Партнер рубрики Події

Чи провезуть водії тернопільських маршруток пасажира без грошей - перевірили журналісти "20 хвилин"

Чи провезуть водії тернопільських маршруток пасажира без грошей - перевірили журналісти "20 хвилин"
  • Тернополяни часто скаржаться на водіїв маршруток через невидані квитки та хамство. В інтернеті постійно з’являються нові відео, де тернопільські водії відмовляються давати квиток, займаються сторонніми справами під час руху і навіть грубіянять пасажирам.
  • Журналісти «20 хвилин» перевірили, чи допоможуть водії у скрутній ситуації та чи повезуть пасажира безкоштовно.

На зупинках громадського транспорту людей чимало. Усі намагаються протиснутись у переповнений транспорт. Ми обрали кілька зупинок у центрі міста, де не так багато людей, та вигадали історію, ніби гроші забули вдома.  

Деякі маршрутки переповнені настільки, що доводиться чекати іншу.  

Перший автобус, який під’їхав на зупинку «Залізничний вокзал" - номер 14. Журналіст просить у водія проїхати дві зупинки безкоштовно та пояснює, що забув гроші вдома. Хоча пасажирів у маршрутці багато, водій погоджується провезти пасажира безкоштовно.

Відео дня

- Сідай, - спокійно киває до горе-пасажира. 

З другим водієм пощастило менше. У маршрутці достатньо місця, є навіть вільні крісла. Журналіст пояснює, що забув гроші і простить проїхати безкоштовно, на що водій категорично відповідає «не можна».   

Люди у маршрутці лише здивовано споглядали на картину. Ні допомагати хлопцеві, ні виганяти його не брався ніхто. 

Усього ми запитали сім водіїв маршруток, чи можна проїхати безкоштовно кілька зупинок. Лише двоє відмовили, хоча ніхто не грубіянив. Водії, які дозволили проїхати, нічого не запитували. Дехто просто кивав головою, що ніякої проблеми в цьому не має і можна їхати.

Коментарі:

Вадим Єпур, журналіст:

- Якщо чесно, я не вірив, що бодай хтось з водіїв дозволить мені проїхати безкоштовно. Часто доводиться користуватися громадським транспортом, і коли просиш у водія видати квиток, то на тебе дивляться так, ніби я вимагаю щось надзвичай. Тому мене дуже здивувало, що перший же водій дозволив проїхати. Я навіть був готовий до того, що мені почнуть грубіянити. Під кінець експерименту я був приємно вражений, що більшість водіїв з розумінням поставилися до ситуації. Всі досить спокійно відреагували на моє прохання. Кожен може потрапити в таку ситуацію і добре, що водії все ж йдуть на зустріч

Ольга Турчак, журналістка

Ми з колегою навіть побились об заклад на кількість водіїв, які погодяться підвести. За моїм варіантом, із п'яти водіїв бодай двоє мали погодитись. Тепер я святкую перемогу, колега винен мені шоколадку, а моя віра в те, що не все в цьому світі так погано знову взяла верх (у зв'язку з останніми новинами про водіїв її було небагато).  

Для мене важливо, щоб люди на будь-якій роботі залишались людьми. Кілька років тому, я стала свідком схожої ситуації. Двох хлопців віком близько 10-ти років водій виганяв з автобуса, бо ті не мали з собою грошей. Якась із пасажирок заплатила за них. Це теж зворушило. Може не все в цьому світі так вже погано?

А у вас виникали такі ситуації? Що можете сказати про тернопільських водіїв? Чи допомагали вони вами коли-небудь? Залишайте відповідь у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Аліна

    Чому я маю авторизуватись ,щоб прочитати статтю??20хв ви ох...ли??
  • David Starr

    Як серед маршрутчиків є нормальні люди, так і серед пасажирів бидла вистачає. Але пасажир вийшов і пішов, а в маршрутчика такої можливості нема. А так то всі люди.

    *** reply David Starr

    Дуже влучно написали.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up