Війна між підприємцями та власником мережі аптек: хто кого?

Війна між підприємцями та власником мережі аптек: хто кого?
  • Незаконно забрав землі, погрожує, перешкоджає підприємницькій діяльності, а поліція нічого не робить, - кажуть підприємці та громадські активісти про власника мережі аптек у Тернополі, підприємця Бориса Рубленика. 
  • Він каже, що на нього зводять наклеп і усі його дії законні. 

 

- До нас уже не вперше звертаються потерпілі підприємці по справі Бориса Рубленика, - розповідає голова громадського руху “Протидії рейдерським захопленням та бедіяльності органів державної влади та місцевого самоврядування” Ружена Волянська. - Виявляється, в Тернополі є людина, яка захоплює земельні ділянки, які належать іншим людям. 

За словами пані Волянської та підприємців, чоловік перешкоджає введенню господарської діяльності, чинить фізичний тиск проти підприємців. 

- У нас питання до правоохороних органів: чому слідчо-оперативна група виїжджаючи на місце за фактом вчинення протиправних дій не ізольовують цю особу і навіть не порушують кримінальні провадження, - каже Ружена Волянська. 

Відео дня

Щоб отримати відповіді на свої питання Ружена Волянська разом з підприємцями вранці 22 червня зустрілись з начальником ГУ Нацполіції в Тернопільській області Олександром Богомолом та начальником слідчого управління Володимиром Галевичем. Потерпілі описали свої ситуації та запитали, що їм робити далі.

- Я потерпілий від Бориса Рубленика. Кримінальні справи на цю особу були відкриті з 2011-ого року, - розповідає підприємець Богдан Бігун. - Досі ці справи не закриті, я вже у які тільки кабінети не ходив. І в прокуратору, і в поліцію - ніхто нічого не може зробити. Мене ні разу не викликали давати покази.

За словами пана Бігуна, Борис Рубленик наносив тілесні ушкодженні  йому, його синові та жінці. Окрім того чоловік каже, що був замах на вбиство. 

- Також була заява щодо того, що пан Рубленик давав неправдиві покази в судді, - додає Богдан Бігун. - Якщо Рубленик на мене писав заяву, тоді поліція починала щось робити, а як я писав на нього, то ніхто нічого не робив. Що мені далі робити?

“Перешкоджає будові”
- Я з 2013-року добивався, щоб в міській раді мені дали земельну ділянку в оренду для підприємницької діяльності, - розповідає підприємець-орендар земельної ділянки Юрій Кривоус. - У 2016-ому році мені виділили землю, документи я отримав на початку 2017-ого року. Під час встановлення тимчасових споруд на вулиці 15 Квітня біля “Диканьки” появився Рубленик. 

За словами пана Юрія, Борис Рубленик почав перешкоджати роботі. І з 23 травня чоловік щодня зриває робочий процес на обʼєкті, де встановлюють тимчасові споруди. 

- Він заблокував територію своїми авто. До речі, бус з номерними знаками “Аптека” ніде не зареєстрований, - продовжує Юрій Кривоус. - Він провокує людей. Зранку приходить обматюкає працівників, а потім включає камеру на телефоні і чекає на реакцію, щоб його вдарили чи що. Ми викликали поліцію - вони нічого не можуть зробити. 

Також чоловік описує ситуацію, коли Борис Рубленик зайшов на огороджену територію з сокирою і обрізав кабелі, які були під напругою. 

- А в понеділок дійшло до того, що він вилив якоїсь отрути, а потім ще й ту банку викинув на нашу територію, - каже директор ринку. - Була швидка, рятувальники. Але проб грунту не брали, нічого не робили. Працівники несли балку, то він спеціально до неї вдарився боком, а потім почав казати, що йому ребра поламали. Ноги під пилу пхає. 

21 червня на обʼєкті була земельна комісія, яка перевіряла усі документи, зазначив пан Кривоус. Як повідомив голова депутатської земельної комісії Андрій Шкула, після виїздного засідання комісії сказати зараз хто правий, а хто ні - важко. 

- Ми попросили в сторін документи, а в земельного відділу роз’яснення та дозвільні папери, - коментує Андрій Шкула. - Спробуємо розібратись на одній з наступних комісій. Також закликали підприємців не конфліктувати та тимчасово зупинити роботи з облаштування нових тимчасових споруд.

Пан Кривоус, як і пан Бігун, скаржиться на бездіяльність правоохоронних органів.

- Приїжджає поліція, дві години пишемо заяви і протоколи. І на тому все, - каже підприємець. 
Коментар адвоката пана Кривоуса щодо цієї ситуації дивіться на відео. 

