Як покарали "головних блокувальників" міськради

Як покарали "головних блокувальників" міськради

Сварились, штовхались, кидались – так починалося ряд засідань сесій Тернопільської міськради, починаючи  з квітня 2017. Деякі засідання були зірвані , а відтак – перенесені, а законність деяких, як-от проведеного 2 червня, досі оскаржують депутати міськради у суді. 


Така каша у місті заварилась після скандальної лютневої сесії, на якій прийняли зміни до Генплану. Після неї почались розмови про виключення з партії «Свобода» трьох депутатів, які не підтримали скандальних змін. Згодом, їх таки виключили і запропонували скласти мандат. Аби вже точно «провчити», почали блокувати вхід «зрадникам» під час сесій. «Кіно» почалось із сесії 24 квітня. Було два табори – екс-свободівці із підтримкою: колеги-депутати з інших фракцій та пересічні тернополяни, громадські активісти. Інший табір – власне блокувальними – свободівці з різних районів області, інших областей. 


Керували  тим «парадом»  очільник обласного партійного осередку ВО "Свобода" Олег Сиротюк,  уже покійний нині очільник міського осередку Володимир Стаюра, і нардеп Михайло Головко. Бував на «акціях», присвячених депутатам-зрадникам, і депутат облради Олександр Башта.

Ряд депутатів  зверталось за допомогою до правоохоронців, аби нарешті забезпечили  доступ їм до сесії. Правоохоронці  ж заявляли, що усі порушення зафіксували.  Тим не менше, не всі задоволені залишались  роботою поліції, адже, попри її присутність, кіно продовжувалось:  штовханина, кидання яйцями, розприскування перцевого газу, зірвані сорочки, годинники, блокування.
Кого з відомих і як покарали?  Схоже, що нікого і ніяк. У Єдиному держреєстрі ми знайшли постанови, у яких йдеться лише про події 24 квітня та 28 липня.

Приміром, 9 вересня суд виніс відразу дві постанови  щодо скандального депутата облради Олександра Башти. В одному випадку йшлось про блокування ним  входу у міськраду під час сесії 24 квітня, в іншому – про штовханину у фойє під час сесії 28 липня. Відповідно, в першому випадку суд закрив провадження, бо закінчились строки, у які можна притягнути людину до адмінвідповідальності за ст. 173 КУпАП – до суду матеріали надійшли аж 6 вересня.

Відео дня

В другому випадку, на думку суду,  в матеріалах справи були відсутні будь-які докази того, що саме пан Башта хуліганив. Тому адмінпровадження суд закрив.


Нічим закінчились у суді справи і іншого активного свободівця, депутата облради Богдана Бутковського. Його намагались притягнути до адмінвідповідальності за ст.173 КУпАП «Дрібне хуліганство» чотири рази.  Так,  6 вересня суд відправив матеріали справи для  належного дооформлення до Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області – йшлось про блокування ним входу у міськраду 24 квітня. Туди ж того самого дня суд відправив матеріали про вчинену ним штовханину у фойє міськради.  Ще дві постанови стосовно пана Бутковського суд виніс 25 жовтня.

В одній йшлося  знову ж таки про блокування ним входу у міськраду тієї ж квітневої сесії  - суд  сказав, що у протоколі про адмінправопорушення  не зазначено даних потерпілих та свідків і це унеможливлює розгляд справи. Тож повернув справу знову ж таки поліції на дооформлення.  Те ж саме сталося з іншим протоколом, складеним через штовханину у фойє у квітні. Зауважимо, що до адмінвідповідальності  особу можна притягнути, окрім корупційних порушень і у сфері держзакупівель, протягом трьох місяців з часу вчинення ним вопорушення. Тож, однозначно, що провадження закриють. 



Є у Реєстрі судових рішень і два постанови щодо очільника обласного осередку ВО «Свобода» Олега Сиротюка. В першій йдеться про об’єднання проваджень, в яких йдеться про блокування паном Сиротюком входу у міськраду 24 квітня та 28 липня. А в другій – про закриття провадження в цій об’єднаній справі, мовляв нема у діях пана Сиротюка складу адмінправопорушення. 



До речі, з таким «ніяким» результатом закінчились не тільки спроби поліції притягнути до відповідальності «диригентів» дійства під міськрадою. Так, поліція досі не знайшла «жартівника», що «замінував» міськраду під час сесії 12 травня – про це повідомили нам у поліції. У ЄДРСР є кілька ухвал  про надання слідчим тимчасового доступу до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, і міститься в ПрАТ «Київстар»  та ПрАТ «МТС Україна». Утім, результату це поки що не дало. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up