Зеленський наказав скасувати заборону щодо переміщення військовозобов’язаних

Зеленський наказав скасувати заборону щодо переміщення військовозобов’язаних

Президент України Володимир Зеленський наказав скасувати заборону щодо переміщення військовозобов’язаних країною без дозволів.

Рішення він оголосив під час доповіді головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на поінформоване джерело.

«На засіданні з військовими президент заслухав доповідь Валерія Залужного щодо дозволів для військовозобов’язаних покидати межі місць проживання», — розповіло джерело виданню.

Відео дня

Відомо, що президент звернув увагу на те, що суб’єктом формування державної політики в цьому питанні є Міноборони, а обмежувати конституційні права громадян під час воєнного стану може уряд своїми актами.

«Президент доручив скасувати прийнятий Генштабом порядок з метою його доопрацювання зі збереженням обороноздатності країни», — інформує видання джерело.

Нагадаємо, вчора в Генштабі заявили про норму, якою військовозобов'язані чоловіки в Україні зможуть пересуватися територією України лише за дозволом військкомату.

Пізніше, у Залужного заявили, що мова йде лише про тих, хто змінює місце реєстрації. Однак згодом в Генштабі сказали, що йдеться про пересування між областями.

Після чого у Верховну Раду внесли законопроєкт про скасування обмежень на пересування військовозобов'язаних в Україні.

Президент Зеленський відреагував на цю заборону і доручив Генштабу доповісти йому про нові обмеження на переміщення країною для військовозобов’язаних.

Також нагадаємо, що голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш повідомляв, що усю інформацію про переміщення за межі області повідомлять у четвер, 7 липня.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up