Партнер рубрики Події

За ухилення від мобілізації судитимуть п'ятьох чоловіків із Тернополя

За ухилення від мобілізації судитимуть п'ятьох чоловіків із Тернополя
Кримінальна та адміністративна відповідальність загрожує тим, хто ухиляється від мобілізації, наголошують у військкоматі. Так, в даний час кримінальна відповідальність нині світить п'ятьом військовозобов'язаним, справи яких передали у прокуратуру.

Серед них – четверо мешканців Тернополя, один із Тернопільського району, повідомив заступник військового комісара Тернопільського об’єднаного військового комісаріату Микола Бойко. 

- Люди пройшли медкомісію, проте не з'явилися, коли довелося призиватися за мобілізацією, не вказали поважних причин, не повідомили військового комісара, - каже він. – Зараз ці чоловіки в розшуку. Відповідні структури проводять розслідування, а потім щодо них буде винесене відповідне судове рішення.

Заступник військового комісара закликає усіх чоловіків прийти у військкомат та пройти медкомісію. 
- У спілкуванні між собою люди говорять: "Та я б пішов служити, якби прийшла повістка". Хочу наголосити, що згідно з законом "Про часткову мобілізацію" всі повинні з'явитися у військкомат, не чекаючи повістки, для уточнення облікових даних та проходження комісії, - каже Микола Бойко. - Люди думають, що той хто прийде добровольцем, не матиме жодного соцзахисту. Хочу щоб всі розуміли, що всіх призивають за мобілізацією. Доброволець - це той, за яким ніхто не бігає і не шукає його по місті. Такі люди приходять до нас, проходять медкомісію, уточнюються облікові дані, і призиваються по мобілізації. За ними зберігається робоче місце, середня зарплата, а також оформляється грошове забезпечення, як і для військовослужбовця.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Іра

    Ні, йти вмирати. Питання, за кого вмирати, вони на верху не можуть домовитись, а ви простий люд йдіть вмирайте!!!!!!!!
  • Анонім

    Хай ліпше троє судять, ніж четверо несуть!

    Анонім reply Анонім

    сила. відповідь
  • Анонім

    Коли будуть судити відповідальних за іловайський котел і кіборгів які полягли в аеропорті донецька ?
  • Анонім

    одні кажуть що 50% чоловіків переховуються, а тут пишуть що тільки 5 людей. де правда? що тільки 10 чоловіків повістки отримали чи що?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up