Тернополяни сім днів прожили в колибі на полонині Кукул

Тернополяни сім днів прожили в колибі на полонині Кукул
  • Тиждень у карпатських горах провела компанія тернополян та їх друзів з інших міст. В горах вони і зустріли новий рік.
  • Розташувалися усі у колибі на полонині Кукул і всі дні насолоджувались чистим повітрям та неймовірними карпатськими краєвидами. 

А також фотографували, ходили на прогулянки, тому називають свій відпочинок більше матрацним, аніж екстремальним. Хоча погодьтеся відправитися в Карпатські гори взимку – це ідея для сміливих.

Цього разу зібралася в похід у гори компанія з 5 чоловік: двоє дівчат та троє хлопців, розповідає організатор активних подій Михайло Онишків. Він радо запрошує усіх до наступних походів і закликає: мандруйте у товаристві, з яким вам приємно, не шкодуйте на це грошей, робіть шалені речі!

Previous Next

Відео дня

Михайло Онишків вже має досвід святкування нового року в горах. А все почалося три роки тому, коли він з друзями святкував новий рік на Говерлі.  Маршрут був доволі цікавий: село Лазещина — полонина Головчеська —  Карпатський біосферний заповідник  — Говерла — старий кордон до полонини Кукул — Ворохта. 

— Цей і багато інших походів ми називаємо "тренувальними", бо просто ходимо і практикуємось, тобто вчимось чомусь новому, - каже Михайло. -  Вилазка була доволі класною, але й складною. Найприємнішими спогадами є звичайно спогади з першого походу (2014 р.): вільний від туристів Чорногірський хребет, знайомство біля кордонного стовпчика 9/4 з командою з Харкова, а також ми слухали на полонині Кукул у колибі румунське радіо. Все було класно і ми продовжуємо цю традицію, збираючи більше і більше людей та цікавих історій.

Мандрівка була насиченою, приємною і не особливо затратною. Адже кошти потрібні були лише на дорогу та харчування, проживання в колибі безкоштовне. Добиралися до Ворохти потягом Київ-Рахів, ціна квитка у плацкарті 95 грн. А звідти 5 годин пішки до полонини Кукул. Там і розташувалися в колибі, яку влітку використовують пастухи овець. Загалом бюджет такої подорожі на одну особу близько 600 грн.

— Хочу зауважити, що на новорічні свята було б краще забезпечувати карпатський напрямок не одним потягом, а кількома. Адже є проблема з добиранням, як на зимові, так і на травневі свята, - каже Михайло.  — Але ми придбали квитки ще за місяць наперед, тому труднощів з добиранням не було. 

На кукульському хребті ще було п’ять компаній, жили вони теж в колибах, їх вистачило для всіх, продовжує мандрівник.  Спершу було холодно, але потім колибу прогріли і стало тепло. Там є пічка, в ній палили.

— Ми жили як справжні гуцули, - ходили по воду, кололи дрова, - каже Михайло. — До речі, готували все - від гречки з тушківкою до пасти з сиром, грибного супу та борщу.

У передноворічні дні у горах випало багато снігу, три дні він падав просто без перестанку. А вже за два дні до Нового року і після була гарна погода з хорошою видимість, тож друзі фотографували все, що можна.

До слова, у зимиві походи в гори потрібно мати теплий та надійний одяг і взуття. Тож Михайло Онишків радить брати змінне взуття на випадок якщо промочите ноги, флісовий светер, теплі штани та куртка наближені до лижних з цупкої вітронепроникної тканини. А також шапку, рукавиці, окуляри, бо в сонячну погоду білий сніг дуже сліпить очі. Не забудьте взяти змінні штани.

— Це варіант, як я називаю, для переїзду – щоб в потягу виглядати презентабельно, - каже Михайло Онишків.

Фото Павло Лотоцький

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тернопіль Вантажники

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up