Партнер рубрики Події

Віряни УПЦ з Волині і Рівненщини дійшли хресним ходом до Почаївської лаври, щоб побачити чудотворну ікону

Віряни УПЦ з Волині і Рівненщини дійшли хресним ходом до Почаївської лаври, щоб побачити чудотворну ікону

Сотні паломників Української Православної Церкви (московського патріархату) з Волині та Рівненщини 3 серпня завершили хресний хід у Свято-Успенську Почаївську лавру.

У хресний хід вирушили віряни УПЦ з міста Ратне Волинської області та Корця Рівненської області, пише Спілка православних журналістів. Відео хрестоходців опублікував YouTube-канал «Мир».

За інформацією Спілки, один зі священників УПЦ розповів, що частина паломників пішла хресним ходом 27 липня з Волині, ще 12 прочан з Рівненщини почали свій хрестоносний шлях 31 липня. На опублікованих кадрах видно, що серед паломників є як діти, так і молоді та літні парафіяни.

Відео дня

– Після закінчення хресної ходи віряни помолилися на Почаївській горі за мир в Україні та українських воїнів, – йдеться у новині Спілки православних журналістів.

Написали про хресний хід до Успенської Почаївської лаври й на офіційному сайті Рівненської єпархії УПЦ. Там розповіли, що віряни Кореччини паломництво з нагоди вшанування Почаївської ікони Божої Матері здійснюють дев’ять років поспіль. У дорогу вирушали 31 липня зі Свято-Георгіївського храму міста Корця. Благословив хрестоходців та звершив молебень для подорожуючих благочинний І-го Корецького благочиння, настоятель храму протоієрей Андрій Дячек.

– З Корця вирушили 12 хрестоходців. Цьогоріч частину дороги вони проїхали на автомобілях, частину – пройшли пішки. Дорогою долучалися і місцеві жителі. Хресний хід традиційно супроводжувала Корецька ікона Богоматері «Споручниця грішних», – повідомляє пресслужба.

На сторінці єпархії пишуть, що урочистості з нагоди перенесення чудотворної ікони Божої Матері на Святу Гору відбудуться в Почаївській лаврі 5 серпня.

 

Читайте також:

Чи приймуть записки за здоров'я та спокій захисників у храмах Тернополя: ми перевірили (ЕКСПЕРИМЕНТ)

Гектари землі та будівлі під владою моспатріархату: де на Тернопільщині найбільше (ІНФОГРАФІКА)

Як перейти з моспатріархату до ПЦУ і чому цього не поспішають робити на Тернопільщині

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (53)
  • Mykola Matviiv

    Із 52-х коментарів лише кілька на здоровому глузді. А у решти, схоже, Бозя розум відняла. Бо, по перше , своїх земляків де, в основному, жіноцтво так грубо обзивати  притаманно КАЦАПУ, але ніяк не добропорядочному, віруючому, освіченному УКРАІНЦЮ -ПАТРІОТУ.

    Друге. Хоча. б один раз із коментувальників був у ПОЧАЄВІ. А чи ,взагалі, ще рік - два тому ви ходили у церкву?  А ви хоча розумієте, що хлопцям на фронті боляче за вашу дурість,  вони там моляться Богу всі і як хто вміє щоб залишитися живим. А ви тут в ура - патріотизм граєтеся.  І оцю чиюсь матінку - бабусю обзиваєте. А якби так ваших. Чи ви безбатечники?

    Третє. Ніяких грошей віід УПЦ до москальщини уже давно НЕ ПОСТУПАЄ.

    А ось від кожного з нас - точно поступає за:

    - газ,

    - бензин

    - дизпаливо

    - мінеральні добрива

    - різну техніку і запчастини

    - за мобільний зв'язок окремих операторів та Інтернет

    - за те, що автобусами через треті країни їздимо ,типу, " купи - продай"

    - за поїздку на москпльщину на будівництво. це можна продовжувати і продовдуваьи..

    Ну, що, порахував кожен скільки москаль за ваші грошики куль і бомб випустить по наших солдатах?   А ви до церкви, найправильнішоі вчепилися. .

    Порох, котрого ви уже нн любите наробив свідомо колотнечі, бо там була суцвльна ПОЛІТИКА, ніхто і не дімав щоб украінцям добре зробити. , Було зіграно на наших патріотичних почуттях, а ми сусід із сусідом лобами зійшлися. Гарно? Думайте.  А вороги наші - це хабарники і ті хто тикає хабар "щоб порішати", злодюги, корупціонери,  і навіть ті, хто за посадою апріорі мав би бути нн вооогом, часто ним виявляється .
  • Григорій Блейд

    Зразу грузити у вагони та відправляти на колиму в рашку.  Через цих потвор в Україні сьогодні війна!!!
  • Olga Papushak

    І що з такими " християнами " робити!!???  Я би позбавила всіх права голосу на виборах!!! І не тільки!!! Досить толерантності!!! Досить!!!
  • Yuriy Mlkolayovich

    Посадитт в потяг і вивезти нахер в рашу! Вже заї..ло !

keyboard_arrow_up