Кутя – сакральна для українців страва. Вона супроводжувала нас крізь тисячоліття, була на святковому столі у найважчі часи, допомагає відчувати зв’язок поколінь і залишається з нами й зараз.
З роками кількість рецептів, за якими готують кутю збільшилася. Кожна господиня має свій секретний інгредієнт, що робить страву особливою.
Ми зібрали традиційні рецепти, які передають з покоління в покоління жителі Тернопільської області.
Пропонуємо спробувати приготувати страви з яловичого, свинячого, курячого, індичого та рибного фаршу — і смачного!
Все що вам потрібно – гарне м’ясо, трохи овочів і м’яка булочка. Всього якихось 20 хвилин і найсмачніший в світі бургер з телятиною у вас на столі.
Деякі крупи не обов’язково варити, а достатньо залити водою та залишити на деякий час.
Цей салат цілком може замінити звичний оселедець під шубою на святковому столі.
Начинку для таких пиріжків можна брати будь-яку на власний смак.
Як і на Святвечір, цього дня готують святкову вечерю, яку в народі величають Щедрою, тому що страви цього вечора не є пісними: тут на столі й багата кутя, і ковбаси, й холодець, і шинка.
Ніжна й пряна рибна закуска буде доречною і на щоденному столі, і на святковому.
Тематично оформлені салати додадуть різдвяної атмосфери під час святкового застілля.
Кутя – сакральна для українців страва. Вона супроводжувала нас крізь тисячоліття, була на святковому столі у найважчі часи, допомагає відчувати зв’язок поколінь і залишається з нами й зараз. З роками кількість рецептів, за якими готують кутю збільшилася. Кожна господиня має свій секретний інгредієнт, що робить страву особливою. Ми зібрали традиційні рецепти, які передають з покоління в покоління жителі Тернопільської області.
Яким має бути сніданок? Ситним та корисним, стверджують дієтологи. Швидким та смачним, переконана більшість із нас. Як приготувати сніданок швидко й смачно і не провести пів вихідного на кухні — читайте у матеріалі.