справді допомагала, приїжджала в Дичків з внучкою. Пані Анжела завжди погоджувалась доглянути за тваринами. А зараз жінка почала всіх котів забирати додому. 

До волонтерів почали телефонувати сусіди пані Анжели і скаржитись, що знаходять на смітниках мертвих котів, яких ця жінка виносить. 

Відео дня

-    Ми хотіли допомогти прибрати їй у квартирі, бо там був шалений сморід, - каже Аліна. – Але вона не йшла на контакт. А 12 жовтня ми приїхали до неї просто поговорити. Хотіли сфотографувати тих котів, щоб допомогти прилаштувати. Але вона не впустила в квартиру.  Ми викликали поліцію, бо вже за дитину почали переживати. В тій квартирі ще живе якийсь чоловік. Дитині 12 років, і хто зна, що то за чоловік і що він там робить. 

В квартиру жінка не пускала, сусіди знайшли номер до брата пані Анжели. Коли він приїхав, то його у квартиру теж не впустили, а ключів у нього не було. Оскільки квартира на другому поверсі, то брат через балкон з першого поверху переліз на другий, вибив вікно і відкрив двері волонтерам та поліції.

За словами Аліни, дівчинку поліцейські завезли до мами. Батьки Тамари розлучені і в кожного з них нова сім’я.

Щодо тварин, які були у квартирі, то собак забрали в Центр стерилізації в Дичків, кошенят порозбирати волонтери  та небайдужі люди на перетримки. А котів забрали в міні-притулок «Ноєвого ковчегу». За словами Аліни, волонтери ще знайшли в квартирі пані Анжели мертвих кошенят. 

Як повідомили в прес-службі управління патрульної поліції Тернополя, пані Анжела пояснила, що їй віддають усіх тварин, яких не продали на ринку біля Збруча. 

-     Начебто дехто, за окрему плату, просить взяти котів до себе на деякий час, - кажуть у прес-службі. - Разом із тіткою і бабусею у цій квартирі проживала неповнолітня дівчинка. Патрульні передали її додому матері і повідомили соціальну службу, щоб приглянули за дитиною. Усіх котів забрали представники «Ноєвого ковчегу».

Налякали дитину

Коли журналіст прийшла до Анжели Мацкепладзе, то жінка двері відкрила, проте скзаала, що на неї чекає таксі. Але вона не проти поговорити по телефону пізніше. Залишила свій номер. 

-    Я допомагала «Ноєвому ковчегу» з перетримкою тварин, сиділа з тваринками в клініках на операціях, - розповідає Анжела Мацкепладзе. - У мене була годуюча киця і, коли мої знайомі знаходили маленьких котенят, то приносили до мене, щоб киця їх вигодовувала. Потім їх всі мали позабирати назад. А волонтери мені приносили собак і кілька котів. Я помагала як могла і всі знають, що я в клініці проводила більше часу, ніж вдома. 

Потім, як розповідає жінка, сусіди почали скаржитись, що в неї багато котів. Але пані Анжела переконує, що тридцяти котів у неї в квартирі точно не було.

-    Волонтери з поліцією не мали права ось так вриватись у мій дім і робити той безлад, - скаржиться жінка. - Волонтери бігали по всіх кімнатах і ловили тварин. Тим більше, поліція не мала права виволокти мене з квартири і не пускати туди. 

Жінка розповідає, що говорила з Аліною Кошельовською і була готова її одну пустити у свою квартиру. Але лише її, а не усіх волонтерів та поліцію. Як пояснила пані Анжела, у неї і справді живе чоловік з Грузії – це її двоюрідний брат. І жодної шкоди внучці він не заподіяв. 

-    Безлад у квартирі і справді є. Справа в тому, що я готуюсь до ремонту і викидаю з квартири старі меблі, - пояснює жінка. - Десь через два тижні маю нові завезти. Викидаю старі речі. І вони прийшли якраз в цей період. 

Жінка розповідає, що заробляє на життя, продаючи власноруч зроблені вироби з бісеру. А раніше торгувала секонд-хендом. 

-    Дитину виховую я, бо в мами своє життя, - каже жінка. - Я не нарікаю не неї, але дитину залишали мені, бо вона заважала. Тамара говорить до мене мама.
Як розповіла журналісту жінка, її внучка не хоче жити з мамою.  

-    Ще казали, що внучка має воші, кошачий лишай. - додає пані Анжела. - Це неправда, вона вчора була у лікаря і нічого цього у неї немає. Дитина абсолютно здорова. 

Також пані Анжела пообіцяла, що як тільки вона зробить ремонт у квартирі,  то запросить журналіста в гості. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (137)
  • Анжела Мацкепладзе

    я вас злодюжки та садюжки з організаціі захисту тварин прославлю на всю країну.. ви не зоозахисники ви убивці тварин...скільки котенят загинуло 12 жовтня з вашої вини..добродійки ви мої..А наша чемна вихована та чесна Яна Олійник мало того що обізвала мене дуже "культурно" посміла підняти на мене руку..то ще й виявилась злодійкуватою ..викрала карликового пекінеса Моню...і одразу подарувала його..чи продала ...Моня коштує 1500 грн...Яночка і не соромно? як тобі спиться ночами? А ось моя дитина ночами плаче...на вашій совісті її сльози будуть..
  • Анжела Мацкепладзе

    Зараз мені байдуже що буде думати Аліна та волонтери НК. На даний момент у мене є 2 киці підібрані з вулиці у вкрай тяжкому стані...потребують узд після медогляду призначать ліки..хто може допомогти? Але попереджаю якщо представники Ноєва Ковчега наблизяться до моєї квартири я за наслідки не відповідаю
  • Анжела Мацкепладзе

    всі ви так обізнані у моїх справах...то я била дитину на зупинці..то собаку вивезла кудась у ліс . а ще знову назбирала півсотні котиків у себе вдома...шановні добродії. знайдіть собі іншій об єкт для нападок..тому що коли в мене урветься терпець і я почну нападати то вам буде кепсько..
  • Анжела Мацкепладзе

    ще один дзвінок з непевіреними звинуваченнями і я подаю на суд ...хочете своїми безглуздими витівками довести мене до сказу а потім заявити що я несповна розуму? не вийде...з розумом не дружите якраз ви..а я на хворих не ображаюся.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up