Партнер рубрики Події

Вибух у Тернополі: батька з сином терміново реанімобілями перевезли до Львова. Стан обох – вкрай важкий

Вибух у Тернополі: батька з сином терміново реанімобілями перевезли до Львова. Стан обох – вкрай важкий
  • У сина Дмитра 84% опіків тіла, ураження дуже глибокі. В тата Олега – 90. Обоє в реанімації Центру термічної травми. Рідні просять про молитву та допомогу, бо в добу на кожного йде близько 10 тис. грн.
  • Перші три доби критичні, попереджають медики. Лише після цього може йти мова про операції.
  • В пожежі обгорів наймолодший, дворічний син Олега – хлопчик зараз в обласній лікарні Тернополя.

Стан батька і сина, які серйозно обгоріли, рятуючи молодших дітей на пожежі, вкрай важкий.

Чоловіків реанімобілями перевезли до Львова – зараз вони перебувають в реанімації лікарні №8, в Центрі термічної травми та пластичної хірургії. Про це повідомила мама 24-річного Дмитра Мудрого Олена.

Нагадаємо, 11 березня в 11 год. 52 хв. до рятувальників надійшло повідомлення про вибух та пожежу в приватному будинку на вул. Самчука у Тернополі. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Тернопільській області. До місця події рятувальники прибули в 11 год. 58 хв. та виявили, що горять речі домашнього вжитку на площі 5м.кв в приміщенні кухні. Пожежу ліквідували за 10 хвилин, о 12.09. Внаслідок пожежі термічні опіки отримали двоє чоловік, господар будинку та його син. Потерпілі госпіталізовані до медичних закладів.

Відео дня

У лікарні опинився і дворічний малюк, повідомляють медики швидкої.

  • 2-річного хлопчика, із термічними опіками полум’ям 1-2 ступеня лівого передпліччя та лівого стегна, після оперативно наданої медичної допомоги, шпиталізовано в обласну дитячу лікарню., - повідомили медики швидкої.

На місце події виїжджали одразу дві бригади. 24-річного Дмитра із термічними опіками близько 60 відсотків усієї поверхні шкіри, рваною раною правого передпліччя, рваною раною правої стопи, у стані травматичного шоку 2 ступеня, після оперативно наданої медичної допомоги, шпиталізовано у лікарню швидкої допомоги. Його 57-річного батька Олега у важкому стані, з термічними опіками близько 80 відсотків поверхні усієї шкіри, після наданої медичної допомоги, теж шпиталізовано у лікарню швидкої допомоги.

Вдома був ще один малюк – 6-річний син Олега. З хлопчиком, за нашою інформацією, все гаразд.

А стан дорослих був серйозним - вже під вечір обох перевезли до Львова.

  • Був консиліум, хлопці дуже тяжкі, сказали, треба пережити 3 доби – то найтяжчий період, — розповіла мати Дмитра Олена Мудра, яка зараз перебуває у лікарні Львова. — У Дмитра опіки дуже глибокі і серйозні - 84% ураження. В Олега — 90, але рани не такі глибокі.

Родина купує всі медикаменти, які виписують лікарі. В день на кожного йде близько 10 тис. грн. Про операції мова йтиме, якщо переживуть критичний тридобовий період.

  • Люди активно здали кров і в Тернополі 20 осіб, і у Львові ще 10 — ми щиро вдячні усім, хто допоміг нашим хлопцям, — каже Олена Мудра. — Так, фінансова допомога нам також потрібна, і я дякую усім, хто пересилає гроші на картки. Дуже просимо і про молитву за Дмитра та Олега.

Аби убезпечити себе від шахраїв, Олена та її син Павло встановили обмеження на картки з приміткою «благодійність». Тепер можуть витрачати ці кошти лише за замовленням – і банк з іншої причини їх не видасть.

  • Стан хлопців стабільно тяжкий, кажуть лікарі, — продовжила Олена Мудра. — Але ми вже просимо поділитись інформацією про новітні технології в лікуванні тяжко хворих з опіками. Бажано з власного досвіду. Телефонуйте – мій номер є у довідці.  

Дружина Олега і мама малючків, рятуючи яких настільки серйозно обгоріли Дмитро з Олегом, теж у Львові. Біля маленького сина в лікарні Тернополя бабуся з дідусем.

Що стало причиною вибуху, родина толком досі не знає. Припускають, був десь витік газу. Але плитка в домі батька нова.

  • Діма хотів зробити чай і підпалив сірник – воно рвонуло, — каже пані Олена.

Тернопільські пластуни теж збирають допомогу для свого друга, члена старшопластунського куреня Орден Хрестоносців Дмитра Мудрого.

Долучились до порятунку сина нашої колеги, тернопільської журналістки Олени Мудрої, та його батька і «20 хвилин». Зранку 12 березня журналіст Федір Восінський здав кров та закликав допомогти постраждалим батькові та синові, рятуючи малюків настільки серйозно обгоріли, усіх наших читачів.   

Довідка

Контактний телефон Олени: 067-945-22-55.

4149 4393 1667 9731 - Олена Мудра (мати Дмитра)

5168 7554 5985 3376 - Мудрий Павло Олегович (брат Дмитра)

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (217)
  • Светлана Костенко

    +++++++
  • Марія Кубович

    +++++++++
  • Валентина Каламанич

    +++++++++++
  • Надя Лучак

    ++++++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up