Партнер рубрики Події

За наявність зайвих бюлетенів в Тернополі порушили кримінальну справу

За наявність зайвих бюлетенів в Тернополі порушили кримінальну справу
За наявність необлікованих бюлетенів на тернопільській друкарні «Терно-граф», що на вул. Текстильній, працівники міліції порушили кримінальну справу за ст. 158. ч. 2.
За наявність необлікованих бюлетенів на тернопільській друкарні «Терно-граф», що на вул. Текстильній, працівники міліції порушили кримінальну справу за ст. 158. ч. 2.

Нагадаємо, що вчора увечері, 20 жовтня, на підприємстві знайшли тисячі документів без супровідної документації. Порушення зафіксували, викликали правоохоронців.

Начальник Управління МВС України в Тернопільській області Олександр Богомол розповідає, що в міліцію звернулися двоє кандидатів, обоє - учасники передвиборчих перегонів. Слідчо-оперативна група одразу прибула на місце події.

- Директор друкарні дозволив пройти в приміщення, хоча це є приватна територія, і нам би спершу потрібно було звернутися в суд, - продовжує він. - Наші працівники і справді виявили необліковані бюлетені: 385 - на вибори до міської ради, 42 - на вибори до обласної ради та 1354 - для голосування за міського голову.  

Відео дня

Усі ці екземпляри разом із кліше для їх друку міліція одразу вилучила
- За версією керівників поліграфічного підприємства - це недоброякісна (бракована) продукція, - говорить Олександр Богомол. - Запевняють, що просто не встигли знищити залишки через напружену роботу.

Олександр Богомол каже, що відповідно до виборчого законодавства, кліше має бути знищене за день до голосування, а надлишок бюлетенів (близько 1%) - в день передачі оригіналів, тобто 16-19 жовтня. 20 жовтня в міський відділ міліції звернувся один з учасників виборчого процесу та заявив, що в друкарні залишилися бюлетені та кліше. 

Наразі, за словами начальника обласної міліції, працівники відпрацьовують кілька версій даної події. Перша - це недобросовісна робота членів ТВК і друкарні. Адже вони повинні були одразу знищити недоброякісні бюлетені та скласти відповідні акти. Друга версія - це навмисна фальсифікація виборчого процесу.

Наразі триває розслідування. Міліціонери допитають всіх працівників, як друкарні, так і ТВК; вивчать зразки бюлетенів. Про результати обіцяють повідомити згодом.

Міліціонери внесли подію до ЄРДР за статтею 158 частина 2 – підробка або незаконне виготовлення, використання або зберігання незаконно виготовлених чи підроблених виборчих документів (виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, про підсумки голосування на виборах чи референдумі, про результати виборів або референдуму та інших документів, які відповідно до законодавства відносяться до виборчих документів).

Це карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 Виборював перемогу для наших дітей: у Збаражі попрощались з Героєм Ігорем Войцеховським 09:35 Чи буде спекотно на Великдень: синоптики озвучили прогноз 09:02 У Львові успішно прооперували 16-річну тернополянку, яка не могла ходити без болю у взутті 08:00 Мобілізація в Україні: в Міноборони нагадали основні зміни, які стосуються військовослужбовців і цивільних Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up