Партнер рубрики Події

З 7 вересня на Тернопільщині розпочнеться тестування нової системи оповіщення населення. Що треба знати

З 7 вересня на Тернопільщині розпочнеться тестування нової системи оповіщення населення. Що треба знати

З 5 вересня українці уже почали отримувати СМС від Державної служби надзвичайних ситуацій про тестування нової системи оповіщень.

У період з 7 вересня по 10 жовтня у ряді областей, зокрема Тернопільській, планується проведення тестування розсилки через мережі операторів мобільного зв’язку інформаційних повідомлень про можливі загрози.

Повідомлення надходитимуть через СМС за допомогою операторів мобільного зв’язку Київстар, Vodafone та lifecell. Про це повідомляють в ОДА з посиланням на ДСНС.

Українці уже почали отримувати СМС від Державної служби надзвичайних ситуацій (ДСНС) про тестування нової системи оповіщень. Спершу СМС будуть надходити у текстовому форматі без звукового оповіщення. Коли саме повідомлення перейдуть в звуковий формат на разі не повідомляють.

Відео дня

Нова система оперативного інформування працюватиме завдяки технології Cell Broadcast, що має такі переваги:

  • швидше отримання сповіщень,
  • гнучкість у виборі локацій для інформування,
  • наявність звукового сигналу, навіть якщо звук на смартфоні вимкнено.

Тернополян просять зберігати спокій та з розумінням поставитись до необхідності перевірки роботи зазначеної системи оповіщення.

Довідка: Систему оповіщення ДСНС тестуватиме у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та м. Києві.

Читайте також: Які сигнали тривоги можуть бути на Тернопільщині: пояснила Рада оборони

Нагадаємо, Управління ДСНС України у Тернопільській області заявили, що сигнал тривоги при надзвичайних ситуація в нашій області ніяк не змінився. 

До слова, нещодавно Зеленський підписав закон про бомбосховища в кожній новобудові. Закон зобов’язує забудовників проєктувати і споруджувати бомбосховища в кожній новій будівлі.

Читайте також: На випадок радіаційної загрози: куди ховатися? Ми перевірили укриття в Тернополі

У яких ресторанах і кафе можна сховатися під час тривоги? (ІНТЕРАКТИВНА КАРТА)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up