Як вакцинувати тварин у Тернополі безкоштовно і скільки це коштує у ветклініці

Як вакцинувати тварин у Тернополі безкоштовно і скільки це коштує у ветклініці
  • Домашніх улюбленців вакцинують і навесні, і влітку. Одна з головних вакцин - від сказу.
  • Хтось вакцинує вдома, хтось у ветклініках. Скільки це коштує та які вакцини використовують дізнавався журналіст “20 хвилин”.

 

Тернопіль і прилеглі міста знаходяться в зоні лісів, де зустрічаються лисиці, вовки, кабани, їжаки та інші звірі, які можуть стати носіями захворювання. Вони можуть нападати на домашніх тварин в селищах та навіть на околицях великих міст.

Ігнорувати вакцинацію не варто і тим, чиї тварини живуть в будинках, кажуть експерти. Повністю обмежити контакт хатнього улюбленця від інших звірів неможливо. Крім того, носієм вірусу сказу можуть стати не тільки великі тварини, а і дрібні гризуни та кажани.

Як кажуть ветеринари, проводити вакцинацію котів та собак необхідно щороку. Виконувати процедуру бажано ще до настання весни, але чітких термінів немає.

Відео дня

Вакцинують вдома

Чимало людей проводить ін’єкцію домашньому улюбленцю самостійно. Необхідні вакцини продаються у ветеринарних аптеках. Як розповідають фармацевти, простіше придбати полівалентну вакцину. Вона формує імунітет у тварин відразу від кількох інфекцій. Ціни на них в середньому від 100 до 250 гривень. Перед вибором препарату краще порадитись з лікарем у ветклініці або ветаптеці щоб правильно визначити тип вакцини. 

- Я вакциную своїх котів самостійно вдома, щоб вони не отримували стрес, – розповідає Вікторія Ушакова. – В середньому це обходиться в 200 гривень.

До проведення ін’єкції необхідно провести дегельмінтизацію та простежити, щоб тварина була здорова. Протягом тижня до ін’єкції потрібно перевіряти температуру тварини та її загальну поведінку, радять ветеринари.

Як вакцинувати безкоштовно

- Ми проводимо планові вакцинації котів та собак відповідно до графіків, - розповідає працівниця Тернопільської міської державної ветеринарної лікарні пані Наталя. - В нашій клініці вакцинація від сказу для тварин виконується безкоштовно, тому до нас часто звертаються власники.

Графік проведення профілактичних щеплень проти сказу для тварин публікуються на сайті Держпродспоживслужби або на сайті «Тернопіль житлово-комунальний». Планова вакцинація тварин в Тернополі розпочалась в квітні та завершиться в серпні.

Щеплення від 150 грн 

Дехто звертається в приватні клініки, щоб вакцинувати домашнього улюбленця. В Тернополі таких закладів чимало.

Як розповідає ветеринар клініки «Айболить» Іван Скіра, ціни на щеплення залежать від самого препарату. В середньому щеплення від кількох хвороб коштує 150-200 гривень. В Україні існують певні проблеми з цим захворюванням, особливо Західному регіоні. Тому потрібно виконувати процедуру щеплення щороку.

В клініці Eurovet розповідають, що вакцини поділяють за кількістю хвороб від яких вона може захистити. У клініці застосовують полівалентні вакцини зарубіжного виробника. Доза не залежить від віку, маси та породи. Вакцину призначають собакам для профілактики чуми м'ясоїдних, інфекційного гепатиту, парвовірусного ентериту і парагрипу собак, лептоспірозу.

Вакцина у котів викликає формування імунної відповіді до збудників вірусного ринотрахеїту, каліцивірусної інфекції, панлейкопенії і хламідіозу кішок. Ціни на вакцинацію складають від 180 до 335 гривень в залежності від препарату.

Про вакцинацію безпритульних тварин та центр стерилізації собак "Ноїв ковчег" читайте згодом на сайті "20 хвилин",

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up