Партнер рубрики Події

Жителі Бродівської і Лук’яновича мають свою котельню

Жителі Бродівської і Лук’яновича мають свою котельню
Нову котельню на Лук’яновича, 8 відкрили офіційно 25 грудня, хоча котельня працює уже з 19 числа.

Для того, аби було чути вітальні слова мера і освячення освященика, її зупинили на півгодини, а потім знову запустили.
Котельня надаватиме тепло і гарячу воду колишнім гуртожиткам комбайнового на вулиці Лук’яновича 1, 2, 3 та Бродівській 50, 54, а також обігріватиме поліклініку, що раніше належала комбайновому заводові.
Колись у приміщенні новоствореної котельні була бойлерна. Після її зупинки ці будинки опалювали від котельні комбайнового. Під час перерозподілу майна комбайнового заводу ситуація з опаленням була нестабільною, що і змушувало жителів неодноразово перекривати дорогу на Бродівській.
— Тепер мешканці цих будинків матимуть гарячу воду, якої тут не було з 1993 року, — каже мер Роман Заставний.

Подивитися на відкриття прийшло близько 30 мешканців будинків, дехто зацікавлено спостерігали із вікон квартир.
Перерізати стрічку самотужки Роман Заставний не захотів. Йому допомагала мешканка Бродівської, 54 Іванка Егнель. Роман Заставний впізнав жінку, яка навесні цього року в перших рядах пікетувальників мерії кричала, який поганий мер Роман Заставний. Тепер на відкритті котельні пані Іванка щиро усміхалася меру і пригощала його цукерками.
Клаптики стрічки залишили на пам’ять людям.
— Ми дуже раді, що тепер маємо свою котельню, – говорить мешканка будинку на Бродівській Іванка Енгель. – Ще з 93-го року цю будівлю занехаяли і ніхто за неї не хотів братися. І ось зараз будемо мати тепло в домівках.
Нагадаємо, “Тернопільміськтеплокомуненерго” за 3 місяці спроектувало і змонтувало котельню з трьома котлами вітчизняного виробництва, а котельно-допоміжне обладнання імпортне. Котельня повністю автоматизована, тому вона працює без постійного обслуговуючого персоналу. Потужність котельні — 3 МВт.
На реконструкцію будівлі підприємством “Тернопільміськтеплокомуненерго” витратило 1,5 млн грн. Ремонт, який виконало ВАТ “Агробуд”, обійшовся міському бюджету в 300 тис. грн.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Ооо...вжем сі напили... Горівку розляли...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:01 Як військовозобов'язаним оновити дані через ЦНАП в Тернополі 18:12 На Борщівщині попрощались із захисником Василем Саманчуком 17:30 Відмовились від випускного і купують дрон для захисників: підтримайте збір школярів з Чорткова 16:50 Підприємство на Кременеччині заплатило мільйон державі за те, що роками забруднювало річку Від читача 13:44 «Якісна освіта стає ще доступнішою». У Тернополі відкрили освітньо-культурний Гончаренко центр 16:30 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:04 Відмовився проходити алкотест і пропонував поліцейським кілька сотень доларів: як покарають водія 15:14 Загинув воїн зі Скали-Подільської Василь Палько 14:35 У центрі Тернополя висаджують квіти: дивіться, який вигляд мають клумби! play_circle_filled photo_camera 14:02 На Тернопільщині відмовились називати кількість людей в розшуку через мобілізацію 13:20 У Тернополі ремонтують дороги та тротуари: де обмежать рух транспорту 20 травня 12:35 На Тернопільщині зросла кількість хворих на ГРВІ та грип 12:07 Дитину збили на пішохідному переході на вулиці Братів Бойчуків 11:30 На автодорозі в Чортківському районі загорілася легківка 11:02 У Тернополі відбувся перший забіг з Ліги Run4Victory play_circle_filled photo_camera 10:37 21—24 травня на Східному і Дружбі будуть тимчасові перебої з водопостачанням play_circle_filled 10:00 Частково обмежать рух транспорту на важливій транспортній розв'язці у Тернополі 09:30 Графік відключення електрики на Тернопільщині на 20 травня 09:01 Хто, де та кому може видавати повістку за новим законом, який вступив у дію з 18 травня 08:00 Зупинилось серце воїна з Чорткова Михайла Пакуляка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up