Коментар Олександра Богомола
- Ситуацію я знаю, мені начальник слідчого управління Володимир Галевич доповів по результатах зустрічі, яка була у вівторок, 20 червня, - каже Олександр Богомол. - Мене це занепокоїло, бо знаю, які були конфлікти у пана Рубленка з Богданом Бігуном. Знаю і про інші конфлікти. Гарантую, що ті слідчі дії, які мають бути проведені - проведемо. 

Також пан Богомол зазначив, що виставить додатковий наряд біля ресторану “Диканька”, щоб зафіксувати порушення зі сторони пана Рубленика. 

У вівторок, 27 червня, має відбутись повторна зустріч між підприємцями та Олександром Богомолом. 

Коментар Бориса Рубленика 
- У 2008 році я придбав приміщення, забудовником та власником якого є Богдан Бігун, - коментує пан Рубленик. - Мова йде про аптеку на вул. Вербицького. Два роки усе було нормально, а пізніше у пана Бігуна почались проблеми з коштами. І з 2010 року почались конфлікти. Він закривав блоками прохід до аптеки. 

За словами пана Бориса, в цій історії було 18 різних судових процесів. І жодного з них Богдан Бігун не виграв. 

- Зараз є два судових провадження: один в міськрайонному суді, де Бігуна судять по статті самовправство та нанесення мені середньої важкості тілесних ушкоджень, - продовжує пан Борис. - А інше - в районому суді Збаража на сина пана Бігуна. Оскільки він працює водієм голови міськрайонного суду, то справа не може слухатись в цьому суді. 

Щодо звинувачення у сторону Бориса Рубленика, що він наніс легкі тілесні ушкодження синові пана Бігуна. То, як пояснює пан Рубленик, це наклеп і уже два з половиною роки введеться підготовче засідання, яке в інших справах проходить по десять хвилин.

- Там справа зависла між тим, щоб слухати і між тим, щоб повернути її до прокуратури, - каже Борис Рубленик. - І зрухати його не можуть, бо для прокуратури це найкраща ситуація. Те, що порушені кримінальні провадження, то можна сказати, що нічого не означає. 

Бо порушити справу за заявою - зобовʼязані, каже чоловік. А будь-яку заяву потрібно реєструвати в ЄРДР. 

-  Тому пан Бігун реєструє їх пачками, - продовжує пан Рубленик. - Усі звинувачення, які він предʼявляє в мою сторону - наклеп. По справі з його жінкою - казали, що я їй зламав ногу. Прокуратура закрила цю справу, бо встановили, що вона підвернула ногу. А по синові пана Бігуна, то експертиза встановила, що він сам наніс собі тілесні ушкодження. 

“З сокирою я не бігав”
- Щодо тих МАФів і пана Кривоуса. Була на тому обʼєкті земельна комісія, я усі документи подав, - каже пан Борис. - Я написав повідомлення, що ведуться ремонті роботи в охоронній зоні водопровідної труби, яка діаметром 80 сантриметрів і подає воду на мікрорайон “БАМ”. Як сказали спеціалісти, ця труба має охоронну зону 10 метрів. А ці МАФи на відстані 5-ти метрів від труби. Це грубе порушення. 

Також є проблема з пожежною безпекою. Як каже пан Рубленик, від дерев’яної будівлі комплексу “Диканька” тимчасові споруди можуть бути на відстані 15м. А встановлені значно ближче. Також є порушення санітарних норм. 

- До цього всього пан Кривоус немає права власності на цю ділянку, - каже чоловік. - Згідно земельного кодексу, право власності або право користування наступає тільки після державної реєстрації в реєстрі прав на нерухоме майно. Не після підписання паперового носія договору сервітуту. А лише після державної реєстрації. Але такої земельної ділянки не існує на даний момент, щоб передати її комусь. 

Щодо перешкоджання будівельних робіт, то пан Рубленик не заперечує, що він навмисно робить все, щоб ці тимчасові споруди не встановлювали.

- Я припаркував там авто, щоб зупинити будівництво, - пояснює чоловік. - Я визнаю це. Так, на ньому номерні знаки “Аптека”. Але у реєстраційному посвідченні до авто, яке я показував поліції, вказано, що може бути встановлено індивідуальні номерні знаки “Аптека”. 

В реєстр індивідуальні знаки не вносять, каже чоловік, а лише державні номерні знаки, які він має і ввозить з собою в кузові авто.  

- А з сокирою я точно не бігав, - запевняє Борис Рубленик. - Я взагалі то від них отримував тілесні ушкодження. Пройшов судово-медично експертизу, будуть висновки. Усе, що вони мені предʼявляють - наклеп. І ще є момент - працівники на цій будові - не зареєстровані. Я звернусь у відповідні органи, щоб провели перевірку. Штраф там буде немаленький. 

“Я законний власник “Диканьки””
- Я власник! І це я підтверджую двома документами - свідоцтвом на право власності та витяг з державного реєстру прав нерухомого майна про те, що я зареєстрований, - наголошує Борис Рубленик. - Вчора ми виграли суд. Стосовно пана Коруни. Він взяв у 2008 році в кредит 3 мільйона доларів у одному з банків і жодного долара, якщо не помиляюсь, не сплатив. Може один платіж був.

