Готуємо "Багача по-тернопільськи"

Готуємо "Багача по-тернопільськи"

"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

„Багач по-тернопільськи” - велетенський дерун із начинкою, який подають до столу зі сметанним соусом.

Previous Next

— Ця страва припаде до смаку і тим, хто любить гриби, і тим, хто жити не може без м’яса, і тим, хто обожнює деруни.

Кухар Анна Старовецька тим часом готує усі продукти для приготування смаколика. Дівчина ретельно чистить картоплю, гриби, знімає лушпиння з цибулі, зачищає м’ясо. 
— „Багач по-тернопільськи” — хіт наших продажів, — каже співрозмовниця. — Це не звичайний дерун, а фарширований різною смакотою, та ще й посипаний тертою моцарелою. Повірте, це дуже смачно!
Шматочки свинячої вирізки кухар маринує у суміші пахучих прянощів та солі. Відкладає м’ясо убік і береться до грибів та цибулі. Нарізані продукти дівчина викладає у киплячу олію й обсмажує до готовності. Тобто поки цибуля не набуде світло-золотистого кольору, а з печериць не випарується вся рідина. Наприкінці готування кухар підливає до грибів трохи води і соєвого соусу — для пікантного смаку.
Миттю прокрутивши у кухонному комбайні картоплю і цибулю, Анна заправляє масу спеціями, всипає трохи борошна, вибиває яйце. Робить усе чітко, швидко, без зайвої метушні. 
Як тільки зашкварчала олія на сковороді, моя співрозмовниця викладає у неї товстим шаром картопляну масу. Ретельно розрівнює ножем і чекає, поки вона посмажиться. За якийсь час кухар спритно перевертає велетенську паляницю на інший бік — досмажуватися. 
Обсмаживши й м’ясо, Анна викладає всі компоненти начинки на дерун, згортає його навпіл і притрушує тертою моцарелою. Та це ще не все. Як з’ясувалося, „багач” повинен дійти до „кондиції” у духовці — щоб розтопився сир. Тож чекаємо ще кілька хвилин. 
— А тепер смакуйте "Багача", — припрошує кухар і кладе переді мною великий запечений „вареник”. До нього подає соус, який готує власноруч: зі сметани, кропу, часнику та прянощів. 

Незважаючи на те, що дерун виявився дуже соковитим і смачним, я не подужала його цілком — аж надто велика порція. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Світлана Готиляк

    А що за заклад?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up