Випускниці зі зниженим слухом стануть моделями

Випускниці зі зниженим слухом стануть моделями

Школа краси та внутрішньої гармонії для дівчат-підлітків зі зниженим слухом запрацювала  у Тернопільській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради в рамках благодійного проекту «Віра, Надія, Любов». Його ініціювала тернопільська майстриня Оксана Чмиленко.

- Мета проекту – допомогти учням випускних класів спеціальної школи-інтернату розкрити свою унікальність, сформувати самооцінку і віру у власні сили через виховання художнього естетичного смаку разом із досвідченими спеціалістами із галузей модельної індустрії, психології, косметології та фотографії, – каже вона.  

Навчання передбачає психологічні тренінги, майстер-класи з візажу та дефіле, фотокласи, зустрічі з дієтологом та стилістом. Тривалість  курсу – 10 щотижневих занять, проте їх може бути й більше.

Набуті навики та знання учениці зможуть проявити на фотозйомках каталогів, а також на показі мод, який буде приурочений завершенню проекту. Кожна з учасниць отримає групове портфоліо  у вигляді друкованої фотокниги. 

Відео дня
  • Мене змалку вчили на день народження та під час посту робити якійсь добрі справи, – зазначає Оксана Чмиленко. – А річниця відкриття студії рукотворів «Палітра тепла» випадає саме на перший тиждень Великого посту. Тож цей благодійний проект я якраз присвячую цій даті.

До речі, ідея допомогти дітям із особливими потребами виникла в тернополянки при перегляді телесюжету про дівчат із синдромом Дауна, які спробували себе в ролі моделей. Замислившить над  питанням: «а кому я могла б допомогти?», зрозуміла, що це будуть дівчата зі зниженим слухом. Справа в тому, що під час навчання в педагогічному університеті Оксана Чмиленко працювала в Українському товаристві глухих. Була волонтером у психологічній службі «Довіра». Тоді в будинку культури «Текстильник» проводили фестиваль «Повір у себе». Там їй доручили категорію дітей з вадами слуху. Відтоді вона з ними подружилась і відчула потребу допомагати саме їм. Хотіла вивчити мову жестів, але не вдалося через те, що на курси тоді приїхало мало бажаючих. Тож мову жестів знає лише частково. В цьому їй допомогли самі слабочуючі.

  • Це експериментальний проект, – каже Оксана Чмиленко. – Наразі ми хочемо зрозуміти потреби і можливості дівчат. Тішуся, що вони мають дорослі погляди на життя, реально оцінюють своє майбутнє. Я щаслива, що відчула підтримку людей, без яких цей проект би не втілився. Вони з радістю виділяють свій час. Приміром візажист-стиліст Наталя Лучка виявила бажання відвідувати заняття дівчат з психологом, щоб краще їх пізнати.

Ймовірно даний проект матиме продовження. Долучатися до нього можуть всі охочі, в тому числі й фотографи.

Перше заняття для п’ятьох учасниць провела психолог, жіночий коуч Світлана Гліган.

  • Я одразу зрозуміла, що це дуже хороші дівчатка, – каже жінка. – Вони мають світлі мрії та прагнення! На наступних заняттях ми поговоримо про цікаві та складні речі: як долати конфліктні ситуації, як справлятись із негативними емоціями, як мріяти і досягати цілей, як стати опорою для самої себе. Впевнена, що ми не лише з користю проведемо час, а і подаруємо дівчаткам море позитивних емоцій від теплого душевного спілкування.

На думку голови Тернопільської обласної організації  Українського товариства глухих Надії Коцовської, учасницям даного проекту дуже пощастило.

  • Це унікальна можливість для них, – переконана жінка. – В їх житті це може бути перший і єдиний шанс. За звичай, глухих сприймають як іноземців. Їх не розуміють, тому й не цікавляться їхнім життям. В основному ними займається лише товариство глухих. Тому я рада, що в Оксани Чмиленко виник такий задум і є нагода його реалізувати.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up