Партнер рубрики Події

На морі в оксамитовий сезон можна суттєво зекономити

На морі в оксамитовий сезон можна суттєво зекономити

Вартість оренди житла на морі наприкінці серпня-початку вересня у два рази нижча. На пляжах менше туристів, тому відпочинок стає більш комфортний. Та і залізничних квитків на кінець місяця суттєво більше.

Хто з тернополян ще не встиг розслабитися та насолодитися морським відпочинком, не спішіть ховати купальники. Адже оксамитовий сезон ще попереду. Навіть у вересні на морських курортах можна спокійно відпочивати, та ще й вийде добряче зекономити.

Судячи, з прогнозу погоди, у кінці серпня – на початку вересня температура води в Одеській, Миколаївській чи Херсонській областях коливатиметься в межах 22-26 градусів, що є досить комфортно для купання.

Ціни знижені на 50% і більше

- Ми із сином їздимо на море завжди в кінці серпня. Ціни на проживання завжди нижчі. Якщо у червні чи липня, з людини беруть приблизно 200-250 грн у приватному секторі, то ближче до вересня це вдвічі дешевше, - розповідає Оксана. – Ми, наприклад, любимо відпочивати у селищі Хорли, що на Херсонщині. У «оксамитовий» сезон тут ще досить комфортна температура, водичка тепленька, а людей на пляжах не так багато, як на початку чи в середині літа. Тож ми тільки в плюсі.

Відео дня

Отже, якщо ви хочете зекономити, тоді "оксамитове" море чекає на вас. Звісно, що для початку варто визначитися з курортом, врахувати екологічну ситуацію, розвиток тамтешньої інфраструктури, наближеність до портів, що може впливати на чистоту побережжя та акваторії в цілому. «RIA плюс» проаналізувала різнопланові варіанти відпочинку, як в Україні, так і закордоном. Кожен може вибирати той варіант, який відповідає його смаку та бюджету. 

Основні регіони пляжного туризму в Україні – Одеська, Миколаївська та Херсонська області.

На Одещині найвідоміші курорти – Одеса, Затока, Кароліно-Бугаз, Чорноморськ, Грибовка, також користуються попитом Сергіїівка, Санжейка, Курортне, Лебедівка тощо. Відпочити тут можна, як з розмахом, так і досить бюджетно.

Одещина: від 100 грн/чол.

Для прикладу, приватний сектор пропонує безліч варіантів – як економ-відпочинок із частковими зручностями (туалет та душ на поверсі), так і комфортабельні кімнати з усім необхідним. У Затоці, приміром, за проживання з однієї людини, починаючи з 25 серпня, потрібно заплатити 100-200 грн, тоді як ще на початку місяця чи в липня, це коштувало 200-400 грн. За 90-120 грн (з людини!) можна орендувати кімнату у Кароліно-Бугазі. Різниці, як бачимо, - у два рази. Навіть вартість оренди будинку суттєво відрізняється. Приміром, на початку вересня за добу проживання у двокімнатній квартирі в Чорноморському, на першій лінії від моря, треба заплатити 600 грн. Тоді як ще в липні – на початку серпня оренда помешкання тут вартувала 1200 грн. Однокімнатну квартиру в Сергіївці можна орендувати за 400 грн/доба. А цілий будинок на 4-5 чоловік на Одещині у «бархатний сезон» обійдеться вам у 600-800 грн. У липні оренда коштувала мінімум 1000-1300 грн.

Із усіх херсонських курортів виокремимо Залізний порт, Скадовськ, Остров Джарилгач, ще Лазурне, Приморське та Хорли.

Херсонщина: економ-житло – за 60 грн/чол.

Ціни на курортах у цьому регіоні приємно вражають. Так, економ-варіант житла тут стартує від 60-80 грн. Орендувати будинок у Скадовську на 6-7 чоловік у вересні можна за 800 грн, тоді як ще в серпні ціна – від 1300 грн і вище. А двомісний номер в готелях Скадовська вартує в середньому 495-750 грн. У серпні ж забронювати номер у готелі тут можна щонайменше за 1200 грн.

