Смерть породіллі у перинатальному центрі: жінка мала ковід. Чому не врятували і що з малюком?

Смерть породіллі у перинатальному центрі: жінка мала ковід. Чому не врятували і що з малюком?
  • Усе частіше від коронавірусу помирають люди молодого віку. За останню добу ковід забрав життя молодого священника з с. Великі Гаї та жінки, яка мала стати мамою, але ніколи не зможе обійняти свою дитину.
  • Чи вдалось врятувати малюка та чому в статистиці все частіше бачимо молодший вік? 

Як повідомили в лабораторному центрі, від коронавірусної хвороби померла 26-річна жінка з Бережан. Вона була на останніх тижнях вагітності.

Із власних джерел виданню "20 хвилин" стало відомо, що померла жінка в Тернопільському обласному перинатальному центрі.

Смерть породіллі від коронавірусу підтвердила начальниця управління охорони здоров`я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко. 

Відео дня

— Як і кожну смерть при пологах, згідно з протоколами, управління буде розслідувати. Наразі можу лише сказати, що на щастя, дитину вдалось врятувати, — повідомила пані Ярмоленко.

Скільки вагітних, у яких підтвердили коронавірус

Чому не вдалося врятувати життя молодій породіллі? Із цим питанням ми звернулися до керівника обласного перинатального центру "Мати і дитина" Віктора Овчарука. Але він був небагатослівний. Мовляв, особисті дані пацієнтів розголошувати не має права. Хоча ми і не запитували ніякої особистої інформації жінки. Лишень про те, чи надали всю необхідну допомогу. 

— Це конфіденційна інформація. Єдине, що можу сказати, їй надали усю необхідну допомогу, згідно з протоколами. Це не сенсація, це велика трагедія, але бачимо, що людей це не лякає. Сьогодні ми маємо 21 летальний випадок в області, і на жаль, це ні для кого не стає перепоною, і всі далі продовжують нехтувати карантинними вимогами, — сказав він.

Віктор Овчарук повідомив, що наразі в медзакладі перебувають дев'ять вагітних пацієнток, у яких підтвердили коронавірус та одна жінка, якій провели кесарів розтин. 

— Зараз заклад забезпечений усім необхідним для того, щоб надавати жінками необхідну допомогу. Наразі у нас є 20 ліжок для пацієнток з підтвердженим коронавірусом, — повідомив пан Овчарук. 

Що зараз з дитиною, як її самопочуття, чи матиме родина претензії до лікувального закладу, нам поки що встановити не вдалося. Якщо рідні породіллі читають цей текст і хочуть висловити свою думку, ми готові опублікувати їхню позицію. 

За місяць від коронавірусу понад 200 смертей 

Станом на 7 березня 2021 року, від початку пандемії в Тернопільській області зафіксували 637 смертей від коронавірусу. Майже за місяць їх кількість зросла на 203.

Смерті фіксують по всій області. Якщо раніше більше померлих було із районних міст, то тепер бачимо значну кількість летальних випадків серед жителів невеличких селищ.  

 

 

Помирають молоді...

Як розповідає в.о. керівника Тернопільського обласного лабораторного центру, Оксана Чайчук, про те, що все частіше від коронавірусу помирають молоді люди, йдеться ще від початку 2021-го року. 

— Ситуацію в області можна як складну. Щодня ми реєструємо все більше і більше випадків захворювання та, на жаль, смертності. Зараз у нас понад 10 тисяч активних хворих на території області. За минулу добу зареєстрували 21 летальний випадок. За попередню добу — 20. Якщо за минулий рік було 460 летальних випадків, то лише за перший квартал 2021-го ми вже доходимо до цього показника,  — говорить Оксана Чайчук.

За інформацією ДУ "ОЛЦ МОЗ України", 5 квітня від коронавірусу померла 21 людина. Серед них 24-річний священник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ о. Любомир Малоїд.

Читайте також: Після тривалої хвороби відійшов у вічність 24-річний священник
Після тривалої хвороби відійшов у вічність 24-річний священник

За словами пані Чайчук, священник — наймолодша людина з Тернопільщини, яка померла від коронавірусу. 

— Останні місяці ми говоримо про те, що помирають люди більш молоді. З початку 2021-го року захворіла 1361 дитина, 980 медиків, тобто з`явились інші групи ризику. Діти хворіють дуже часто, — каже пані Чайчук. На території області циркулює британський штам коронавірусу. 

Вікова статистика захворюваності в Україні 

Міністерство охорони здоров'я оприлюднило вікову статистику хворих на коронавірус наприкінці березня. 

"Якщо розглядати вікову структуру пацієнтів з лабораторно підтвердженими випадками захворювання COVID-19, то найбільше захворіло людей у віці від 31 до 40 років. Це 22% від загальної кількості", — йдеться в повідомленні.

Крім цього, зафіксовані випадки захворювання на коронавірусну інфекцію дітей до 10 років. Зараз це 5,4% від усіх захворілих COVID-19.

Розгорнута статистика захворювання за віковими групами зараз така:

 — від 0 до 10 років — 5,4%;

 — від 11 до 20 років — 4,5%;

 -— від 21 до 30 років —12,5%;

 — від 31 до 40 років — 22,4%;

 — від 41 до 50 років — 20,4%;

 — від 51 до 60 років — 21,3%;

 — від 61 до 70 років — 11,9%;

 — від 71 до 80 років — 1,4%;

 — від 81 до 90 років — 0,2%.

Співчуваємо рідним та близьким померлих. Вічна пам`ять! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Вольдемар де ла Мар

    А Овчарук як завжди у своєму "стилі" - повне ДНО
  • Ruslana Yusypiuk

    Перед тим, як писати статтю, варто поперевіряти інформацію, а не фантазувати. Це не професійно і не етично по відношенню до загиблої. Вимагаю від авторки публічних вибачень за брехню! На правах сестри і всієї родини, яка переживає страшне горе. А Вам би лиш гучні заголовки і брехню поширювати!

    Наталия Бурлаку reply Ruslana Yusypiuk

    Яка інформація не відповідає дійсності? Зверніться до автора публікації і поясніть свою позицію. У тексті є офіційні коментарі закладу та відділу охорони здоров'я.
  • Анна Місяць

    Я до вас вже зверталася... чому не можливо прочитати вашу сторінку до кінця...???  Буду шукати іншу  сторінку...

    Наталия Бурлаку reply Анна Місяць

    Щоб прочитати цей текст до кінця, потрібно авторизуватися на сайті.

    Анна Місяць reply Анна Місяць

    Лидия Олексюк люблю почитати  новини  рідного краю  і цікаво... але не можливо...

    Лидия Олексюк reply Анна Місяць

    Анна Місяць Це давно зрозуміло, "розвод на гроші" від 20 хв.

    Наталия Бурлаку reply Лидия Олексюк

    У чому "розвод"? Для того, щоб прочитати преміум-матеріали, потрібно авторизуватися. Всі інші тексти, у відкритому доступі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up