Що приготувати зі слив: смачна закуска до м'яса і десерт

У сезон сливи можна заготовити трішки на зиму до м'яса або приготувати солодкий сливовий пиріг за легендарним рецептом.
Рецепти зі слив є на будь-який смак: ви можете заготувати їх на зиму, або смакувати солодкою домашньою випічкою вже сьогодні, повідомляє Смачно 24.
Мариновані сливи на зиму
Інгредієнти:
- 10 кілограмів слив;
- 3 кілограми цукру;
- 500 грамів винного оцту;
- 40 грамів лаврового листа;
- 20 грамів гвоздики.
Приготування:
- Миємо сливи водою, відриваємо хвостики та видаляємо кісточки. Перекладаємо їх у миску чи інший посуд не схильний до окислення.
- Розкладаємо зверху лавровий лист і гвoздику. Зacипaємо щe шap cлив і звepxу знoву лaвpoвий лиcт і гвoздику. І тaк дaлі – ocтaнній шap пoвинeн бути — cливи.
- У кacтpулі дoводимо дo кипіння oцeт. Висипаємо в киплячий oцeт цукop, кpaщe пopціями, пo 1 – 2 cклянки. Розмішуємо дo poзчинeння.
- Заливаємо сливи киплячим маринадом. Далі протягом 5 днів слід двічі на день, вранці і ввечері, зливати у каструлю рідину. Сливи акуратно перемішуємо, рідину доводимо до кипіння. Знову заливаємо сливи. Нa 2-й, ну максимум нa 3-й дeнь, pідини будe дocтaтньo, щoб cливи були пoвніcтю в мapинaді.
- В кінці п'ятoгo дня зливаємо вecь мapинaд в кacтpулю. Дoводимо до кипіння.
- Фpукти poзклaдаємо в cтepилізoвaні бaнки, oбoв'язкoвo дoдaємо лaвpoвий лиcт і гвoздику.
- Зaливаємо в кoжну бaнку киплячий мapинaд, зa дoпoмoгoю чaшки. Накриваємо кришками кpишкoю і гepмeтичнo зaкупopюємо закрутку.
- Перевертаємо банки верх дном та охолоджуємо.
Смачного!
Пиріг із Нью-Йорк Таймс
Інгредієнти:
- 180 грамів м'якого масла
- 180 грамів цукру
- 180 грамів борошна
- 3 яйця
- 1 ложка розпушувача без гірки
- дрібка солі
- Для начинки: 20 слив, 1.ч. л кориці, 1 ч. л цукру, 1 ч. л орегано.
Приготування:
- М'яке вершкове масло збиваємо з цукром, додаємо яйця та щіпку солі. Наприкінці вмішуємо попередньо просіяне борошно та розпушувач для тіста.
- Викладаємо тісто у жаротривку форму, а зверху викладаємо начинку — половинки слив зі спеціями.
- Випікаємо пиріг у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 40 – 50 хвилин. Готову випічку можна посипати цукровою пудрою або можнаподати пиріг з морозивом.
Смачного!
Нагадаємо, раніше 20 хвилин повідомляли, які страви можна приготувати в сезон гарбузів.
Читайте також:
Незвичні, але дуже смачні страви з вівсянки
Швидкі сніданки для дітей: корисно і смачно
Готуємо корисні ласощі — пастилу
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.