Партнер рубрики Події

В управлінні освіти обговорюють об’єднання Гімназії Франка і технічного ліцею: що кажуть учні та батьки

В управлінні освіти обговорюють об’єднання Гімназії Франка і технічного ліцею: що кажуть учні та батьки
  • В управлінні освіти та науки Тернопільської міської ради розпочалася спільна нарада щодо об’єднання Української гімназії імені Івана Франка та Тернопільського технічного ліцею.
  • До обговорення запросили представників батьківських, учнівських колективів обох навчальних закладів.
  • Журналісти «20 хвилин» перебувають на місці події і повідомляють про найцікавіше.

Чергове зібрання з батьками та дітьми керівниця управління освіти та науки Ольга Похиляк вирішила провести після двох мітингів та бурхливих обговорень в гімназії. Про що говорять на нараді і чи дійдуть батьки, учні та управління спільного рішення – дивіться у прямому ефірі.

Нагадаємо, 9 червня 35 депутатів на сесії Тернопільської міської ради підтримали реорганізацію Української гімназії імені Івана Франка та Тернопільського технічного ліцею та своїм рішенням створили Тернопільський академічний ліцей «Українська гімназія» імені Івана Франка.

Батьки ліцеїстів та гімназистів, за нашою інформацією, обговорювали доцільність даного рішення у своїх чатах. Хвилю обурення батьки підняли після того, як управління освіти і науки Тернопільської міської ради провело конкурс на посаду директора вже Тернопільського академічного ліцею «Українська гімназія» імені Івана Франка. Відомо, що переможцем конкурсу став Федоруц Микола Васильович.

Відео дня

13 та 20 липня батьки, діти з гімназії влаштовували мітинги під Тернопільською міською радою, де наголошували меру Сергію Надалу й керівниці управління освіти та науки Ользі Похиляк про небажання об’єднуватися з ліцеєм.

Один такий мітинг закінчився для дітей відділом поліції.

Крім того, в Українській гімназії імені Івана Франка провели загальні збори, на яких батьки, діти, педагоги та керівник висловили свою думку щодо об’єднання.

Вони також вчергове нагадали, що не всі погоджуються з результатами конкурсу на посаду директора Тернопільського академічного ліцею «Українська гімназія» імені Івана Франка. Зокрема, із власних джерел журналістам «20 хвилин» вдалося дізнатися, що невдоволена результатом Ірина Маланчук. Вона ж є заступницею начальника відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області, а також другою претенденткою на посаду директора Тернопільського академічного ліцею «Українська гімназія» імені Івана Франка.

Заява Ірини Маланчук щодо оскарження рішення конкурсної комісії 

Ірина Маланчук зазначила, конкурс відбувся з порушенням вимог статті 39 Закону України «Про повну загальну середню освіту». А ось тестові завдання, які затвердили в управлінні освіти та науки Тернопільської міської ради, не відповідають Примірному переліку питань для перевірки знання законодавства у сфері загальної середньої освіти.

Читайте також:

Що зміниться для учнів та вчителів після об'єднання Гімназії Франка і технічного ліцею? Ми дізналися

Мітинг біля міської ради Тернополя. Люди виступають проти реорганізації Української гімназії

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Aleksandra Konechna

    план є всіх переведуть з центра на бам а з на гімназію і територію вже хтось око положив як на роддом
  • Мирослава Лимар

    Дивишся на цих реформаторів з управління освіти - і плакати хочеться…. Пенсійний фонд реформуйте!!!!! Їм задають 5 разів одне питання Чому  не перейменувати гімназію на ліцей і на тому спинитись, так ні одна з них не відповіла. На 1 вересня треба не пустити дітей організовано до школи!!!!! Раз до вас так туго всіх доходить. Ви глибоко помиляєтесь що ми зупинимось і дозволимо таке зробити!
  • Nataliya Diduch

    Я уже кілька тижнів маю лише одне прохання: покажіть мені план розвитку закладу після «реорганізації» хоча б на 3-5 років.

    Хтось бачив цей план???

    Надін Українка reply Nataliya Diduch

    Оксана Чубата Як можна робити таке без чіткого плану, що буде дальше?

    Nataliya Diduch reply Nataliya Diduch

    Оксана Чубата що означає, що плану нема.
    І це лякає найбільше.

    Оксана Чубата reply Nataliya Diduch

    Nataliya Diduchкажуть ,що план в проекті ,на доопрацюванні ,вносяться зміни,футболять
  • Mykola Fedoriy

    Ольга Похиляк колись пресувала  директора Технічного ліцею Лисого..Чоловіконенависниця ?..

keyboard_arrow_up