Готуємо фаршировану картоплю з легким салатом

Готуємо фаршировану картоплю з легким салатом

 Страви на вогні, з незвичними інгредієнтами або по забутих рецептах – зможуть прочитати, а при бажанні й повторити наші читачі.

Ми відновлюємо рубрику «Смачного» на сторінках газети та сайті. Готувати для вас буде наш журналіст, а по сумісництву місцевий політик, співавтор та ведучий телепередачі «Депутатська кухня» Андрій Шкула.  

Приблизно в 250 гривень обійдуться продукти для сьогоднішнього приготування. Це бюджетно, зважаючи, що стравою можна нагодувати чималу компанію друзів чи потішити рідню. Зрештою це дуже смачно, а сам процес приготування не втомлює.

Відео дня

— Вирішив почати саме з витрат бо в соцмережах один з моїх читачів написав, що «такі виготовлювання дорога розвага», — каже Андрій Шкула. — Тому сьогодні хочу показати, що смачно, ситно і красиво — не завжди дорого. Найдорожчий інгредієнт — пів кіло фаршу. Трохи коштують вершки та томатна паста. Картопля ж і буряк – не суттєва графа видатків. Також, вперше, з цікавості зважив приготоване аби було розуміння «а скількох ж нагодувати можна». Вага всього трохи більше трьох кілограмів. То ж є чим ласувати.

В ідеалі готувати фаршировану картоплю варто, висвердлюючи наскрізну дірку, але для цієї процедури потрібен спеціальний кухонний інструмент, який не в кожного є. Тому найпростіший шлях — різати картоплю навпіл та вирізати місце для фаршу. Це не важко і не довго. 

— Фарширована картопля проста страва, тому на ній довго зупинятись сенсу немає, а от салат з вареного буряка, бринзи, горіхів та меду — смаковий оргазм, — розповідає Андрій. — Дуже рекомендую спробувати поєднання таких продуктів. Салат добре підійде як до м’ясних так і до рибних страв. А ще легкий, малокалорійний та корисний.

Всі етапи приготування ми опишемо під фотографіями. Але окремі поради залишаємо тут. Отож! Коли вирізаєте в картоплі середину — помістіть «заготовку» в холодну воду аби не потемніла до моменту фарширування. Фарш обирайте з жирного м’яса. Цибулю краще не нарізати, а дрібно натерти. Зі спеціями не зловживайте аби не перебивати смак продуктів. Гриби, якщо я під руками, доповнять страву. Якщо немає бринзи, то до буряка можна додати фету, сир філадельфію чи інші м’які чи вершкові сири. 

Крок 1

Сьогодні нам потрібна картопля, відварений буряк, свинячий фарш, бринза, цибуля, вершки та томатна паста. Також знадобляться відварені гриби, якщо є, трохи грецьких горіхів та мед

Крок 2

Картоплю ріжемо навпіл та вибираємо серединку. У такі «лодочки» помістимо фарш. Якщо ж у вас є спеціальне кухонне свердло — все ще простіше. Сам фарш готуємо з додаванням тертої цибулі, солі та спецій. 

Крок 3 

Нафаршировану картоплю заливаємо окропом, додаємо гриби, трохи підсолюємо й перчимо. Води треба так аби досягала вище середини картоплі. Так варити на інтенсивному вогні пів години

Крок 4

Змішуємо 200 грамів вершків, 50 грамів томатної пасти, 200 грамів холодної води. Трохи солі та перцю, а також тремо цибулину. Добре збиваємо і заливаємо сумішшю картоплю. Варимо ще пів години

Крок 5 

Готуємо салат. Відварений буряк нарізаємо тонкими пластинками. Зверху кубиками бринзу та подрібнений горіх. Трохи підсолюємо, поливаємо олією. Зверху усе поливаємо столовою ложкою меду

Крок 6

Страва вдалась ситною і її багато. Більше трьох-чотирьох картоплин – подужати важко, а тому вона буде добрим варіантом для якогось святкування. Щодо салату то він може бути самостійною стравою.

Читайте також:

Готуємо крученики з капустою та картоплю з селерою

Готуємо солянку: незвичайні інгредієнти для традиційної страви

М'ясо, картопля та казан: ідеальний рецепт для компанії, щоб приготувати казан-кебаб

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
×
0%
keyboard_arrow_up