Військовозобов’язана людина повинна повідомляти військкомат про зміну місця проживання

Військовозобов’язана людина повинна повідомляти військкомат про зміну місця проживання
На брифінгу в ОДА знову розповідали про підсумки трьох хвиль мобілізації і наголошували на виконанні закону про мобілізацію для військовозобов'язаних
Чутки щодо обмеження прав мобілізованих у виїзді закордон у зв’язку з новою хвилею мобілізації спростували в.о. голови Тернопільської ОДА Іван Крисак та т.в.о. військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату Андрій Миськів.

Мова про обмеження виїзду за кордон стосується лише у випадку оголошення мобілізації, тоді військовозобов’язані повинні брати дозволи в тих структурах, де вони перебувають на обліку. Нововведень немає, такі положення були і раніше, зазначили учасники сьогоднішнього брифінгу в держадміністрації.

- На сьогоднішній день ми констатуємо той факт, що проведено 3 хвилі мобілізації, - зазначив Іван Крисак. - Ми не на 100% задоволені їх проведенням, але завдання, поставлені Президентом і Кабміном ми виконали. Питання 4-ї хвилі мобілізації на сьогоднішній день не стоїть, указу Президента немає, йде звичайний режим роботи. Щодо обмежень прав наших військовослужбовців, відверто скажу, що це перебільшення, ніхто нікого не обмежує, ніхто нікого не переслідує. На сьогоднішній день в області ми завершуємо мобілізацію строкової служби, а також створюємо загін самооборони.

В законодавстві обмеження шодо виїзду зарубіж є лише на випадок війни чи оголошення військового стану, зазначив пан Крисак.

Відео дня

- Тоді ми всі будемо обмежені в чомусь, - сказав посадовець. - Оцей момент напевне попав в пресу і став предметом обговорення. Але на сьогоднішній день зовсім немає підстав говорити про те, що проводяться якісь заходи, які будуть обмежувати пересування майбутніх чи сьогоднішніх військовослужбовців. 

Т.в.о. військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату Андрій Миськів нагадав, що в Україні є Закон про мобілізаційну підготовку та мобілізацію. І у ч.6 ст.22 передбачено, що громадянам, які перебувають на військовому обліку при оголошенні мобілізації забороняється зміна місця проживання без дозволу відповідних посадових осіб. - - Тому звідки взявся цей ажіотаж, я не розумію, - зазначив Андрій Миськів. - Нічого нового ми не придумали – так і раніше було: коли людина перепрописувалася, вона повинна була на протязі 7 днів повідомити військкомат про зміну місця проживання.

Механізм виконання закону щодо переміщення військовозобов’язаних осіб має бути простий, зазначив воєнком. Військовозобов’язана людина повинна повідомляти військкомат про зміну місця проживання.

- Раніше МВС не ставило печатку в паспорті про перепрописку доти, доки в будинковій книжці не було відмітки військового комісаріату, що людина повідомила про зміну місця проживання. В даний час це, на жаль, не робиться.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Кирильчук Аліна

    який відцоток виїзду з України за кордон під час 4-хвилі мобілізації

    Маховик правди reply Кирильчук Аліна

    А четвертої хвилі може і не буде бо це означає автоматично введення військового стану ,а це веде за собою купу негативних наслідків для країни ,а саме основне ,що нам ніхто не дасть кредитів та інших виплат .
  • Анонім

    Війна закінчиться, коли 4-ою буде мобілізація синів  місцевих і тих, що сидять у Києві, провладців. Оскільки для своїх синочків вони віднайдуть і зброю, і харчування, і військову техніку. І тоді ми переможемо! )))
  • Маховик правди

    Треба визначатися або ми виганяємо ту шоблу з нашої території чи продовжуємо витрачати гроші на так зване перемиря
  • Маховик правди

    І взагалі ми повинні зрозуміти ,що кожен день так званого АТО  нам обходиться у 90 млн грн і наша економіка такого не витримає ,а 4 хвиля мобілізації потягне ще більше .Виникає питання,а де брати гроші ,що б...ь знову люди мають за власні кошти купляти військовий одяг ,захист ,зброю ,набої і таке подібне ,чи це буде як при сталінізмі ,коли казали "зброю в бою здобудеш" .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up