Фалафель із зеленого гороху: рецепт у піст

Фалафель із зеленого гороху: рецепт у піст

Ця страва підійде як для м'ясоїдів, так і для вегетаріанців. Спробуйте і ви будете приємно здивовані смаком та ніжністю цих хрумких кульок з сухого гороху.
 

Фалафель – це популярна страва в ізраїльській, єгипетській та турецькій кухнях. Це хрумкі, обсмажені у фритюрі кульки з нуту (гороху).

Український шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво поділився з читачами рецептом фалафеля із сухого зеленого гороху. Страва зайде навіть фанатам м’яса, а смак неодмінно здивує, повідомляє Смачно24.

Рецепт фалафеля із зеленого гороху

  • Час: 2 – 3 години
  • Порції: 2 – 3

Інгредієнти:
– 200 грамів сухого зеленого гороху;
– 20 грамів кінзи;
– 20 грамів петрушки;
– 20 грамів зеленої цибулі;
– 50 грамів кунжутної пасти тахіни;
– лимонний сік;
– 2 грами зіри;
– 2 грами коріандру;
– м'ята.

Відео дня

Приготування:

  • Замочуємо горох у воді та залишаємо, аби він трішки набух та розм'як.
  • Перекладаємо горох разом із зеленню до чаші блендера та подрібнюємо в однорідну масу. Спеції розминаємо у ступі та додаємо до маси. Перемішуємо.
  • Розігріваємо каструлю з великою кількістю олії та обсмажуємо сформовані кульки з горохової маси.
  • На тарілку викладаємо змішану тахіну з лимонним соком, зверху кульки фалафеля та листя свіжого салату.

 

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як приготувати пиріг із замороженими ягодами.

 

Читайте також

Готуємо у вихідні. Легкий чізкейк без випічки

Постимо, але не відмовляємось від смачних страв: пісні рецепти

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up