Чи дотримуються у церквах карантину - ми перевірили (ФОТО)

Чи дотримуються у церквах карантину - ми перевірили (ФОТО)
  • 21 листопада у православному світі відзначають велике свято - Собор Архистратига Михаїла. Охочих піти на ранкову службу до церков різних конфесій цього дня більше.
  • Чи дотримуються в храмах Тернополя карантинних вимог, перевірили журналісти «20 хвилин».

Ми навідалися на вранішні служби до п'яти храмів Тернополя різних конфесій.

Собор Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці, УГКЦ

В цьому храмі о десятій годині на ранковій службі були присутні близько 60-70 парафіян. Щодо дистанції, то більшість дійсно старалися її дотримуватися наскільки це було можливо.

Відео дня

Маскового режиму дотримувалися всі парафіяни, які знаходилися всередині собору. Журналісти не помітили серед них людей, які були без масок. Втім, не всі одягали їх так, щоби закривати рот та ніс.

Священнослужителі були без масок.

Церква Різдва Христового, ПЦУ

На ранковій службі в Церкві Різдва Христового були присутні близько 30 людей. Так само як і в попередньому храмі, не всі парафіяни дотримувалися дистанції.

Маски одягли близько половини парафіян, це були переважно люди старшого віку.

Священники були без масок.

Кафедральний Собор Віри, Надії, Любові і матері їх Софії, УПЦ МП

В храмі Віри, Надії та Любові були присутні близько 50 парафіян. Дистанції між собою дотримувалися далеко не всі. Більшість присутніх розмістилися поруч один біля одного.

У цьому храмі майже всі парафіяни були без масок. Потурбувалися про свій захист лише декілька осіб. Їх всередині приміщення було не більше п'яти.

Стосовно священників, то вони також перебували без масок.

Воздвиженська церква, ПЦУ

В Церкві над Ставом на ранкову службу прийшли 15 осіб. Через невелику кількість присутніх дистанцію зберігали всі. Парафіяни розміщувалися на відстані 1,5 – 2 метри один від одного.

Щодо масок, то близько десяти осіб їх все ж одягли. Щоправда, в декого маски закривали тільки рот.

Священник проводив службу без маски.

Церква святого священномученика Йосафата, УГКЦ

Точну кількість присутніх всередині даної церкви сказати важко. Їх було близько ста осіб. Зважаючи на велику кількість парафіян всередині храму, дистанція між ними була мінімальна.

Втім, всі присутні були в масках, але не у всіх вони закривали рот і ніс. Дехто одягнув їх на підборіддя.

Коли журналіст був у цій церкві, священнослужителі перебували за іконостасом, тому визначити, чи перебували вони в масках, було неможливо.

А ви одягаєте маску в церкві? Дотримуєтеся дистанції? Як вважаєте, наскільки великий ризик заразитися коронавірусом у храмі? Діліться своїми думками у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (72)
  • Olha Vigogne

    Для чого ця стаття? Кому вона потрібна????
  • Зіновій Маланюк

    Журналісти отримали команду: "Фас"...
  • Ольга Ковальська

    🙏Господи, прости їх грішних, бо не знають, що роблять.
  • Iryna Horoshko Tretjak

    Якщо чесно , на більшості фото не бачу повнолюддя щоб "яблуко не мало де упасти". Люди на відстані у масках ...

    Iryna Horoshko Tretjak reply Iryna Horoshko Tretjak

    Ольга Довбуш дуже чітко і влучно ви це назвали!!! Бо фото до заголовку зовсім не пасують.  

    Ольга Довбуш reply Iryna Horoshko Tretjak

    Iryna Horoshko Tretjak І я так бачу. Цей загаловок "Яблуку ніде впасти." журналісти пишуть, ніби в час атеїзму, щоб розпалювати ворожнечу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up