Партнер рубрики Події

Великоднє диво для знайди Володі: мама повернулась? "20 хвилин" готові допомогти їй

Великоднє диво для знайди Володі: мама повернулась? "20 хвилин" готові допомогти їй
  • Редакція отримала інформацію, що мама першого підкинутого малюка у «Вікно життя» приходила до лікарні, аби забрати малого. У медзакладі поки нічого конкретного не говорять.
  • Тернополяни, ви неймовірні: за кілька днів до лікарні прийшло чимало городян. Одні хотіли провідати як Володю, так і близнюків. Були й такі, що готові усиновити знайд – вже і зараз.
  • Редакція "20 хвилин" готова надати матері дитини правову допомогу. Якщо ви читаєте цей текст і маєте щирі наміри повернути малюка, телефонуйте: 097-445-82-67 (Наталя). 

Приходила мама з подругою до лікарні і хоче забрати свого сина. Мова йде про хлопчика-знайду – руденького та голубоокого, якого першим цього тижня залишили у «Вікні життя» і якого, поки неофіційно, кличуть Володею Великоднім.

Таку інформацію редакція отримала напередодні. На жаль, офіційно її поки не підтверджують, але й не спростовують, зважаючи на вихідний день. Хоча журналісти «20 хвилин» намагались таки підтвердити чи спростувати інформацію, що Володю хоче забрати рідна мама, яку ми отримали від читачів.

Проте Ольга Сидорчук, меддиректор з дитинства та пологової роботи міськлікарні №2, запевнила вранці 1 травня, що, відколи стало відомо про хлопчика та близнюків, яких цього тижня залишили у «Вікні життя», до реєстратури лікарні та медзакладу загалом приходило дуже багато людей. Одна жінка навіть з порогу заявила: я хочу усиновити двійнят. Люди приносять одяг та потрібне для покинутих малюків та хочуть їх бодай провідати. Чимало з відвідувачів говорять про усиновлення та опіку над малюками.

Відео дня

Хто і коли зможе забрати малих знайд, куди звертатись і що робити, пояснила юристка Марія Бочан.

Суто з юридичної точки зору, тільки проведення генетичної експертизи є належною і точною процедурою виявлення походження дитини від матері, каже юристка. Проте у випадку з Володею, є кілька моментів, які можуть довести материнство. Скажімо, за ознаками, було видно, що мати, скоріш за все, народжувала у медзакладі. Тому, можемо припустити, стояла на обліку у жіночій консультації. Чимало речей на малюкові і в сумці, яку залишили у «Вікні», були із бейбі-боксу. Це також доводить офіційне народження малюка. В інтерв’ю у місцевих ЗМІ медики проговорились про малюка, що «ми чекали його». Ймовірно, це могло б означати, що мати народила у лікарні та припустити, що мала намір залишити там немовля.

  • Оскільки діти залишились без батьківського піклування, то Служба у справах дітей з’ясовує умови проживання матері чи батьків та майбутнього утримання дитини, розглядає питання про доцільність чи недоцільність повернення дитини в сім’ю або до закладу, готує відповідний висновок з урахуванням інтересів дитини, надсилає його керівникові закладу, в якому тимчасово перебуває дитина, та протягом двох місяців забезпечує її повернення до місця проживання, — пояснила Марія Бочан. — А в разі потреби готує документи, які підтверджують статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, подальше її влаштування та захист прав дитини.

Передача дитини батькам, особам, які їх замінюють, здійснюється в присутності працівника служби у справах дітей, про що складається акт за формою, згідно з додатком 2 у двох примірниках, один з яких зберігається у закладі, в якому тимчасово перебувала дитина, а другий — в службі у справах дітей, пояснила юристка.

  • При визначенні основних інтересів дитини, у кожному конкретному випадку необхідно враховувати дві умови, — прокоментувала Марія Бочан. — Передусім у якнайкращих інтересах дитини буде збереження її зв'язків із сім'єю, крім випадків, коли сім'я виявляється особливо непридатною або явно неблагополучною. Окрім того, у якнайкращих інтересах дитини буде забезпечення її розвитку у безпечному, спокійному та стійкому середовищі, що не є неблагополучним (рішення ЄСПЛ у справі "Мамчур проти України" від 16.07.2015, заява № 10383/09).

В усіх діях щодо дітей, незалежно від того, здійснюються вони державними чи приватними установами, що займаються питаннями соціального забезпечення, судами, адміністративними чи законодавчими органами, першочергова увага має приділятись якнайкращому забезпеченню інтересів дитини, наголосила юристка.

Увага!!!

Якщо мама голубоокого Володі справді хоче забрати малюка, редакція готова допомогти у цьому, в тому числі і надати юридичний супровід. Зверніться, будь ласка, за номером телефону журналістки Ірини Белякової: 067 747 28 44.

Читайте також

Мами їх не скривдили, дітки здорові. Репортаж із лікарні, куди за два дні підкинули трьох малят

Страсний тиждень, урожайний на малюків у «Вікні життя»: сьогодні залишили ще й двійняток

Називають Володя Великодній: що відомо про хлопчика, якого залишили у тернопільському Вікні життя
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (99)
  • Людмила Дан

    Сколько процедур надо пройти, чтобы доказать родство, сколько унижений впереди! Хочется верить, что будет всё хорошо и у мамы и у малыша.
  • Olga Obade

    Повернути дитину але поставити на контроль
  • Любов Миколаївна Розумна

    Віддати,але не тепер!!! Потрібно розібратися в усьому,бо вона його облумувала цей поступок не 20 хв,Що змусило її покинути дитину на 20 хв
  • Iryna Ivchenko

    Є закон, в якому чітко прописані строки. І на забрать, і на віддать, і на подумать, і на передумать. Якщо справді захоче повернути дитину, забере навіть якщо ту вже оформили як сироту. Просто процедура довша, подасть документи на усиновлення і сходить на формальне засідання суду. Було би бажання.  
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up