Бургер з телятиною: готуємо вдома

Бургер з телятиною: готуємо вдома

Все що вам потрібно – гарне м’ясо, трохи овочів і м’яка булочка. Всього якихось 20 хвилин і найсмачніший в світі бургер з телятиною у вас на столі.

Що ж головне у бургері – котлета чи булочка? Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко вважає, що вони варті одне одного. До речі, скористайтеся його порадою, як зробити котлету максимально соковитою та смачною.

—  По-перше, звісно, треба обрати хороше свіже м’ясо, — радить Євген Клопотенко. — Фарш можна робити самотужки або придбати у надійних постачальників. По-друге, фарш треба трохи відбити перед тим, як будете формувати котлети. Тоді фарш буде більш однорідним та котлети у результаті вийдуть більш ніжними. Котлети формуйте не дуже товсті, десь в 1 см товщиною. Але головне – після формування покладіть котлети на кілька годин у морозильну камеру. Тоді котлети вийдуть неймовірно соковитими та зменшиться загроза їх розпадання під час смаження. Трохи свіжих овочів, улюблені соуси, сир, кілька хвилин – і смачні бургери вже готові. Можна готувати їх разом, це також зближує. Отже, смачні бургери вдома – це цілком реально та божественно смачно!

Відео дня

Інгредієнти

Для котлети:

500 г яловичого фаршу

спеції до фаршу 

до смаку сіль та перець

Додатково:

4 булочки для бургера

8 листочків салату ромен чи латук

4 ч. л. солодкої американської гірчиці

4 ч. л. кетчупу або томатного соусу

4 скибочки сиру

1 томат

2 солоних огірки

1 червона цибуля

Покроковий рецепт

 КРОК 1

Підготуйте інгредієнти для приготування соковитих бургерів із яловичою котлетою.

 

 КРОК 2

У велику миску викладіть фарш, додайте сіль, перець та спеції до фаршу. Можна взяти суто яловичий фарш, але ви можете робити суміш свинячого та яловичого, так теж буде дуже смачно, переконує кухар.

 

 КРОК 3

Ретельно перемішайте фарш та добре відбийте об миску чи дощечку, застелену харчовою плівкою.

 

 КРОК 4

Сформуйте з фаршу котлети, які за діаметром будуть підходити до розміру булочок для бургера.

 

 КРОК 5

Тарілку загорніть харчовою плівкою, викладіть зверху сформовані котлети та поставте у морозильну камеру на 2 години. Так котлети залишаться більш соковитими та краще будуть тримати форму.

 

 КРОК 6

Булочки для бургера розріжте вздовж навпіл та підсмажте на сухій пательні гриль до золотавої скоринки.

 

 КРОК 7

Дістаньте яловичі котлети з морозильної камери та підсмажте по кілька хвилин з кожного боку на сухій пательні гриль.

 

 КРОК 8

Томат, 2 солоних огірки та цибулину наріжте тонкими кружечками. Булочку з обох боків змастіть кетчупом та гірчицею, викладіть зверху листок салату, котлету, скибочку сиру, огірки та цибулю. Зверху викладіть ще один листок салату та накрийте верхньою булочкою.

— Готувати – це просто! — переконує Клопотенко.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як приготувати кілька смачних паштетів до грінок.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up