Готуємо "Багача по-тернопільськи"

Готуємо "Багача по-тернопільськи"

"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

„Багач по-тернопільськи” - велетенський дерун із начинкою, який подають до столу зі сметанним соусом.

Previous Next

— Ця страва припаде до смаку і тим, хто любить гриби, і тим, хто жити не може без м’яса, і тим, хто обожнює деруни.

Кухар Анна Старовецька тим часом готує усі продукти для приготування смаколика. Дівчина ретельно чистить картоплю, гриби, знімає лушпиння з цибулі, зачищає м’ясо. 
— „Багач по-тернопільськи” — хіт наших продажів, — каже співрозмовниця. — Це не звичайний дерун, а фарширований різною смакотою, та ще й посипаний тертою моцарелою. Повірте, це дуже смачно!
Шматочки свинячої вирізки кухар маринує у суміші пахучих прянощів та солі. Відкладає м’ясо убік і береться до грибів та цибулі. Нарізані продукти дівчина викладає у киплячу олію й обсмажує до готовності. Тобто поки цибуля не набуде світло-золотистого кольору, а з печериць не випарується вся рідина. Наприкінці готування кухар підливає до грибів трохи води і соєвого соусу — для пікантного смаку.
Миттю прокрутивши у кухонному комбайні картоплю і цибулю, Анна заправляє масу спеціями, всипає трохи борошна, вибиває яйце. Робить усе чітко, швидко, без зайвої метушні. 
Як тільки зашкварчала олія на сковороді, моя співрозмовниця викладає у неї товстим шаром картопляну масу. Ретельно розрівнює ножем і чекає, поки вона посмажиться. За якийсь час кухар спритно перевертає велетенську паляницю на інший бік — досмажуватися. 
Обсмаживши й м’ясо, Анна викладає всі компоненти начинки на дерун, згортає його навпіл і притрушує тертою моцарелою. Та це ще не все. Як з’ясувалося, „багач” повинен дійти до „кондиції” у духовці — щоб розтопився сир. Тож чекаємо ще кілька хвилин. 
— А тепер смакуйте "Багача", — припрошує кухар і кладе переді мною великий запечений „вареник”. До нього подає соус, який готує власноруч: зі сметани, кропу, часнику та прянощів. 

Незважаючи на те, що дерун виявився дуже соковитим і смачним, я не подужала його цілком — аж надто велика порція. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Світлана Готиляк
    А що за заклад?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:11 «Дзвони Лемківщини-2025»: у Монастириськах відбудеться Міжнародний фестиваль лемківської культури 17:11 Небезпечні застосунки: як не «здати» ворогу свою локацію і дані 16:07 Шахраї вкрали 89 тисяч у жінки з Чортківщини через фейкове посилання на «доставку» 15:05 Два дні без води: водоканал ліквідував понад 70 аварій і возив воду в автоцистернах Від читача 08:04 Що таке допомога по частковому безробіттю? 14:10 Пішки і під дощем: сотні прочан йдуть у Зарваницю молитися за мир в Україні 13:03 У справі поборів з ветеранів вже четверо потерпілих. А що буде з програмою «Турбота»? 12:04 В Україну повернули 11 українських дітей з тимчасово окупованих територій та Росії 11:06 Як зареєструвати шлюб: що нового, помилки та особливості для військових 10:03 Студентки перетворили читальну залу на еко-простір: нове життя бібліотеки у Тернополі 09:00 На щиті повертаються захисники з Тернопільщини Олександр Ясько та Володимир Бай 22:00 Голова обласної ради скликає депутатів на сесію 21:03 Запрацювала підсвітка та ліхтарики: який вигляд має японський сад у гідропарку вночі photo_camera 20:00 Мікроавтобус збив 21-річну дівчину — постраждала в реанімації 19:00 Капітальний ремонт — на майже 10 мільйонів. Чи відкриють у Тернополі ветеранський простір
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up