Аналогічна ситуація і в Залізному порту. Хто має дуже обмежений бюджет, то може спокійно претендувати на економ-житло за 70-150 грн з чоловіка за добу. Якщо до моря йти хвилин 15, то власники готові здавати в оренду помешкання і по 50 грн/людини. Для порівняння, ціна у липні стартувала від 150 грн. Двокімнатну квартиру у Залізному порту неподалік від моря можна орендувати за 700 грн/доба. Сім’я з чотирьох чоловік може обрати для себе проживання у комфортабельному будиночку за 600 грн.

Миколаївська область: їдуть і в готелі

Далі – Миколаївська область. Найвідоміший курорт – Коблево, чудово підходить для відпочинку з дітьми. Найдешевше можна орендувати житло в приватному секторі. Наприкінці серпня-початку вересня з чоловіка тут просять 100-190 грн. У пансіонаті можна поселитись за 125-230 грн. На готелі ціни вищі. Але, порівняно з попередніми місцями, то вони стрімко впали. Двомісний номер – приблизно 610 грн.

До слова, тернополяни, котрі вибирають для себе варіант відпочинку за помірну ціну, орієнтуються на відпочинок на базах та міні-готелях. Саме в «бархатний» сезон, кажуть, можуть відчути належний рівень комфорту за сприятливу ціну.

- Ми сім’єю збираємось у Коблево із 26 серпня. На цей період ціни на проживання навіть в готелях набагато нижчі. Наприклад, за проживання у тримісному номері ми маємо заплатити 805 грн. Це за мене, чоловіка та двох дітей: одному – 7, другому – 2. Номер має всі необхідні зручності. За цей же номер до 26 серпня потрібно заплатити 1500 грн., - розповідає Ірина Врублевська. – Найголовніше – усі, хто проживають у готелі, безкоштовно відвідують аквапарк на його території. Власне, тому і вибрали цей варіант.

Азовське море: тепле і привітне

Ще один варіант відпочинку – Азовське море. До слова, вода в ньому тепла аж до середини жовтня. Широкі піщані пляжі та пологий захід у море не можуть не тішити відпочиваючих. Кирилівка, Бердянськ, Генічеськ, Арабатська стрілка, Приморськ – найвідоміші морські перлини цього краю.

Що стосується цін, вартість проживання у приватному секторі Кирилівки – від 80-100 грн, якщо душ і туалет спільні. Оренда помешкання на Арабатській стрілці, кімната у пансіонаті – 600 грн. орендувати будинок у Генічеську.

У «гарячий» період ціни на відпочинок на Азовському морі нижчі, ніж на Чорному. Хоча все залежить ще і від умов.

Залізничні квитки є на всі напрямки

Якщо у липні тернополяни зітнулися з проблемою відсутності квитків на поїзди, то вже із середини серпня ситуація змінюється в кращий бік. Усі «морські» напрями менш навантажені, тому збільшуються шанси безперешкодно дістатися до потрібної локації.

Візьмемо для прикладу період з 18 серпня по 18 вересня. Якщо до 21 серпня у напрямку Тернопіль-Одеса, місць практично немає, то вже починаючи з 22 серпня, їх вдосталь. З офіційного сайту Укрзалізниці, бачимо: ціна на плацкарт – 141 грн, у купе – від 260 грн, люксі – 439 грн. На вересень квитків до Одеси точно не бракує.

Починаючи з 20 серпня, можна безперешкодно добратися і з Тернополя до Херсона. Вартість квитка у плацкарті – від 160 грн, у купе – від 290 грн, у люксі – від 700 грн. Щоправда, вибір поїздів до Херсону не такий великий, як до Одеси.

Тернополяни можуть спокійно доїхати і до Миколаєва. Є плацкартні місця за 154 грн, купе – 252 грн.

Звісно, крім залізничного транспорту, ще також є автобуси та подорожі на власному авто. Кожен обирає сам.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Амбо Курчакян

    нащо то море як є тернопільське озеро?

    Петро Білецький reply Амбо Курчакян

    Во во. На ті гроші в тернопільській області можна б  було відриватись кожного тижня на вихідні. Люди просто не мають мізгів щоб це зрозуміти
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up