Гарбуз та курка – ідеальна комбінація: страви, за які ви полюбите осінь

Гарбуз та курка – ідеальна комбінація: страви, за які ви полюбите осінь

Восени страви мають бути особливо поживними, адже з настанням холодів наш імунітет помітно слабшає. Тож, аби підтримати захисні сили організму, поповніть своє меню корисною смакотою.

Курятина – бездоганний інгредієнт осінніх страв. Її цінують не лише за величезну кількість нутрієнтів (куряче м'ясо містить цинк, залізо, фосфор, вітаміни групи В), а й за делікатний смак, який подобається як дорослим, так і дітям. До того ж курочка ідеально доповнює будь-яку страву із сезонних овочів, наприклад із гарбуза.

Приготуйте страви, що сповнять вас енергією й зігріють у холодну пору, за рецептами Смачно24.

Теплий салат із гарбуза та курки

Інгредієнти:

– 200 грамів курячих стріпсів;
– 200 грамів очищеного гарбуза;
– 5 зубків часнику;
– ½ лимона;
– 1 пучок шпинату;
– 1 столова ложка олії;
– 1 столова ложка подрібнених волоських горіхів;
– 1 чайна ложка яблучного оцту;
– 1 чайна ложка гірчиці;
– сіль, перець – на ваш смак.

Приготування:

  1. Перекладаємо курячі стріпси у миску, солимо, перчимо та додаємо 2 зубки подрібненого часнику.
  2. Нарізаємо гарбуз невеликими скибками, перекладаємо в окрему миску, додаємо 3 подрібнених зубки часнику, солимо, перчимо та додаємо яблучний оцет. Усе обережно перемішуємо.
  3. Розігріваємо духовку до +190 градусів.
  4. Загортаємо курячі стріпси та нарізаний гарбуз у фольгу, кладемо на деко, ставимо у духовку та запікаємо близько 25 хвилин.
  5. Тим часом змішуємо у мисці гірчицю, лимонний сік, сіль та перець. Додаємо олію та ретельно перемішуємо.
  6. Викладаємо на тарілку листя шпинату, запечений гарбуз та курочку. Зверху поливаємо соусом та посипаємо грецькими горіхами.
  7. Смачний та корисний салат готовий.

Смачного!

Лазанья з гарбузом та куркою

Інгредієнти:

– 500 грамів курячого фаршу;
– 400 грамів очищеного гарбуза;
– 8 листів для лазаньї;
– 250 мілілітрів томатного пюре або томатів у власному соку;
– 200 грамів тертого сиру моцарела;
– 2 столові ложки олії;
– 50 грамів вершкового масла;
– 70 мілілітрів вершків жирністю 10%;
– 1 середня цибулина;
– 2 зубки часнику;
– зелень для оздоблення;
– сіль, перець – на ваш смак.

Приготування:

  1. Викладаємо курячий фарш в миску, солимо та перчимо.
  2. Виливаємо олію на розігріту на середньому вогні сковороду, кладемо туди фарш і обсмажуємо до готовності впродовж 7 – 10 хвилин.
  3. Далі нарізаємо гарбуз скибочками та подрібнюємо цибулю.
  4. Розтоплюємо масло у розігрітій на середньому вогні каструлі, висипаємо туди подрібнену цибулю, часник, скибочки гарбуза і, зменшивши вогонь, тушкуємо до напівготовності.
  5. Після цього додаємо у сковорідку подрібнений часник, виливаємо вершки, солимо, перчимо та тушкуємо, поки гарбуз не стане м'яким.
  6. Знімаємо сковорідку з вогню і розминаємо страву виделкою до стану пюре з дрібними шматочками гарбуза.
  7. Очищуємо томати від шкірки та перебиваємо блендером. Або ж використовуємо томатне пюре.
  8. Розігріваємо духовку до +200 градусів.
  9. Змащуємо форму для випікання олією, викладаємо на дно 2 листи для лазаньї.
  10. Викладаємо на листи третину готового курячого фаршу, гарбузового та томатного пюре. Зверху накриваємо ще 2 листами для лазаньї. Повторюємо цей етап тричі.
  11. Посипаємо верхні листи тертим сиром моцарела, ставимо у духовку та запікаємо близько 30 хвилин. Виймаємо лазанью з духовки, посипаємо зеленню й подаємо.

Читайте також «Прекрасна українська випічка з начинкою»: відомий кухар поділився рецептом страви з гарбуза на сніданок

Як у ресторані: 4 рецепти приготування ароматного гарбузового супу

Смачно та корисно: готуємо фарширований гарбуз у духовці. РЕЦЕПТ

Коментарі

13:20 В Україні з жовтня змінилася система виплат субсидій та пільг: що це означає 12:35 На вул. Лесі України самотньо блукала 2-річна дівчинка 11:32 Глава УКГЦ Блаженніший Святослав у Тернополі очолив Літургію в Катедрі (РЕПОРТАЖ) play_circle_filled 10:05 Судитимуть чоловіка, який до смерті забив різками односельця-крадія Від читача 15:01 На Тернопільщині шукають роботу 267 вчителів 09:02 Що приготувати з баклажанів: смачні закуски, супи і основні страви play_circle_filled 08:00 Сьогодні, 1 жовтня: Міжнародний день людей похилого віку 21:03 Дощі, тумани та магнітні бурі: як зустріне жителів Тернопілля другий місяць осені 20:00 Нашим захисникам потрібне тепло. Допоможіть робити окопні свічки, аби зігріти воїнів (РЕПОРТАЖ) play_circle_filled photo_camera 19:00 Ціни злетіли! Ми перевірили, чи реально знайти у Тернополі калію йодид і скільки він коштує 18:16 День працівника освіти в Тернополі: нагородження вчителів та подяка за їхню самовіддану працю play_circle_filled 17:43 Конфлікт інтересів: у Ланівцях судили міського голову 17:07 1 жовтня у Тернополі пройдуть традиційні сільськогосподарські ярмарки play_circle_filled 16:30 Кременчанка Діана Бонюк самотужки зібрала понад десять тисяч гривень на допомогу ЗСУ 15:47 Подружжя митців з Київщини хоче встановити у Чорткові «Дерево подяки» 15:04 У Лановецьку лікарню передали нове обладнання для кабінету кардіології 14:15 Як святкують тернопільські Віри, Надії, Любові, Софії свої іменини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up