Пастух Тарас: «Не можу підвести хлопців, з якими пліч-о-пліч боронив країну» (прес-служби)

Пастух Тарас: «Не можу підвести хлопців, з якими пліч-о-пліч боронив країну» (прес-служби)

2014-ий рік. Російські військові під виглядом мирних жителів Донбасу на військовій техніці перетинають східний кордон. Розграбована та демотивована українська армія не готова дати відсіч, тому кидає клич і оголошує мобілізацію. Успішний підприємець з Тернополя, депутат, батько чотирьох дітей Тарас Пастух збирає речі і йде у військкомат. Ані вмовляння рідних, ані застереження друзів не переконали чоловіка. Уже за кілька місяців у складі 128-ої бригади він опинився на передовій. З того часу почалася його особиста війна проти ворога, як внутрішнього, так і зовнішнього.

Поки Тарас воював на Сході колеги запропонували висунути його кандидатуру до Верховної Ради. Він дав згоду, але повертатися додому задля кампанії не став. Вважав, що на передовій буде кориснішим. Тому друзі та рідні Тараса взялася проводити кампанію без нього.

У жовтні 2014 року тернополяни зробили вибір. Свою безпеку та захист довірили бійцю Тарасу Пастуху. Коли у листопаді новообраний депутат їхав у столицю складати присягу, його побратим Женя Герасевич надіслав йому повідомлення: «Війна не тут, війна - в Києві. Якщо б війна була тут, ми б її давно закінчили. Ми віримо в тебе. Не підведи, брате».

Ці слова закарбувалися у пам’яті Тараса Пастуха, бо уже за кілька місяців – у лютому 2015 року - він втратив свого товариша. Женя разом з двома побратимами вийшли на пошуки зниклого бійця Миколи. Його знайшли, але всітроє рятівників загинули.

Відео дня

На жаль, це була не єдина втрата 128-ої бригади. Зниклих безвісти побратимів і тих, хто не вийшов живим з Дебальцівського котла Тарас шукав у моргах Дніпра, Бахмута та інших міст. У купі обвуглених тіл він знаходив своїх бойових товаришів і повертав їх рідним додому.

Лише після того, як родини побачили своїх рідних і змогли з гідністю провести їх у кращий світ, Тарас приступив до роботи в парламенті.

Найгарячіші точки, втрата побратимів поставили відбиток на світогляді Тараса Пастуха. Тому у парламенті він продовжує працювати у сфері національної безпеки.

За п’ять років роботи став одним із найавторитетніших експертів, бо про проблеми українського війська знає не з чуток. Каже, що не може підвести хлопців, з якими пліч-о-пліч боронив країну. Допомогти їм та їхнім родинам сьогодні його святий обов’язок.

- Для мене війна не закінчилася, а перемістилася у стіни парламенту. Росія продовжує атакувати. Робить це різними способами: мілітарно, інформаційно, через підконтрольних політиків. Я не впевнений, що у новому парламенті будуть депутати, готові протистояти цим атакам, - каже Тарас Пастух.

Протягом п’яти років він займається супроводом справ та захистом військових в українських судах.

- Найбільшою загрозою є те, що сьогодні українські військові відбувають покарання за захист своєї країни. Ці звинувачення висуває наша прокуратура, а вироки виносять наші суди. Військові стали українськими заручниками в українській державі. Саме таким солдатам я намагався максимально допомогти, в першу чергу, в правових питаннях. Я залучений до десятків справ, відвідав безліч засідань, заявляв десятки клопотань про поруки, - розповідає Тарас Пастух.

Народний депутат до сьогодні підтримує тісні зв’язки з родинами загиблих побратимів. Саме їхні слова стали визначальними, коли він приймав рішення щодо балотування до наступного парламенту.

«Мій чоловік одразу написав Тарасу повідомлення: «Якщо не ти, то хто», - розповідає мати загиблого героя Євгена Герасевича – пані Тетяна.

Відчуття обов’язку та відповідальності перед своїм хлопцями не дають Тарасу Пастуху зупинитися ані на мить. Народний депутат переконаний, що питання національної безпеки залишається питанням «номер один». А захист наших військових має бути пріоритетним завданням нового парламенту.

Люди, які захищають нас, теж повинні відчувати себе захищеними, а родини загиблих розуміти, що їхня втрата була не даремною.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up