Згадуємо 2019-ий: як Тернопіль фестивалив

Згадуємо 2019-ий: як Тернопіль фестивалив

Фестивалі у Тернополі на всі смаки – від гастрономічних до інклюзивних та творчих. Свята відбувалися й упродовж 2019-го. Чим дивували заходи?

Одним із найпомітніших та наймасштабніших був фестиваль “Файне місто”. 

Пофестивалити на тернопільський іподром приїхали люди із різних куточків України. За чотири дні їх було тисячі. 

Відео дня

Усі вони різні, але їх об’єднувало одне - любов до території вільних людей. Протягом чотирьох днів вони живуть на території вільних людей, де існують свої закони та правила. Де кожен може бути собою, знайти нових чи старих друзів та відпочити на всі сто. 

На фестивалі є цілий календар свят “Файного міста”. 25 липня, у перший день фесту, всі жителі святкували День файної людини. 

У другий день фестивалю, 26 липня, тут відзначають День Незалежності. У цей день на фесті прийнято розігрувати своїх друзів. Кажуть, тоді наступний рік - буде вдалий.  27 липня - День Конституції. У цей день потрібно миритись, вибачати та дозволити собі трохи розслабитись перед черговою бурею емоцій.

І в останній день фесту - був карнавал, 28 липня. Це головне свято міста. А для тих, хто створить найдивніший образ розіграли квиток на фестиваль наступного року. 

А у травні понад сто митців виступали на «Мистецькому фестивалі «Ї», який проходить 3-5 травня 2019 року в Тернополі у п'ятьох локаціях. 

Вже сім років участь у цій мистецькій події беруть відомі письменники, музиканти, художники, кінорежисери не лише з усієї України, але й з далекого зарубіжжя. 

Відвідувачі фестивалю також з‘їжджаються із різних куточків України. І варто зазначити, що аудиторія на фестивалі різна. Приходить як і багато молоді, так і старше покоління.

Упродовж трьох днів на цих локаціях тривають музично-поетичні дійства, поетичні марафони, вечори бардівської пісні, світлодіодні шоу, показ художніх та документальних фільмів. Відвідувачі фестивалю можуть безпосередньо спілкуватись із письменниками та митцями, робити з ними фото та на місці можуть придбати їхні книги.

Етно-гастрономічний фестиваль «Галицька дефіляда» традиційно відбувається в парку ім. Тараса Шевченка. Цього року він тривав з 14 по 16 червня.

Для відвідувачів підготували частування стравами галицької кухні, локації від різних ресторанів, музичну програму, битву фарбою та багато іншого. У рамках «Галицької дефіляди» відбувся уже другий Кулінарний Кубок Західної України. У Тернопіль приїхали кращі кулінари, щоб поборотися за титул найкращого.

Відбувався у місті й ІІІ Всеукраїнський фестиваль дитячого кіно, анімації і телебачення «КіноХвилька». На офіційне відкриття приїхали зіркові гості з різних куточків України, які проводили для гостей фестивалю майстер-класи.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up