Партнер рубрики Події

Смерть Бадмус: про доведення до самогубства, скоріш за все, не йдеться

Смерть Бадмус: про доведення до самогубства, скоріш за все, не йдеться
  • Для того, аби зробити остаточні висновки, потрібні результати експертиз. А більшість з них буде за кілька місяців.
  • Студенти-іноземці до акцій протесту більше не вдавались. Перездати іспити до 7 разів їм навряд чи дозволять, але у виші шукають варіанти, аби порозумітися з молоддю.

Слідство у справі загибелі студентки медуніверситету Бадмус триває. І поки рано робити остаточні висновки – зрештою, чи може йти мова про вбивство і чи є особи, яких підозрюються у доведенні дівчини до суїциду. Однак, зважаючи на всю інформацію, яка є на даний момент, - усе підтверджує версію самогубства. Про це повідомив прокурор області Петро Бойко.  

  • Вжили ряд заходів в межах кримінального провадження, - каже прокурор області Петро Бойко. – Зібрали достатньо доказів і у справі призначили ряд досліджень. Говорити про кінцеве рішення вважаю недоречним, адже висновків ще немає. Але разом з тим, те, що ми бачимо, це підтверджує версію про самогубство.

Говорити про те, що це було вбивством або є ознаки застосування якихось заходів з метою доведення студентки до самогубства – наразі такої інформації немає, наголосив прокурор області.

  • Разом з тим, досудове розслідування триває, - запевнив Петро Бойко. – і лише після закінчення всіх необхідних слідчих дій можна буде зробити остаточний висновок.

Студенти-іноземці до акцій протесту більше не вдавались. Перездати іспити до 7 разів їм навряд чи дозволять, але у вузі шукають шляхи розв'язання їхніх проблем. На 7 день після смерті Бадмус, за мусульманським звичаєм, вони збирались у гуртожитках та вшанували пам’ять землячки.

Відео дня

- У Тернопільському національному медичному університеті 20 січня 2020 року відбулася низка зустрічей з головами студентських земляцтв різних країн з адміністрацією вишу, - повідомили у прес-службі медуніверситету. - Результатом зустрічі стала домовленість про обов’язкове дотримання всіх правил і вимог навчання в університеті, а також розглядаються можливості полегшення навчання у рамках діючого законодавства та положень про освітній процес в університеті.

У всіх дискусіях і зустрічах студенти беруть активну участь. Будь-яке спілкування з адміністрацією університету відбувається у формі конструктивного діалогу. Також 20 січня 2020 року в ТНМУ на факультеті іноземних студентів оголосили Днем жалоби.

- Наразі підсилили систему інформування іноземних студентів про їхні обов’язки і права, - запевнили у прес-службі вузу. - Проводиться активне пропагування центру психологічної допомоги, у складі якого працює англомовний фахівець – Олег Гуковський (психіатр, психотерапевт). Запропонували низку тематичних занять з подолання академічного стресу і вміння справлятися зі стресом загалом.

Усі студенти мають можливість за допомогою занять у малих групах не тільки подолати стрес, а й підвищити свою освітню продуктивність і досягти поставлених академічних цілей. Ці заняття допоможуть відшукати емоційний баланс і досягти успіху. Також з метою кращого інформування іноземних студентів в ТНМУ започатковане англомовне періодичне видання, редколегією і авторами якого є самі студенти. 23 січня 2020 року багато іноземних студентів мали можливість вшанувати пам'ять загиблої студентки на території студмістечка, що на вулиці Живова. З 20 січня 2020 року жодних протестних акцій не відбувалося. Освітня діяльність університету здійснюється у штатному режимі, запевнили у вузі. 

Нагадаємо, 16 січня тіло Бадмус Ололаде Рафіат знайшли біля будинку одногрупниць, а в їхній квартирі прощальну записку. Одна з версій - потерпіла випила невідому отруту. Очевидці підтвердили, що почерк саме загиблої, проте поліція вилучила взірці – записи, які Бадмус робила раніше. І вже експерти поставлять остаточну крапку – чи був це почерк дівчини.

Читайте також За кілька годин до смерті до Бадмус дзвонив якийсь чоловік. Усі версії, які розглядає слідство
- Я отримав звернення від родини загиблої студентки про те, що вони хочуть надати додаткову інформацію та озвучити свої версії, - каже начальник головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол. – Ми створили посилену слідчо-оперативну групу, до якої увійшли фахівці відділу по боротьбі з торгівлею людьми, карного розшуку. Ця група працює з родиною покійної, нігерійською діаспорою та адміністрацією університету.

Читайте також «Вона не вчинила самогубство!» Рідні іноземної студентки кажуть, що знайшли відеодокази
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up