Гарбуз та курка – ідеальна комбінація: страви, за які ви полюбите осінь

Гарбуз та курка – ідеальна комбінація: страви, за які ви полюбите осінь

Восени страви мають бути особливо поживними, адже з настанням холодів наш імунітет помітно слабшає. Тож, аби підтримати захисні сили організму, поповніть своє меню корисною смакотою.

Курятина – бездоганний інгредієнт осінніх страв. Її цінують не лише за величезну кількість нутрієнтів (куряче м'ясо містить цинк, залізо, фосфор, вітаміни групи В), а й за делікатний смак, який подобається як дорослим, так і дітям. До того ж курочка ідеально доповнює будь-яку страву із сезонних овочів, наприклад із гарбуза.

Приготуйте страви, що сповнять вас енергією й зігріють у холодну пору, за рецептами Смачно24.

Теплий салат із гарбуза та курки

Інгредієнти:

Відео дня

– 200 грамів курячих стріпсів;
– 200 грамів очищеного гарбуза;
– 5 зубків часнику;
– ½ лимона;
– 1 пучок шпинату;
– 1 столова ложка олії;
– 1 столова ложка подрібнених волоських горіхів;
– 1 чайна ложка яблучного оцту;
– 1 чайна ложка гірчиці;
– сіль, перець – на ваш смак.

Приготування:

  1. Перекладаємо курячі стріпси у миску, солимо, перчимо та додаємо 2 зубки подрібненого часнику.
  2. Нарізаємо гарбуз невеликими скибками, перекладаємо в окрему миску, додаємо 3 подрібнених зубки часнику, солимо, перчимо та додаємо яблучний оцет. Усе обережно перемішуємо.
  3. Розігріваємо духовку до +190 градусів.
  4. Загортаємо курячі стріпси та нарізаний гарбуз у фольгу, кладемо на деко, ставимо у духовку та запікаємо близько 25 хвилин.
  5. Тим часом змішуємо у мисці гірчицю, лимонний сік, сіль та перець. Додаємо олію та ретельно перемішуємо.
  6. Викладаємо на тарілку листя шпинату, запечений гарбуз та курочку. Зверху поливаємо соусом та посипаємо грецькими горіхами.
  7. Смачний та корисний салат готовий.

Смачного!

Лазанья з гарбузом та куркою

Інгредієнти:

– 500 грамів курячого фаршу;
– 400 грамів очищеного гарбуза;
– 8 листів для лазаньї;
– 250 мілілітрів томатного пюре або томатів у власному соку;
– 200 грамів тертого сиру моцарела;
– 2 столові ложки олії;
– 50 грамів вершкового масла;
– 70 мілілітрів вершків жирністю 10%;
– 1 середня цибулина;
– 2 зубки часнику;
– зелень для оздоблення;
– сіль, перець – на ваш смак.

Приготування:

  1. Викладаємо курячий фарш в миску, солимо та перчимо.
  2. Виливаємо олію на розігріту на середньому вогні сковороду, кладемо туди фарш і обсмажуємо до готовності впродовж 7 – 10 хвилин.
  3. Далі нарізаємо гарбуз скибочками та подрібнюємо цибулю.
  4. Розтоплюємо масло у розігрітій на середньому вогні каструлі, висипаємо туди подрібнену цибулю, часник, скибочки гарбуза і, зменшивши вогонь, тушкуємо до напівготовності.
  5. Після цього додаємо у сковорідку подрібнений часник, виливаємо вершки, солимо, перчимо та тушкуємо, поки гарбуз не стане м'яким.
  6. Знімаємо сковорідку з вогню і розминаємо страву виделкою до стану пюре з дрібними шматочками гарбуза.
  7. Очищуємо томати від шкірки та перебиваємо блендером. Або ж використовуємо томатне пюре.
  8. Розігріваємо духовку до +200 градусів.
  9. Змащуємо форму для випікання олією, викладаємо на дно 2 листи для лазаньї.
  10. Викладаємо на листи третину готового курячого фаршу, гарбузового та томатного пюре. Зверху накриваємо ще 2 листами для лазаньї. Повторюємо цей етап тричі.
  11. Посипаємо верхні листи тертим сиром моцарела, ставимо у духовку та запікаємо близько 30 хвилин. Виймаємо лазанью з духовки, посипаємо зеленню й подаємо.

Читайте також «Прекрасна українська випічка з начинкою»: відомий кухар поділився рецептом страви з гарбуза на сніданок

Як у ресторані: 4 рецепти приготування ароматного гарбузового супу

Смачно та корисно: готуємо фарширований гарбуз у духовці. РЕЦЕПТ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up