Вбивці чортківчанина в Харкові суд дав 13 років тюрми

Вбивці чортківчанина в Харкові суд дав 13 років тюрми
  • 13 років тюрми присудив суд вбивці 18-річного Віктора Попіля з Чорткова.
  • Засуджений  своєї вини так і не визнав. Він до останнього переконував, що перечепився з ножем через бордюр та впав на раніше незнайомого йому хлопця.


Утім, зібрані під час досудового та судового слідства докази говорили якраз про іншу ситуацію. Його визнали винним  у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст. 296 «Хуліганство», ч.4 ст. 296, п.7 ч.2 ст. 115 КК України «Умисне вбивство» та дали 13 років тюрми.

Строк відбуття покарання рахуватиметься з 10 жовтня 2014 року. На підставі ч.5 ст. 72 КК України  засудженому зарахують строк попереднього ув'язнення із розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

- 11 квітня Апеляційний суд залишив без змін апеляцію прокурора, якою той вимагав для засудженого 14 років, - розповідає мама вбитого студента Світлана Попіль. – Апеляції ж від сторони засудженого  суд не прийняв, оскільки були пропущені терміни. Загалом ми хотіли б, аби  вбивці дали довічно – він без причини накинувся на сина і всадив ножа. Але розуміли, що стільки суд не дасть.


Нагадаємо, у ніч з 4 на 5 жовтня у Харкові вбили студента Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Віктора Попіля. Інцидент трапився біля кафе «Churrasco Ваг».  Тут виникла бійка між двома компаніями відпочиваючих, яка згодом продовжувалась на вулиці. Сам студент участі у бійці не брав. Хлопець стояв з боку, але вбивця накинувся саме на нього. Окрім того, засуджений поранив ще двох хлопців з компанії Віктора. Справа набула резонансу, оскільки харківські сайти поширили інформацію, що конфлікт почався через патріотичні вигуки «Слава Україні!» компанії Віктора. Утім, офіційної інформації щодо цього факту так і не було, а в навчальному закладі сумнівались у такій причині конфлікту.

Відео дня

читайте також:

 Що спровокувало вбивцю, тільки одному Богу відомо, кажуть у Харківській академії

Вбивці Віктора можуть дати довічне

Вбивця ж – безробітний 24-річний харків’янин Спершу проходив у справі як свідок. Згодом з’явився у поліцію сам з повинною. Під час судового розслідування в суді першої інстанції, до слова, він і сам від неї відмовився. Як йдеться у вирокові  Київського районного суду Харкова, розміщеному у Єдиному державному реєстрі судових рішень,  бійку розпочав харків’янин, використовуючи малозначимий привід «щодо розбіжностей поглядів на життя в державі». Причому, був на той час нетверезим. У барі вдарив в голову двох хлопців та працівника бару, який намагався  розняти хлопців. Далі працівники закладу «вигнали» забіяк на вулицю та закрили заклад.  Харків’янин же прихопив із столу столовий ніж. На вулиці бійка почалась знову. Харків’янин використовував ніж, ним поранив ще двох хлопців та в якийсь момент наштовхнувся на Віктора, який участі у бійці не брав. Нахилив його та наніс удар в шию. Життя Віктора обірвалось за лічені хвилини. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up