Свідоцтво за кілька копійок: які послуги є в Open Space і скільки коштують

Свідоцтво за кілька копійок: які послуги є в Open Space і скільки коштують
  • За три дні роботи центру Open Space його послугами скористалось уже близько сотні тернополян. 
  • Люди тепер значно швидше можуть отримати повторні свідоцтва, витяги з Державного реєстру та подати заяви на одруження чи розлучення. 
  • Плата за державне мито - від 0.34 коп. до 8.50 грн. Окремо потрібно сплатити за витяги з реєстрів - від 73 грн. 

Відкривала Open Space у Тернополі міністр юстиції перший заступник Міністра юстиції України Олена Сукманова у вівторок, 11 грудня. 

Тернопільський Open Space працюватиме за графіком: вівторок – 9:00-20:00, середа-четвер - 9.00-18.00, п'ятниця - 9.00-16.45, субота – 9:00-17.00. Перерва – з 13:00 до 13:45. Контактного телефону поки немає. Як повідомили у прес-службі управління юстиції, телефони в Open Space якраз встановлюють, запрацюють вони з понеділка, 17 грудня. Як тільки будуть контактні телефони у центр - ми доповнимо публікацію. 

Серед 14-ти реєстраційних послуг, які надають в Open Space: державна реєстрація народження, смерті. Видача свідоцтва про народження, про шлюб, про розірвання шлюбу, про зміну імені, смерть. А також, повторних свідоцтв. Ще можна отримати витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження, про шлюб, про розірвання шлюбу, про зміну імені. Та подати заяву про державну реєстрацію шлюбу, про реєстрацію розірвання шлюбу, про реєстрацію зміни імені. Можна отримати й всі необхідні документи щодо проведених реєстраційних дій.

Відео дня

Сплатити послуги можна через термінал і вже не потрібно як раніше шукати банківське відділення. Плата за державне мито складає від 0.34 коп. до 8.50 грн. Окремо потрібно сплатити за витяги з реєстрів - від 73 грн. 

- Процедура займає кілька хвилин. Звісно, якщо то терміналів є черга, то потрібно буде трішки зачекати, але весь процес отримання потрібного свідоцтва чи витягу займе значно менше часу, аніж раніше, - пояснює прес-секретар управління юстиції Сергій Шворніков. - Зараз в Open Space чимало відвідувачів. Навіть у день відкриття уже були. 

Після отримання заяви, відвідувачу необхідно звірити свої особисті дані. Послуги доступні не лише для місцевих жителів, а й для гостей міста. Важливо лише мати з собою паспорт. Також для комфорту клієнтів тут є автомат електронної черги, зручні дивани і дитячий куточок.
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up