Готуємо «торт» із печінки й кабачків

Готуємо «торт» із печінки й кабачків

Страви на вогні, з незвичними інгредієнтами або за забутими рецептами – зможуть прочитати, а при бажанні й повторити наші читачі.

Ми відновили рубрику «Смачного» на сторінках газети та сайті. Готує для вас наш журналіст, а за сумісництвом місцевий політик, співавтор та ведучий телепередачі «Депутатська кухня» Андрій Шкула.  

Страви з печінки, це смачно, ситно, бюджетно. У нашій рубриці ми уже якось розповідали про печінковий паштет на вершках, цього разу пропонуємо трохи складнішу страву – печінковий торт. Усі таке їли, більшість готувала, але мати під руками перевірений рецепт з некласичними доповненнями, — корисно. На приготування доведеться витратити близько двох годин, але ваші рідні чи гості будуть і ситі, і задоволені – бо ж справді смачно.

— Дуже люблю печінку в будь–якому варіанті приготування, — розповідає Андрій Шкула. – Найпростіше, звісно просто обсмажити в борошні та протушкувати в вершках. Але буває час і настрій трохи заморочитись. Як от сьогодні. І «торт» буде не лише з печінкових млинців, а й млинців на основі перебитих кабачків. Воно і візуально має цікавіший вигляд, трохи користі додає, а головне – кабачки чи цукіні, ну дуже добре смакують з печінкою. Вони збалансовують ту легку гірчинку, додають  цікавих нот у присмаку. Особливо такий варіант раджу, коли печінка свиняча чи яловича  — бо ж смак без «пом’якшення» буде, ну дуже печінковим.

Відео дня

Майонез також не з магазину, а домашній. Готувати його просто і корисним наш рецепт буде не лише для цієї страви. Якихось п’ять хвилин і зробите самостійно соус для будь-якого салату чи просто як доповнення до риби, м’яса, картоплі.

Усі етапи приготування – в підписах до фотографій. З порад, важливо зауважити, що якби не знайшлося в продажц чи в погребі кабачків або цукіні, хорошим замінником буде броколі. Але перед тим як її блендерити, відваріть декілька хвилин в підсоленій воді.

 

Фото 1

Для приготування потрібно: для млинців  — печінки й кабачків – по 700 грамів, молока  — по 300 мл, борошна по 300 грамів, по яйцю, цибуля, сіль та спеції. Для майонезу треба 500 мл олії, 1–2 яйця, столову ложку гірчиці, по чайній ложці цукру, солі, оцту 

Фото 2

Готуємо тісто на кабачкові млинці. Кабачки ріжемо так, аби блендер міг впоратись, вливаємо молоко, додаємо спеції, терту цибулю, яйце. Усе перебиваємо блендером і поступово додаємо борошно. Гарно вимішуємо та даємо 20 хвилин відпочити

Фото 3

З печінковими млинцями — алгоритм дій той самий. Пропорції молока і борошна – однакові. Важливо аби молоко було жирним. Борошно буває різним, тому оцінюйте тісто «на око»  — має бути щось проміжне між тістом на класичні млинці і оладки

Фото 4 

Смажити млинці обох різновидів потрібно майже на сухій сковороді. В ідеалі, як і у випадку з класичними млинцями, змащувати сковороду шматком сала. Якщо нема – серветкою, змоченою в олії. Тоді і не пригорить, і зайвого жиру не буде

Фото 5

Поки млинці холонуть, робимо майонез. В олію вкидаємо та вливаємо усі наші інгредієнти та збиваємо блендером. З допомогою яєць можна регулювати консистенцію: якщо вам потрібен рідкий соус – одне яйце, більш густий – два 

Фото 6

Оцет можна замінити лимонним соком. Тоді буде легкий цитрусовий присмак. Замість цукру можна дати мед – тоді і він буде відчуватися в смаку. Якщо немає гірчиці – підійде гірчичний порошок. Основна порада – не збивати більше трьох хвилин 

Фото 7

Щедро змащуємо кожен млинець майонезом, чергуючи млинці з печінки та з кабачків. З кількістю майонезу – не переборщите, бо млинці його добре «втягують». Якщо ви на здоровому харчуванні, то майонез можна замінити крем-сиром 

Фото 8

З описаної кількості продуктів нам вдалось посмажити по шість млинців кожного різновиду, вагою близько 150–200 г кожен. Разом з майонезом вага «торта» близько трьох кілограмів. Така страва нагодує велику компанію, загальні витрати — 350 грн

Фото 9

Твердий сир зверху доповнить смак. Страва – самодостатня, тому чим доповнити – питання смаку. Головне зачекайте хоча б годину, аби всі млинці «пройшли» майонезом. Зберігатись така їжа може не більше двох днів, то ж кличте друзів. Смачного!

 

Читайте також:

Чебуреки без олії з грецьким соусом

«Банош – завжди добра ідея»

Готуємо тартар із телятини та масло гхі

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up