Фалафель із зеленого гороху: рецепт у піст

Ця страва підійде як для м'ясоїдів, так і для вегетаріанців. Спробуйте і ви будете приємно здивовані смаком та ніжністю цих хрумких кульок з сухого гороху.
Фалафель – це популярна страва в ізраїльській, єгипетській та турецькій кухнях. Це хрумкі, обсмажені у фритюрі кульки з нуту (гороху).
Український шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво поділився з читачами рецептом фалафеля із сухого зеленого гороху. Страва зайде навіть фанатам м’яса, а смак неодмінно здивує, повідомляє Смачно24.
Рецепт фалафеля із зеленого гороху
- Час: 2 – 3 години
- Порції: 2 – 3
Інгредієнти:
– 200 грамів сухого зеленого гороху;
– 20 грамів кінзи;
– 20 грамів петрушки;
– 20 грамів зеленої цибулі;
– 50 грамів кунжутної пасти тахіни;
– лимонний сік;
– 2 грами зіри;
– 2 грами коріандру;
– м'ята.
Приготування:
- Замочуємо горох у воді та залишаємо, аби він трішки набух та розм'як.
- Перекладаємо горох разом із зеленню до чаші блендера та подрібнюємо в однорідну масу. Спеції розминаємо у ступі та додаємо до маси. Перемішуємо.
- Розігріваємо каструлю з великою кількістю олії та обсмажуємо сформовані кульки з горохової маси.
- На тарілку викладаємо змішану тахіну з лимонним соком, зверху кульки фалафеля та листя свіжого салату.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як приготувати пиріг із замороженими ягодами.
Читайте також
Готуємо у вихідні. Легкий чізкейк без випічки
Постимо, але не відмовляємось від смачних страв: пісні рецепти
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.