Партнер рубрики Події

Він зігрівав нас своєю теплотою і посмішкою: не стало директора 11 школи Павла Літинського

Він зігрівав нас своєю теплотою і посмішкою: не стало директора 11 школи Павла Літинського
  • Стан директора останніми днями був вкрай важкий, але колеги сподівались, що він все подолає. Бо, кажуть, здавалося, що не було такого, що йому не під силу.
  • Вічна пам’ять і царство небесне Педагогу і Людині…

Сьогодні, 3 квітня, не стало директора школи №11 Павла Літинського.

Педагог серйозно хворів, останніми днями перебував під апаратом ШВЛ. Колеги кажуть, про смерть директора дізнались кілька годин тому і досі не можуть повірити, що його вже немає.   

Не так давно захворіла дружина директора. Потім і Павло Степанович. Днями дізнались, що він під апаратом ШВЛ, а вчора вже був у комі.

Відео дня
  • Ми збирали кошти на лікування і були впевнені, що з ним все буде добре і Павло Степанович подолає недугу, — розповіла вчителька історії школи №11 Інна Чернецька. — Сьогодні в шкільній групі побачили повідомлення, що його вже немає…

Павло Літинський був пенсійного віку, але працював. Колеги кажуть, не пригадують, коли востаннє був на лікарняному. Кажуть, він зігрівав нас своєю теплотою і посмішкою.

  • Досі не можу усвідомити і повірити, що його немає, — каже Інна Чернецька. — Я без його усмішки не уявляю нашу школу. Він завжди знайде потрібні слова, ніколи не відмовляв у проханні. І директор хороший, але передусім це була дуже добра людина. Як ми будемо без нього – не знаю.

Колеги згадують Павла Літинського лишень з теплотою.  

— Пішли у засвіти Ваша доброта й людяність, мудрість наставника й велич педагога, — пише Людмила Перейма. — Скорботи - без міри. Таких завжди береже пам'ять. Спочинку з Богом і Царства Небесного.

"Педагогічна спільнота міста сьогодні в скорботі, - йдеться на сайті управління освіти та науки міськради.  - У засвіти пішов відомий освітянин, високоавторитетний фахівець, багаторічний очільник Тернопільської загальноосвітньої школи №11 Павло Літинський".

Самовіддана педагогічна праця Павла Степановича, його мудра й виважена управлінська діяльність залишили незглибимий слід у душах усіх, хто був з ним поруч: колег-педагогів, учнів, батьків. Досвідчений наставник і щирий порадник, він залишив на освітянській ниві щедрий засів мудрості, щирості і добра. Своїм життєвим прикладом пробуджував жагу пізнання в молоді, був вірним новаторським пошукам і прагненням, сміливо реагував на виклики сьогодення.

Управління освіти і науки Тернопільської міської ради, Тернопільський комунальний методичний центр науково-освітніх інновацій та моніторингу, профспілка працівників освіти і науки міста Тернополя висловлюють щирі співчуття родині та близьким. Вічна і світла пам‘ять світлій Людині! Царство Небесне!

«20 хвилин» щиро співчуває родині, колегам і всьому колективу освітян Тернополя. Світла пам’ять і Царство небесне р.б. Павлу

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (168)
  • Наталя Дідилівська

    Вічна пам'ять
  • Лидия Раздобудько

    Царство Небесне.🙏
    Щирі співчуття рідним.
  • Світлана Булат

    Хай спочиває з миром, вічная пам'ять
  • Ekaterina Gorbachuk

    Вічна пам"ять
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки Від читача 11:32 До уваги внутрішніх переселенців, які оселилися на Тернопільщині, - служба зайнятості створила інформаційний ресурс для ВПО 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята 09:35 Паска, панетоне, коломба: чим відрізняється випічка на Великдень 09:01 Незряча дівчина з Тернополя довірилась молодикові «з інтернету», той обманув її на тисячі гривень 08:01 Чи працюватимуть банки на Великдень та травневі свята: графік 22:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 21:01 Загинув 23-річний воїн з Тернопільщини Павло Мізоцький 20:02 «Халява вічною не буває»: судили посадовця за хабар 500 доларів. За що вимагав і як покарали?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up