У 2011 році, продовжує чоловік, банк стягнув з Олександра Коруни заборгованість, наклавши арешт на майно. В 2016-ому році реалізував через торги.

- Я придбав це. Я не знав кому це належить, яка там ситуація, - каже Борис Рубленик. - Коли я прийшов з правами власноті до попереднього власника і попросив звільнити готель, він погодився при умові, що я заплачу за майно, яке розташоване у готелі.

Борис Рубленик погодився, але, як згодом зʼясувалось, меблі, техніка та інші речі були під заставою у банку. І рано чи пізно банк усе забрав би.  

- Я був би ошуканий, але я взнав про це і перестав ввести переговори з ним щодо цього питання, - каже чоловік. - Пан Коруна сказав, що його виселить лише виконавча служба. Я не можу в повній мірі користуватись своїм майном. Зараз позиваюсь до Коруни, щоб він покинув дане приміщення. 

Окрім питання з меблями та технікою, як розповідає Борис Рубленик, ще було питання з величиною земельної ділянки. 

- 1, 02 га я придбав, але цієї змельної ділянки немає, бо в 2011 році рішенням суду її вилучили, поділили і розпродали, - продовжує чоловік. - Коли я це взнав, звернувся до прокуратури і зʼясував, що проти пана Коруни є кримінальне провадження по статті 190. Його звинувачують в шахрайстві в особливо великих розмірах.

В міськрайонному суді пану Борису надали судове рішення, яким поділили цю ділянку і сказали, що справа у архіві. 

- Коли написали апеляцію на це рішення, то виявлось, що справа згоріла, - каже підприємець. - Хоча я брав довідку - архів не горів, а з 2014-ого року справа була саме там. Ми справу ледь відновили, бо ні відповідчач, ні позивач, ні третя особа - не хотіли надати документи. Ми діставали ті документи через слідчих і суд відновив провадження. Хоча, що Коруна, що мати Волянської, яка була позивачем, заперечувли усе. Так, мама Ружени Волянської була позивачем. У них була схема, як вивести з епотеки земельну ділянку. Вони це і зробили. 0,77 га вони вкрали в епотекодержателя. Але вчора було апеляційне засідання на якому справу закрили. Я власник 1,02 га. 

Тепер усі ті, люди, як каже чоловік, які придбали розділені земельні ділянки - потерпілі від пана Коруни та пані Волянської.

- У них обох однакові адвокати, однакова позиція, це була схема, - каже пан Рубленик. - Ружена Волянська у цій ситуації лобіює інтереси своєї сімʼї. А дверей у своєму готелі він не вибивав. Це називається проникнення, це кримінальне діяння. Якщо ж таке було, то чому пан Коруна не напише заяву і не зареєструє її. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Taras

    Цей дурік винен стільки, шо він вам не тошо під пилу кинется а повішаеться на вході на обєкт.В цього каравана немає виходу.Він або дойде до пункта призначеня або буде знищений по дорозі.
  • захар

    борис рубленик-шахрай і мерзота,він ніщо і всі його яяяяяяяяяяя!насправді за-ним стоять ТВАРЮКИ в кабінетах,які  нажаль не сидять по тюрмах через нашу продажну прогшнившу систему і заважають жити людям через такого ПСА як РУБЛЬ,але ми і до них доберемся "шкода що в Тернополі немає Сашка Білого"надіюсь це тільки початок  і до цієі ініціативноі групи приіднаються багато ошуканих цією мерзотою підприємців і громадян !
  • орест

    Порівняння з караваном викликає "захоплення " можливо ви не розумієте про кого йде мова ?!   В мене асоціація  СКУНС  від якого всі розбігаються бо страшний С М О Р І Д, але  поржали , потішились, прийшов час прибити...  поки не   нагадив ще більше.
  • Taras

    Шановна пані Леся Рубленик,ви викликаєте не почуття заздрості, а співчуття, що маете відношення до пана Рубленика Бориса,то шо ви його захищаете я розумію ,можливо в вас до нього інакше ставлення, але він всеодно СКОТ, який несе небезпеку не тільки підприємцям ,але і мешканцям навколишніх будинків,вам мабуть відома ситуація із банкою з невідомою речовиною, яку Борис Рубленик розбив під ногами людей,в результаті постраждали невинні люди як перехожі так і працівники, НУ НЕ СКОТ? Я з вами абсолютно згідний, шо він НЕБЕЗПЕЧНИЙ...СКОТ!!! Фраза з відомої пісні в жанрі "шансон" вам балів не додає, але враховуючи минуле вашого товариша інакших пісень ви мабуть не слухаете...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up