Готуємо пиріг із замороженими ягодами

Українська шеф-кухар Валентина Саєнко поділилася з читачами рецептом неймовірно смачного заливного пирога із замороженими ягодами.
Простий і універсальний рецепт класного пирога з ягодами стане вашим фаворитом серед іншої домашньої випічки. Готувати його можна з будь-якими ягодами, свіжими чи замороженими. Можна обрати якийсь один вид ягід, або зробити асорті. Смак від цього не погіршиться, зазначає Смачно24.
Рецепт ягідного пирога
- Час: 2 години
- Порції: 6
Інгредієнти для тіста:
– 220 грамів борошна;
– 150 грамів вершкового масла;
– 100 грамів сметани;
– 1 чайна ложка розпушувача для тіста.
Для заливки:
– 400 грамів ягід;
– 400 грамів сметани;
– 2 курячих яйця;
– 2 столові ложки борошна;
– 120 грамів цукру;
– ванільний цукор.
Приготування:
- Спочатку робимо тісто: змішуємо всі інгредієнти. Тісто буде м’яке, ніжне та приємне на дотик. Розкатуємо його на посипаному борошном столі і викладаємо в форму. Ховаємо в холодильник доки готуємо начинку.
- Сметану, яйця, цукор, ваніль і борошно перемішуємо вінчиком до однорідності. В нашу форму з тістом викладаємо ягоди та заливаємо сметанною сумішшю.
- Випікаємо при 180 градусах приблизно 30 – 40 хв. Серединка має бути «жива» і трішки тремтіти. Даємо пирогу охолонути і стабілізуватися.
Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як приготувати легкий чізкейк без випічки.
Читайте також
Готуємо у вихідні. Легкий чізкейк без випічки
Що приготувати на вихідні: топ-5 рецептів пісних сніданкі
Постимо, але не відмовляємось від смачних страв: пісні рецепти
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.