Гарбуз та курка – ідеальна комбінація: страви, за які ви полюбите осінь

Восени страви мають бути особливо поживними, адже з настанням холодів наш імунітет помітно слабшає. Тож, аби підтримати захисні сили організму, поповніть своє меню корисною смакотою.
Курятина – бездоганний інгредієнт осінніх страв. Її цінують не лише за величезну кількість нутрієнтів (куряче м'ясо містить цинк, залізо, фосфор, вітаміни групи В), а й за делікатний смак, який подобається як дорослим, так і дітям. До того ж курочка ідеально доповнює будь-яку страву із сезонних овочів, наприклад із гарбуза.
Приготуйте страви, що сповнять вас енергією й зігріють у холодну пору, за рецептами Смачно24.
Теплий салат із гарбуза та курки
Інгредієнти:
– 200 грамів курячих стріпсів;
– 200 грамів очищеного гарбуза;
– 5 зубків часнику;
– ½ лимона;
– 1 пучок шпинату;
– 1 столова ложка олії;
– 1 столова ложка подрібнених волоських горіхів;
– 1 чайна ложка яблучного оцту;
– 1 чайна ложка гірчиці;
– сіль, перець – на ваш смак.
Приготування:
- Перекладаємо курячі стріпси у миску, солимо, перчимо та додаємо 2 зубки подрібненого часнику.
- Нарізаємо гарбуз невеликими скибками, перекладаємо в окрему миску, додаємо 3 подрібнених зубки часнику, солимо, перчимо та додаємо яблучний оцет. Усе обережно перемішуємо.
- Розігріваємо духовку до +190 градусів.
- Загортаємо курячі стріпси та нарізаний гарбуз у фольгу, кладемо на деко, ставимо у духовку та запікаємо близько 25 хвилин.
- Тим часом змішуємо у мисці гірчицю, лимонний сік, сіль та перець. Додаємо олію та ретельно перемішуємо.
- Викладаємо на тарілку листя шпинату, запечений гарбуз та курочку. Зверху поливаємо соусом та посипаємо грецькими горіхами.
- Смачний та корисний салат готовий.
Смачного!
Лазанья з гарбузом та куркою
Інгредієнти:
– 500 грамів курячого фаршу;
– 400 грамів очищеного гарбуза;
– 8 листів для лазаньї;
– 250 мілілітрів томатного пюре або томатів у власному соку;
– 200 грамів тертого сиру моцарела;
– 2 столові ложки олії;
– 50 грамів вершкового масла;
– 70 мілілітрів вершків жирністю 10%;
– 1 середня цибулина;
– 2 зубки часнику;
– зелень для оздоблення;
– сіль, перець – на ваш смак.
Приготування:
- Викладаємо курячий фарш в миску, солимо та перчимо.
- Виливаємо олію на розігріту на середньому вогні сковороду, кладемо туди фарш і обсмажуємо до готовності впродовж 7 – 10 хвилин.
- Далі нарізаємо гарбуз скибочками та подрібнюємо цибулю.
- Розтоплюємо масло у розігрітій на середньому вогні каструлі, висипаємо туди подрібнену цибулю, часник, скибочки гарбуза і, зменшивши вогонь, тушкуємо до напівготовності.
- Після цього додаємо у сковорідку подрібнений часник, виливаємо вершки, солимо, перчимо та тушкуємо, поки гарбуз не стане м'яким.
- Знімаємо сковорідку з вогню і розминаємо страву виделкою до стану пюре з дрібними шматочками гарбуза.
- Очищуємо томати від шкірки та перебиваємо блендером. Або ж використовуємо томатне пюре.
- Розігріваємо духовку до +200 градусів.
- Змащуємо форму для випікання олією, викладаємо на дно 2 листи для лазаньї.
- Викладаємо на листи третину готового курячого фаршу, гарбузового та томатного пюре. Зверху накриваємо ще 2 листами для лазаньї. Повторюємо цей етап тричі.
- Посипаємо верхні листи тертим сиром моцарела, ставимо у духовку та запікаємо близько 30 хвилин. Виймаємо лазанью з духовки, посипаємо зеленню й подаємо.
Читайте також «Прекрасна українська випічка з начинкою»: відомий кухар поділився рецептом страви з гарбуза на сніданок
Як у ресторані: 4 рецепти приготування ароматного гарбузового супу
Смачно та корисно: готуємо фарширований гарбуз у духовці. РЕЦЕПТ
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.